Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ψυχολογία …το μείζον πρόβλημα της «Μαύρης Θύελλας»!!!

...ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 
Η ΑΤΑΚΑ… ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»!

ΠΟΛΛΑ και ενδιαφέροντα πράγματα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση της «Καλαμάτας» με τον Βύζαντα Μεγάρων που έληξε 1-1. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του νέου προπονητή της «Καλαμάτας», Κώστα Σταματίου ο οποίος έδωσε το παρών μαζί με τον συνάδελφο προπονητή των φιλοξενούμενων, Βασίλη Στασινόπουλο.
Ο Σταματίου στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός της αποβολής του Νιφορόπουλου ως την στιγμή που άλλαξε την εικόνα του αγώνα, ενώ παράλληλα τόνισε πως το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα είναι κατανοητό. Όσο για το «γιουχάρισμα» που άκουσε μετά το φινάλε από τους οπαδούς, το θεώρησε άδικο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που βρίσκεται στην ομάδα και ταυτόχρονα κατανοητό.
Σε αυτό διαφοροποιήθηκε ο κ. Στασινόπουλος που είπε ότι θα έφευγε αν ήταν στην θέση του κ. Σταματίου, ενώ ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε με καλά λόγια για την ομάδα της «Καλαμάτας». Επίσης στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση της ομάδας του από τότε που ανέλαβε, αλλά είπε και την ατάκα της βραδιάς σχετικά με τον αγώνα του Άργους!
Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δυο προπονητές κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Βασίλης Στασινόπουλος
Ο Βασίλης Στασινόπουλος ξεκινώντας τις δηλώσεις του μίλησε για τον κόσμο της «Καλαμάτας» και στάθηκε στην πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που δυσχέραινε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών: «Πιστεύω ότι αν ήταν καλύτερο το γήπεδο, θα ήταν καλύτερο και το παιχνίδι. Δεχθήκαμε χθες μια ποινή -5, η οποία νομίζω ότι θα σβήσει γιατί είναι παράνομη και κάπως ήμασταν λίγο μουδιασμένοι και δεν σας κρύβω ότι φύλαξα και 3-4 παίκτες οι οποίοι ήταν φορτωμένοι με κάρτες γιατί έχουμε ένα άλλο παιχνίδι την Κυριακή στην έδρα μας και δυστυχώς στην Ελλάδα όταν παίζεις κάποιο ντέρμπι προσπαθείς να σώσεις την αξιοπρέπειά σου γιατί λέγονται πολλά…
Θέλω να ευχαριστήσω την Καλαμάτα για την φιλοξενία της και θέλω να ευχηθώ στον φίλο μου τον Κώστα (σ.σ. Σταματίου) ότι καλύτερο. Νομίζω ότι η Καλαμάτα είναι κοντά ακόμα, έχει σχεδόν ένα γύρο και ειλικρινά εύχομαι να βρει τον δρόμο της».
● Ο τρόπος παιχνιδιού του Βύζαντα Μεγάρων: «Κοιτάξτε να δείτε, εμείς απελευθερωμένα παίζουμε. Εγώ έχω 11 παιχνίδια στον Βύζαντα και κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού (22 βαθμούς σε 11 ματς, ρεκόρ 6-4-2. Είχε 1 βαθμό στους πρώτους 5 αγώνες με τον Κυριάκο Μίχα στον πάγκο). Έχουμε πάρει τους περισσότερους βαθμούς από όλες τις ομάδες (σε εκείνο το διάστημα). Η ομάδα δεν χάνει εύκολα, είναι καλή ομάδα ο Βύζας, παρ’ ότι έχουμε και εμείς προβλήματα όπως έχουν όλες οι ομάδες. Δεν είναι εύκολο να μας κερδίσεις και σήμερα μπορώ να σας πω ότι δεν πιάσαμε κάποια σπουδαία απόδοση, απλώς παλέψαμε.»
● Οι «γιούχες» κατά του Σταματίου: «Εγώ αν ήμουν στην Καλαμάτα το Σάββατο και με αποδοκίμαζαν, δεν θα ξαναερχόμουν. Είναι άδικο. Τι να προλάβεις να κάνεις μέσα σε μια εβδομάδα ρε παιδιά; Εγώ θα έφευγα».
● «Το Άργος δεν θα περάσει από εμάς!»: «Μην παίρνετε σαν δεδομένο το σημερινό παιχνίδι γιατί και εμείς είχαμε να χάσουμε και 11 παιχνίδια. Ο Βύζας είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι ήταν άτυχη η Καλαμάτα που παίξαμε σε αυτή τη χρονική στιγμή και δεν παίξαμε πιο πίσω και νομίζω ότι ο προπονητής δεν μπορεί να μαζέψει και πολλά πράγματα μέσα σε 1 εβδομάδα. Εμένα η ομάδα (Καλαμάτα) μου άρεσε πάντως. Απλώς βοηθήστε και εσείς, δεν είναι για άλλη αλλαγή (προπονητή) μέχρι το τέλος. Να ξέρετε ότι το Άργος δεν θα περάσει από εμάς, σας το λέω (χαριτολογώντας)»

Κώστας Σταματίου:

Ο νέος προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» ξεκίνησε μιλώντας για το παιχνίδι: «Πραγματικά σήμερα θέλαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Πιστέψαμε ότι ένα εντός έδρας παιχνίδι θα είναι η αφετηρία, αφ’ ενός μεν να φύγει η κακή ψυχολογία από τους παίκτες μας, αφ’ ετέρου να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας.
Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες έκαναν ότι περνούσε από το μυαλό τους, από το σώμα τους και από τα πόδια τους. Οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην όταν έγινε η αποβολή η οποία χρίζει ιδιαίτερης αποβολής.
Τόσα χρόνια στα γήπεδα, ποτέ δεν έχω δει διαιτητή 20 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι να αποβάλει παίκτη επειδή πάει αργά να πάρει τη μπάλα από πλάγιο άουτ.
Από και πέρα λοιπόν επήλθε σύγχυση στην ομάδα μου, δυστυχώς τα παιδιά που κλήθηκαν να πάρουν μέρος προφανώς δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν. Η Καλαμάτα αυτή τη στιγμή πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της, έχω αξιοπρέπεια σαν προπονητής. Προσπάθησε όλη την εβδομάδα να προετοιμάσω με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα.
Δεν ήρθα να φορτωθώ τις παθογένειες χρόνων και να ξέρετε ότι θα μείνω και θα παλέψω μέχρι εκεί που νομίζω ότι θα μπορώ να προσφέρω στην Καλαμάτα. Για μένα, τα παιδιά αυτά θέλουν την προσοχή σας. Θέλουν να πιαστούν από κάπου. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, θα το παλέψουμε όλοι μαζί. Όπως είπε και ο Βασίλης (σ.σ. Στασινόπουλος), το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δυστυχώς η Καλαμάτα συνεχίζει και χάνει βαθμούς μες στην έδρα της και βέβαια πέρα απ’ όλα αυτά έρχονται τιμωρίες. Ήδη ο Μαρτίνος έχει 4 κάρτες και δεν παίζει, ο Νιφορόπουλος όπως ξέρετε δεν μπορεί να παίξει και θα κοιτάξουμε μέσα στην εβδομάδα τι μπορούμε να κάνουμε για το επόμενο ματς που είναι στην Ζάκυνθο.»
● Πιστεύει πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό: «Εγώ το πιστεύω καθαρά και θα σας πω το γιατί – αν και μπορεί να είναι και κάποια άλλα γιατί εγώ κατέβηκα το Σάββατο, είχα ελάχιστο χρόνο για να αφουγκραστώ όλα τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ακόμη και με 10 παίκτες η Καλαμάτα βγήκε 3 φορές να κάνει το γκολ και μάλιστα με καλές προϋποθέσεις. Εκεί δεν έγινε το γκολ και μοιραία ήρθε εκείνη η φάση όπου πραγματικά έγινε κάποιο λάθος και ήρθε η ισοφάριση (στο 85΄ από τον Κολιόπουλο).
Αυτή είναι η απάντησή μου, προσπαθώ και εγώ να μάθω. Σας είπα όλα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα κάνει. Δεν ξέρω, εσείς αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Σήμερα πήραμε το προβάδισμα – με το Λουτράκι δεν βάλαμε γκολ, με τον Παναρκαδικό δεν βάλαμε γκολ – σήμερα μπήκε ένα γκολ και νωρίς (14΄ με τον Ηλιόπουλο).  Θα έπρεπε αυτό να ελευθερώσει τους παίκτες, παρ’ όλα αυτά επιμένω και δεν ξέρω αν συμφωνεί και ο συνάδελφος (σ.σ. Βασίλης Στασινόπουλος), είχαμε 3 ευκαιρίες και βέβαια την μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Βύζαντας (στο 93΄ με τον Βασιλάκο) να κάνει το 1-2. Γι’ αυτό λέω ότι είναι απόρροια πλέον της ψυχολογίας της κακής που κουβαλούν οι παίκτες.
Δυστυχώς όμως είναι μια πραγματικότητα. Αυτό μπορούμε μόνο να το βελτιώσουμε με δουλειά και με προσπάθεια. Δεν έχω άλλο τρόπο. Νομίζω το έχετε εντοπίσει και εσείς, θα προσπαθήσω και εγώ με τα παιδιά, τι άλλο να υποσχεθώ; Προσπάθησε και ο Νίκος ο Κουρμπανάς, θα προσπαθήσω και εγώ. Αν κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη, εγώ είμαι ένας άνθρωπος αξιοπρεπής. Εγώ βρήκα αυτό το υλικό. Είμαι υποχρεωμένος σαν προπονητής που με εμπιστεύτηκε η Καλαμάτα να δουλέψω με αυτά τα παιδιά. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».
● Άδικες αλλά κατανοητές οι «γιούχες» των οπαδών: «Ο φίλαθλος έχει δίκιο, δεν μπορώ  να πω, θέλει να βλέπει την Καλαμάτα ψηλά. Δεν μπορεί να ανέχεται να μην μπορείς να κερδίσεις στην Καλαμάτα την οποιαδήποτε ομάδα.
Ναι, θεωρώ ότι για έναν άνθρωπο που έχει ένα 24ωρο στην Καλαμάτα είναι πολύ άδικο. Εν πάσει περιπτώσει πάντως, σας εξηγώ ότι ο φίλαθλος δεν βλέπει ούτε προπονητή, βλέπει άσχημο αποτέλεσμα και έχει και δίκιο. Αλλά αν με ρωτάτε στην ουσία, πραγματικά νιώθω για ένα άνθρωπος που είναι δυο 24ωρά στην Καλαμάτα. Πιστεύω ότι είναι μια πικρία που βγάζουν οι φίλαθλοι, όχι προς το πρόσωπό μου, απλά η Καλαμάτα είναι η Καλαμάτα και κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να φέρει αποτελέσματα. Η πραγματικότητα είναι πως η Καλαμάτα είναι στην Γ΄ Εθνική και είναι η 4η χρονιά που κουβαλάει αποτυχία. Γιατί για την Καλαμάτα κάθε άλλο αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν από την μη άνοδο είναι αποτυχία. »


● Η διαφορά των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Οι διαφορές είναι ελάχιστες και από τις ομάδες της κορυφής, αλλά και από τις ομάδες που είναι χαμηλότερα. Είναι ένα πρωτάθλημα απρόβλεπτο και ο 2ος γύρος θα είναι εξίσου δύσκολος γιατί θα αρχίσει από εδώ και πέρα πλέον το βαθμολογικό μέτρημα.»
● Μπορεί να ανέβει με αυτό το υλικό; «Θα σας πω και ναι και όχι. Αν σήμερα παίρναμε αυτό το ματς, θα μπορούσα και εγώ με βάση αυτά που είδα μέσα στην εβδομάδα, με το χρόνο που μου δινόταν, με την ανάταση του ηθικού των παικτών.
Τώρα είμαστε πάλι στα ίδια. Αυτό είναι το δύσκολο. Τώρα πρέπει η ομάδα να πάρει ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας, να επιστρέψουμε μέσα και σίγουρα θα περάσουμε από τεστ, από κριτήρια, το καταλαβαίνουμε. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν οι παίκτες».


Α.Ν.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου