Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αντώνης Παυλής: «Τώρα
ξεκινάνε τα σημαντικά ματς για εμάς»

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 Ο ΝΟ ΠΥΛΟΥ

ΣΕ ένα πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής κινείται σε ένα αναμενόμενο πλαίσιο με την «Καλαμάτα BC» να φιγουράρει ως το μεγάλο φαβορί έχοντας ένα ισχυρό σύνολο και τις ομάδων των Ακάδημου και «Καλαμάτας ’80» να αποτελούν δυο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις, τα αποτελέσματα των πέντε έως τώρα αγωνιστικών ημερών είναι αναμενόμενα με εξαίρεση βεβαίως το παιχνίδι της Μεσσήνης στο Γύθειο, όπου μετέβη δίχως δελτία με αποτέλεσμα να μηδενιστεί. Αυτό ίσως έφερε λίγο τα πάνω κάτω…
Στις πέντε αυτές αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Άτλας Καλαμάτας παλεύει και κατορθώνει παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιάζεται σημάδια βελτίωσης. Η ομάδα του Αντώνη Παυλή βρίσκεται στην πρώτη 10αδα (ισοβαθμεί στην 8η θέση με ΝΟ Πύλου και ΓΣ Γαργαλιάνων) έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς μετρώντας μια μόλις 1 νίκη και 4 ήττες με 256 καλάθια υπέρ και 312 κατά.

Οι διακοπές και τα
σημαντικά ματς!
Ο νεαρός προπονητής του Άτλαντα με αφορμή τις γιορτινές ημέρες και την ανάπαυλα του πρωταθλήματος, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό δηλώνει σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος: «Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, άπλα μένει μια πικρία για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος με Ευκλή, όπου θέλαμε τη νίκη!»
Όπως όμως επισημαίνει από δω και μπρος αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του, καθώς μπροστά τους οι παίκτες του Άτλαντα θα βρουν τους αντιπάλους και τα παιχνίδια που υπολογίζουν στη συγκομιδή βαθμών για την επίτευξη του στόχου τους, την παραμονή στην Α΄ Κατηγορία.
«Στην ουσία τώρα ξεκινάνε τα σημαντικά ματς για εμάς. Μετά τις γιορτές ξεκινάμε να παίζουμε με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Οπότε την επόμενη περίοδο την θεωρούμε πολύ σημαντική…»
Στο κατά πόσον η γιορτινή περίοδος και η ανάπαυλα του πρωταθλήματος θα επηρεάσει, ο κ. Παυλής εξηγεί: «Γενικά οι περίοδοι διακοπών είναι ό,τι πιο δύσκολο για τις ομάδες τοπικού χαρακτήρα, γιατί συνήθως οι αθλητές χάνονται και ξαναμαζεύονται λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα, με αποτέλεσμα οι ομάδες να έχουν πολύ χαμηλό βαθμό ετοιμότητας.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε εμείς, γιατί έχουμε το ματς με την Πύλο στην έδρα μας, που πρέπει να το πάρουμε!»
Για την έως τώρα βαθμολογική θέση, ο κ. Παυλής διευκρινίζει πως έσω τώρα τροχοπέδη υπήρξε το δύσκολο πρόγραμμα όπως και πολλά άλλα που παίζουν το ρόλο τους: «Πιστεύω λίγο ότι είναι το δύσκολο πρόγραμμα και ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που πρέπει.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διάρκεια. Η αύξηση της απόδοσης. Αυτά τα στοιχεία θέλει να δει ενισχυμένα στο παρκέ την επόμενη περίοδο ο νεαρός κόουτς του Άτλα, Αντώνης Παυλής εξηγώντας: «Δεν είναι κάτι που μας φοβίζει… Αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε την απόδοση μας λίγο παραπάνω. Να μείνουμε σταθεροί σε απόδοση και να χτίσουμε ένα χαρακτήρα που θα μας βοηθάει να κερδίζουμε τα παιχνίδια.
Μια διάρκεια που σε αυτό το επίπεδο δεν είναι κι εύκολο να το επιτύχουμε. Άπλα εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται.
Από δώ και πέρα, όπως προανέφερα, είναι τα παιχνίδια που πρέπει να χτυπήσουμε. Είναι 3-4 παιχνίδια που θέλουμε να «πάρουμε». Οπότε τώρα θα δούμε πως θα αντιδράσουμε!»

Πρώτος αντίπαλος
για το 2016 ο ΝΟ Πύλου
Επόμενος αντίπαλος του Άτλα είναι ο ΝΟ Πύλου, τον οποίο θα υποδεχθεί στο κλειστό της «Τέντας» (ώρα 8 μ.μ.) την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016. Η ευκαιρία που του δίδεται σε αυτό το πρώτο ματς για το 2016 για θετικό αποτέλεσμα, έχει να κάνει με την έδρα. Ο πολύ σημαντικός αυτός παράγοντας σε συνδυασμό με την εμπειρία και την προσπάθεια που προτίθεται να καταβάλλουν οι καλαματιανοί μπασκετμπολίστες δεν αποκλείεται να κάνει τη διαφορά και να αποφέρει μια σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος νίκη!
Άλλωστε αυτό το στόχο έθεσε ήδη και ο κόουτς Αντώνης Παυλής, προαναφέροντας το εξής: «…έχουμε το ματς με την Πύλο στην έδρα μας, που πρέπει να το πάρουμε!»
Στο γιορτινό πρόγραμμα υπάρχουν βεβαίως προπονήσεις, ενώ δεν αποκλείεται κάποιο φιλικό, εφόσον βρεθεί αντίπαλος.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου