Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Σ.Π.Ο.Κ. «ΕΥΚΛΗΣ»

 Συμμετέχει την Κυριακή στην εκδήλωση τιμής
για τους Αλαγόνιους ήρωες στην Ι. Μ. Μαρδακίου

ΣΤΗΝ εκδήλωση τιμής για τους Αλαγόνιους ήρωες στην Ι. Μ. Μαρδακίου, καθώς και στην πεζοπορία Ι. Μονή Μαρδακίου-Ι. Μονή Βελανιδιάς, θα συμμετάσχουν οι πεζοπόροι του ΣΠΟΚ Ευκλή την Κυριακή 20 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή θα παρευρεθούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Αλαγόνιους αγωνιστές (Πισινοχωρίτες) και τη συμβολή τους στην Επανάσταση του 1821, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Μαρδακίου στη Νέδουσα Ταϋγέτου και διοργανώνεται από τις τοπικές κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Αλαγονίας. Η δοξολογία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και με το πέρας της ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα.
Εν συνεχεία, θα γίνει πεζοπορία από την Ιερά Μονή Μαρδακίου έως την Ιερά Μονή Βελανιδιάς. Η εν λόγω πεζοπορία, είναι η ιστορική διαδρομή που έκαναν οι επαναστατημένοι Έλληνες, προκειμένου ν’ απελευθερώσουν την Καλαμάτα από τους Οθωμανούς κατακτητές.
Η συνολική διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 6 ½ ώρες σε ορεινό μονοπάτι. Από το Μαρδάκι έως «Λαγού Χάνι» η διαδρομή είμαι περίπου 1 ½ ώρα σε προσφάτως καθαρισμένο μονοπάτι. Όποιος από τους πεζοπόρους του Ευκλή επιθυμεί, μπορεί να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι την Ιερά Μονή Βελανιδιάς (με δική του ευθύνη μετακίνησης), διαφορετικά στου «Λαγού Χάνι» θα υπάρχει μεταφορικό μέσο, προκειμένου να τους μεταφέρει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν.
Η εκκίνηση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Αριστομένους 56 (αρχή πάρκου ΟΣΕ) στις 9.00 π.μ. και η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα.

● Πληροφορίες δίδονται από τη Νεδουσαία Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Ευκλή) στο τηλέφωνο του συλλόγου 2721084844 και 6974252234, και από τον αναπληρωτή Έφορο Πεζοπορίας Ανάργυρο Βλάχο, ο οποίος και συμμετείχε στον καθαρισμό του μονοπατιού, στο τηλέφωνο 6986303585.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου