Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Με τα γνωστά μελανόλευκα χρώματα
θέλει να κυριαρχήσει και στα μεσσηνιακά παρκέ!

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΙΜ ΚΑΙ ΡΟΣΤΕΡ

Η ΙΔΡΥΣΗ της μπασκετικής «Καλαμάτας» είναι γεγονός… Η είδηση «έσκασε» και επίσημα το προηγούμενο 24ωρο, μιας και τα «πηγαδάκια” την είχαν …μαρτυρήσει πολύ νωρίτερα, κι άμεσα κέντρισε το ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου!
Ο Παναθηναϊκός άλλαξε και μετονομάστηκε σε «Καλαμάτα»…
Με τρανταχτό όνομα, τα γνωστά μελανά χρώματα και διακριτικό σήμα που θα έχει περισσότερο μπασκετικό χαρακτήρα. η νέα «αγαπημένη» θα επιχειρήσει …να κυριαρχήσει και στα παρκέ της Μεσσηνίας και φαντάζει από τώρα ως το πρώτο φαβορί στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ Μπάσκετ Ανδρών…
Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Καλαμάτα» θα κάνει φέτος την «παρθενική» του εμφάνιση στα παρκέ της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. με πρώτο στόχο να επαναφέρει το χαμένο όραμα, να υλοποιήσει ανεκπλήρωτα όνειρα, να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του μπάσκετ στη ζωή πολλών και να αναθερμάνει την λησμονημένη αγάπη όλων μας για το σπουδαίο αυτό άθλημα…
Το μεγάλο στοίχημα δηλαδή που βάζουν οι άνθρωποι της «Καλαμάτας» είναι να αποτελέσουν ως ομάδα πόλο έλξης για τα νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής που θα έχουν την ευχέρεια να διδαχθούν πάνω σε σωστές βάσεις και αρχές το εντυπωσιακό άθλημα της καλαθοσφαίρισης και παράλληλα να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη, φέρνοντας ξανά τον κόσμο στις κερκίδες των κλειστών σταδίων!
Όλα αυτά σε συνάρτηση με τον δεύτερο και εξίσου σημαντικό στόχο, που δεν είναι άλλος από καλή αγωνιστική παρουσία στα μεσσηνιακά παρκέ όπου φέτος η «Καλαμάτα» θα επιδιώξει όχι απλά να κρατηθεί αλλά να κυριαρχήσει και το γρηγορότερο δυνατόν να αναρριχηθεί και φυσικά να εδραιωθεί στη Γ΄ Εθνική!
Αν σκεφθεί κανείς μερικά μόνο από τα πρώτα πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται διοικητικά και αγωνιστικά με την «Καλαμάτα», διαπιστώνει πως πρόκειται για μια προσπάθεια όχι απλής ύπαρξης ενός ακόμη σωματείου στο χώρο, αλλά του σωματείου που -εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν - θα κάνει τη διαφορά. Έτσι κι αλλιώς, η ίδρυση της ομάδας αυτής δημιουργεί νέα δεδομένα στον μπασκετικό χάρτη…
Στο ρόστερ η «Καλαμάτα» έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες της Μεσσηνίας όπως οι Γιαννουκάκης, Τσικούρης, Γεωργανάς, Φωτάκης που μαζί με τους «παλιούς» Σπηλιώτη, Σταθάκη, Γαρίνη, Τσέκα, Αναστασόπουλο, Γερμανό και άλλους εξίσου δυναμικούς και πολλά υποσχόμενους αθλητές με αξιόλογη πορεία και προπαντός θέληση να κατακτήσουν τα παρκέ!
Όσο για το διοικητικό δυναμικό… εκεί παρουσιάζονται πρόσωπα με όραμα και θέληση για πρόοδο και επιτυχία. Βετεράνοι αθλητές, προπονητές και παράγοντες δημιουργούν ένα «μείγμα» εµπειριών, αξιών, γνώσεων, τόλμης και δυναμικής με κοινό παρονομαστή την αγάπη για το άθλημα.

Ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος
Στον πάγκο ένας από τους πλέον αξιόλογους νέους ανθρώπους της προπονητικής, ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, που φέρει την ευθύνη καθοδήγησης της ανδρικής ομάδας και του στησίματος των τμημάτων υποδομή του συλλόγου. Ο πολλά υποσχόμενος 30χρονος προπονητής, ο οποίος διακρίνεται ως ένα από τα πλέον αξιόλογα πρόσωπα της προπονητικής στην καλαθοσφαίριση της Μεσσηνίας, αποτελεί τα τελευταία χρόνια επιλογή της Ένωσης ως ενωσιακός προπονητής. Στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχει βρεθεί στους πάγκους αθηναϊκών Σωματείων και συγκεκριμένα σε τμήματα υποδομής, ενώ την τελευταία τριετία ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της «Καλαμάτα ’80». Την προηγούμενη διετία ηγήθηκε επιτυχώς της γυναικείας ομάδας των «λύκων» κατακτώντας μάλιστα τη σεζόν 2013-2014 την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Από κι έπειτα, μέσα στις επόμενες ημέρες η διοίκηση πρόκειται να λάβει την τελική της μορφή, με την συγκρότησή της σε Σώμα, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η παρουσίαση όλης της ομάδας (διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος) στο πλαίσιο εκδήλωσης, παρουσία και των ΜΜΕ. Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται να ξεκινήσει η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας εν όψει του πρωταθλήματος της Α΄ Ανδρών Μεσσηνίας 2015-16.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου