Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το Carnegie Council & το Global Thinkers Forum παρουσιάζουν

Δημοκρατία και Αξίες: Πως οι δημοκρατικές
κοινωνίες μπορούν να καλλιεργήσουν
κοινές αξίες και υπεύθυνους ηγέτες

Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα στις 25 Απριλίου 2015

Τι περιμένει ένας λαός από τους ηγέτες του; Τι σημαίνει ηθική ηγεσία;
Στην ηγεσία βλέπουμε την ηθική μεγεθυμένη και αυτός είναι ο λόγος που η μελέτη της ηθικής είναι θεμελιώδης για την κατανόησή της. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και ενώ το μέλλον της ελληνικής πολιτικής, η ακεραιότητα της Ευρωζώνης και οι δημοκρατικές αξίες βαίνουν επί ξηρού ακμής, το Αμερικανικό think tank Carnegie Council για την Ηθική στις Διεθνείς Σχέσεις (Νέα Υόρκη) και το Βρετανικό think tank Global Thinkers Forum (Λονδίνο) συγκεντρώνει στην Αθήνα μία ομάδα ακαδημαϊκών, στοχαστών, πολιτικών και επιχειρηματιών να συζητήσουν τα θέματα ηθικής ηγεσίας, το μέλλον της Δημοκρατίας, καθώς επίσης την πολιτική και εταιρική υπευθυνότητα.
Ως το συμβολικότερο κέντρο για αυτή τη διεθνή συνάντηση ορίστηκε η Ελλάδα - η γενέτειρα της Δημοκρατίας. 
Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Στους προσκεκλημένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται:
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Carnegie Council Joel H. Rosenthal, Μέλη του Carnegie Council Global Ethics, ο Βρετανός διπλωματικός σύμβουλος Carne Ross, και πολλοί εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και εξέχοντα στελέχη του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου όπως οι Μιχάλης Οικονομάκης (AG Leventis Group), Όλγα Σταυροπούλου (Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ) και Μιχάλης Σπανός (Global Sustain).
Η πρόεδρος του Global Thinkers Forum, Ελισάβετ Φιλιππούλη, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με το Carnegie Council για αυτή την σημαντικότατη εκδήλωση για την Δημοκρατία και τις Αξίες. Μία από τις κύριες προκλήσεις που οι ηγέτες καλούνται να επιλύσουν είναι αυτή της μεγάλης, παγκόσμιας οικονομίας και της πολύ περιορισμένης δυνατότητας των παραδοσιακών κυβερνήσεων και των διεθνών θεσμών να ελέγξουν τα περίπλοκα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν. Σε αυτή την πραγματικότητα, η επανατοποθέτηση του ρόλου των ηγετών είναι το κλειδί για την πρόοδο και την βιώσιμη ανάπτυξη».
Στόχος του Carnegie Council είναι το συγκεκριμένο συνέδριο να γίνει ετήσιος θεσμός για το δίκτυο Global Ethics Fellows, με μόνιμο σημείο συνάντησης και συζητήσεων στην Αθήνα.
Ανάμεσα στους επισήμους φορείς-υποστηρικτές του συνεδρίου είναι οι: Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Solidarity Now, Global Sustain, Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ, ΚΕΠΕ.
¾   Εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου
¾   Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα με τους ομιλητές και τα βιογραφικά τους
¾   Εδώ μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας

Global Thinkers Forum (GTF)
Το Global Thinkers Forum (GTF) είναι ένα διεθνές think tank, μία πλατφόρμα που παράγει διάλογο και φέρνει κοντά τους σημερινούς αλλά και μελλοντικούς ηγέτες για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, την κοινωνία, την πρόοδο και το μέλλον. Δημιουργήθηκε για να επανατοποθετήσει την αντίληψη για την διακυβέρνηση μέσα από μία παγκόσμια οπτική γωνία. Mάθετε περισσότερα για το Forum εδώ.

Carnegie Council for Ethics in International Affairs
Ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Andrew Carnegie το 1914, το Carnegie Council  for Ethics in International Affairs είναι ένας εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παράγει διαλέξεις, δημοσιεύσεις και υλικό σχετικά με τις ηθικές προκλήσεις του να ζει κανείς σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου