Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ… ΤΗΝ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19/10)

 Η Basket League έκανε...
τζάμπολ στο Μουσείο Μπενάκη

Η ΑΝΑΜΟΝΗ λαμβάνει τέλος σιγά σιγά στην Basket League, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία εν όψει της έναρξής της για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η αρχή μάλιστα έγινε, έστω κι άτυπα, χθες το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε τους κορυφαίους του περσινού πρωταθλήματος. Ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή για να βραβευθεί για την (προσωπική) επιτυχία και την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ήταν αρκετά λακωνικός λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα. Σε παίκτες, στους συνεργάτες μου και πάνω από όλα στη διοίκηση που στηρίζει την προσπάθειά μας. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από πέρσι να έχει και συνέχεια. Να δούμε καλό μπάσκετ, να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο».
Ο Μπράιαντ Ντάνστον ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αμυντικός του περσινού πρωταθλήματος, αλλά δε έδωσε το «παρών» λόγω της παρουσίας του πλέον στην Αναντολού Εφές.
Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βραβεύτηκε ως μέλος της καλύτερης 5αδας, λέγοντας «Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Εύχομαι υγεία και καλό πρωτάθλημα», με τον Κώστα Σλούκα (επίσης μέλος της καλύτερης πεντάδας) να προσθέτει: «Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Η περσινή ήταν μια περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Προσωπικά με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Η άφιξή του έδωσε ώθηση στην ομάδα».
Αυτός που έκλεψε πάντως την παράσταση ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν μέλος της καλύτερης 5αδας, αλλά και ο αγαπημένος του γυναικείου κοινού. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ είπε αρχικά: «Ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ψήφισαν», πριν κάνει... χαβαλέ με την προτίμηση που υπάρχει από το άλλο φύλλο προς το πρόσωπό του: «Εννοείται, για την καλύτερη πεντάδα (γέλια)! Εύχομαι υγεία, να μειωθούν τα φαινόμενα βίας και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση στα γήπεδα. Τώρα, για το δεύτερο βραβείο, τι να πω; Να βελτιωθώ του χρόνου (γέλια); Υγεία σε όλους».
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την βράβευσή του ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο Δημοφιλούς παίκτη στη λίγκα: «Η αγάπη του κόσμου δεν αλλάζει με τίποτα, με κανέναν τίτλο. Ευχή όλων να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς βία στα γήπεδα. Εύχομαι και του χρόνου ο Ολυμπιακός έχει ανάλογη πορεία με την περσινή».
Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έστειλε VIDEO-μήνυμα από τη Βαρκελώνη ως μέλος καλύτερης πεντάδας, πιο Βελτιωμένος και MVP της λίγκας: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους τους παλιούς συμπαίκτες και προπονητές για την υπέροχη χρονιά που είχαμε πέρσι με τον Άρη. Εύχομαι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με υγεία, και πολλές επιτυχίες για τον Άρη».
Βραβεύτηκαν οι Εθνικές ομάδες των Ανδρών και των Εφήβων (φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Βόλου), με τον τιμ μάνατζερ Κώστα Κώτση να δηλώνει πως «στην αίθουσα βρίσκονται παιδιά που αξίζουν σεβασμό. Ξεχνούν... παραλίες, οικογένειες και διακοπές για το εθνόσημο. Εντάσσονται στην Εθνική ομάδα που έχει συνέπεια και συνέχεια. Επόμενος στόχος το Προολυμπιακό τουρνουά. Ευχή όλων να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ας γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υγεία σε όλους».

Είχε …όρεξη η κληρωτίδα!
Όσο για την κληρωτίδα …είχε αρκετή όρεξη, αφού έβγαλε πολλά ντέρμπι με το «καλημέρα». Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Nick Galis Hall» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (στο ΟΑΚΑ) θα μας βάλει από πολύ νωρίς σε κλίμα έντονου ανταγωνισμού. Όσο για το «αιώνιο» ντέρμπι; Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, αφού τη δεύτερη αγωνιστική το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (πιθανότατα στις 19 Οκτωβρίου), δώδεκα μόλις ημέρες μετά το πρώτο συναπάντημά τους, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο «αιώνιοι» θα συγκρουστούν μόλις λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της Euroleague κι έτσι θα μπουν με φόρα στα διπλά ματς.
Τέλος, την 3η αγωνιστική θα έχουμε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού ο Άρης θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η - 14η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Απόλλων Πατρών
Άρης - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Καβάλα - Λαύριο
Κόροιβος - Τρίκαλα
Ολυμπιακός - Κολοσσός
Κηφισιά - Αρκαδικός

2η - 15η αγωνιστική
Κολοσσός - Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αρκαδικός - Άρης
ΠΑΟΚ - Κηφισιά
Λαύριο - ΑΕΚ
Τρίκαλα - Καβάλα
Απόλλων Πατρών - Κόροιβος

3η - 16η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός - Αρκαδικός
Άρης - ΠΑΟΚ
Κηφισιά - Λαύριο
ΑΕΚ - Τρίκαλα
Καβάλα - Κόροιβος
Απόλλων Πατρών - Κολοσσός

4η - 17η αγωνιστική
Αρκαδικός - Ρέθυμνο
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Λαύριο - Άρης
Τρίκαλα - Κηφισιά
Κόροιβος - ΑΕΚ
Καβάλα - Απόλλων Πατρών
Παναθηναϊκός - Κολοσσός

5η - 18η αγωνιστική
Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός - Λαύριο
Άρης - Τρίκαλα
Κηφισιά - Κόροιβος
ΑΕΚ - Καβάλα
Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός
Κολοσσός - Αρκαδικός

6η - 19η αγωνιστική
Λαύριο - Ρέθυμνο
Τρίκαλα - Ολυμπιακός
Κόροιβος - Άρης
Καβάλα - Κηφισιά
ΑΕΚ - Απόλλων Πατρών
ΠΑΟΚ - Κολοσσός
Αρκαδικός - Παναθηναϊκός

7η - 20η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Τρίκαλα
Ολυμπιακός - Κόροιβος
Άρης - Καβάλα
Κηφισιά - ΑΕΚ
Απόλλων Πατρών - Αρκαδικός
Κολοσσός - Λαύριο
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

8η - 21η αγωνιστική
Κόροιβος - Ρέθυμνο
Καβάλα - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Άρης
Κηφισιά - Απόλλων Πατρών
Τρίκαλα - Κολοσσός
Λαύριο - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Αρκαδικός

9η - 22η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Καβάλα
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Άρης - Κηφισιά
Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ
Κολοσσός - Κόροιβος
Παναθηναϊκός - Τρίκαλα
Αρκαδικός - Λαύριο

10η - 23η αγωνιστική
ΑΕΚ - Ρέθυμνο
Κηφισιά - Ολυμπιακός
Άρης - Απόλλων Πατρών
Καβάλα - Κολοσσός
Κόροιβος - Παναθηναϊκός
Τρίκαλα - Αρκαδικός
Λαύριο - ΠΑΟΚ

11η - 24η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Κηφισιά
Ολυμπιακός - Άρης
Απόλλων Πατρών - Λαύριο
Κολοσσός - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Καβάλα
Αρκαδικός - Κόροιβος
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα

12η - 25η αγωνιστική
Άρης - Ρέθυμνο
Ολυμπιακός - Απόλλων Πατρών
Κηφισιά - Κολοσσός Ρόδου
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Καβάλα - Αρκαδικός
Κόροιβος - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Λαύριο

13η - 26η αγωνιστική
Ρέθυμνο - Ολυμπιακός
Απόλλων Πατρών - Τρίκαλα
Κολοσσός - Άρης
Παναθηναϊκός - Κηφισιά
Αρκαδικός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Καβάλα - Λαύριο - Κόροιβος


ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου