Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ποδαρικό με το δεξί στο 2015 για τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας

 ● Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΦΑΡΙΔΗ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

● ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Ο ΙΠΠΙΚΟΣ Όμιλος Καλαμάτας υποδέχθηκε αρκετούς φίλους και φίλες, αθλητές και αθλήτριες καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. στην ετήσια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του για την κοπή της βασιλόπιτας. Πολλά ήταν τα δώρα που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους και φυσικά στους τυχερούς της πίτας, τα οποία δημιουργήθηκαν με την βοήθεια του καταστήματος «Νούφαρο». Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος Γιώργος Δρούγας με την βοήθεια των μικρών παιδιών, όσο για το φλουρί έλαχε στις Γεωργία και Βασιλική Τσαφαρίδη, οι οποίες κέρδισαν δωρεάν μαθήματα ιππασίας, ενώ για τους άλλους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ομίλου, τα άλογα, κόπηκε μια… καροτόπιτα με τυχερό τον «Οδυσσέα» και τον μικρό αναβάτη του Βασίλη Καλλιντέρη, που για δώρο απόλαυσαν αρκετά κιλά μήλα και καρότα!

Αγωνιστικό ποδαρικό
με το δεξί στο 2015
Η γιορτή αυτή αποτελεί την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στον χάρτη της αθλητικής Ιππασίας κατακτώντας πρωτιές σε αγώνες Πανελλαδικού επιπέδου, κάτι που και φέτος πέτυχε μπαίνοντας με το δεξί στη νέα αγωνιστική σεζόν! Απόρροια της προόδου και των σημαντικών επιτυχιών που σημείωσαν κατά την διάρκεια της αθλητικής χρονιάς 2014 και φαίνεται πως θα κάνουν και το 2015 οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου, είναι η μεθοδική και σωστή δουλειά που γίνεται με βασική προϋπόθεση την αγάπη για την ιππασία.
Αυτή την αγάπη αλλά και στα πολλά οφέλη του αθλήματος αποτέλεσε το επίκεντρο της σύντομης ομιλίας του προέδρου του ΙΠΠΟΚ, Γιώργου Δρούγα, ο οποίος επί της ευκαιρίας ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση και επισήμανε μεταξύ άλλων πως «Η ιππασία είναι ένα άθλημα που όλος ο κόσμος πρέπει να το υποστηρίζει»!

Δυναμική σεζόν και ελπίδες
για θετικά αποτελέσματα

Από την πλευρά του ο προπονητής και πρωταθλητής του Ομίλου, Νίκος Δρούγας φανερά ευχαριστημένος τόνισε πως η χρονιά μπήκε με το δεξί για τον ΙΠΠΟΚ χάρη στις επιτυχίες της Μελίνας Πεϊμανίδη, που κατέκτησε την 4η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στην κατηγορία κορασίδων. «Η σεζόν θα είναι πιο δυναμική, με περισσότερους αθλητές και συμμετοχές αθλητών από την Καλαμάτα σε αγώνες και πιστεύω πως τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα είναι θετικά!
Ο Νίκος Δρούγας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ποδαρικό με το δεξί στο 2015 αισιοδοξώντας βεβαίως σε ανάλογη συνέχεια: «Η Μελίνα πήρε την 4η θέση πανελλαδικός, και ξεκίνησε με το δεξί και τη νέα χρονιά με τη δεύτερη θέση και ευελπιστούμε να είναι πολυνίκης μες τη χρονιά.»
Όσο για το φετινό «μενού» είναι γεμάτο αγώνες, οι δυνατότητες όμως ελέω κόστους αναπόφευκτα περιορίζονται: «
Το πρόγραμμά μας (σ.σ. αγωνιστικό) είναι πολύ γεμάτο και μακάρι να μπορούσαμε κάθε Σαββατοκύριακο να ανεβαίναμε Αθήνα για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά όμως συνεπάγονται πολύ μεγάλο κόστος. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε μια βοήθεια!… Ιππικός όμιλος Καλαμάτας είμαστε…!
Παράλληλα πιστεύω πως και ο τουρισμός που θα έχουμε θα είναι περισσότερος. Ο αθλητικός τουρισμός θα γεμίσει την Καλαμάτα!
Ο Όμιλος μας είναι τόπος ξεκούρασης και αναψυχής κάποιων πολύ καλών αθλητών της Ιππασίας και κατά το παρελθόν αλλά και φέτος και ευελπιστούμε και φέτος η Καλαμάτα να έχει πολύ κόσμο» είπε ο Νίκος Δρούγας που δεν έκρυψε πως μέσα στα σχέδια του Ομίλου είναι η ανάληψη μιας διοργάνωσης μέσα στη χρονιά.

Ξεκινά μέσα στο Φεβρουάριοτμήμα Θεραπευτικής Ιππασίας

Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει το νεοσύστατο τμήμα του ΙΠΠΟΚ, που ξεκινά αυτές τις μέρες στον Όμιλο. Πρόκειται για το τμήμα Θεραπευτικής Ιππασίας με υπεύθυνη προπονήτρια την Στεφανία Σπυροπούλου-Ξηρογιάννη.
Η Θεραπευτική Ιππασία βασίζεται σε προγράμματα αποκατάστασης που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής ατόμων με ειδικές ανάγκες ή νοητική υστέρηση.
Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου