Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Με ...forza di volontà στα play off ανόδου για την Α1 Εθνική!!!

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 2ο ΥΠΟΟΜΙΛΟ (Α΄ ΟΜΙΛΟ) ΜΕ ΝΙΚΗ 3-0 ΣΕΤ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ Α2

CON forum in aumento… με φόρα για την άνοδο, κινούνταν από την αρχή της φετινής σεζόν οι παίκτριες της Γωγώ Σουρή, που κατόρθωσαν να μας κρατήσουν στις επάλξεις της κερκίδας, απ’ όπου περισσότεροι (φέτος) τυχεροί φίλαθλοι παρακολουθήσουν ένα ταξίδι γεμάτο σασπένς, θέαμα, εμφανίσεις γεμάτες συναίσθημα… Παίκτριες με περίσσιο κουράγιο, σθένος, δύναμη θέλησης, τόλμη και τσαμπουκά… που παρά τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν εχθές, επισφράγισαν στην τελευταία «πράξη» του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών, την είσοδό τους στα play off ανόδου για την Α1 Εθνική!
Το ματς θύμισε γιορτή, πρόσφερε θέαμα, προσέφερε συγκίνηση και έδειξε πως το μεσσηνιακό βόλεϊ πορεύεται πλέον με κοινό στόχο και γνώμονα το καλύτερο για τα νέα παιδιά, το νέο αίμα, αφήνοντας τις όποιες έριδες στο παρελθόν…
Ο ηρωικός, από πολλές απόψεις, έφορος του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888, Χρήστος Ζερίτης προλόγισε τον αγώνα, παρουσίασε τις παίκτριες, αναφέρθηκε στο μακρύ, γεμάτο θυσίες και φυσικά πολυέξοδο «ταξίδι» της ομάδας του, δίνοντας μια μικρή αλλά ουσιαστική γεύση από το … εξοδολόγιο, συγκρίνοντας εκείνο των ομάδων της περιφέρειας με εκείνο των αθηναϊκών ομάδων αποδεικνύοντας πως είναι εμφανώς και ιδιαιτέρως δυσανάλογο!
Εξήρε την προσπάθεια όλων των αθλητριών και της προπονήτριάς κ. Σουρή, αλλά και όλων όσων στήριξαν με την χορηγία τους την ομάδα, ευχαριστώντας τους θερμά.
Τέλος, ο κ. Ζερίτης, κάλεσε στο «βήμα» τον πρόεδρο του Ακρίτα Χαράλαμπο Καρακύκλα που επίσης αναφέρθηκε με εκτίμηση και αναγνώριση στις προσπάθειες όλων των παικτριών της ομάδας του και του Μεσσηνιακού συγχαίροντάς τον για την φετινή του επιτυχία, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως όταν η ομάδα του χρειάστηκε βοήθεια -το διάστημα που ο προπονητής του Ακρίτα Μπάμπης Μυτσκίδης χρειάστηκε να εγχειριστεί στο πόδι- η Γωγώ Σουρή πρόσφερε δίχως ενδοιασμούς τις υπηρεσίες της, κάνοντας έτσι με μια πράξη συναδελφικότητας ολόκληρη την Ελλάδα να μιλά γι’ αυτήν. Ο κ. Καρακύκλας έκλεισε ευχόμενος το μεσσηνιακό βόλεϊ να πηγαίνει μόνον μπροστά, με φόντο το μέλλον, καλωσορίζοντας όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν…
Αυτό που μπορεί κανείς με σιγουριά να πει, είναι πως στο μεσσηνιακό βόλεϊ οι άνθρωποι πλέον ξεριζώνουν τις …παλιές ρίζες, αφήνουν τις έριδες στο παρελθόν και με πιο ανοιχτό μυαλό και διάθεση συνεργασίας, φαίνεται να επιθυμούν τη δημιουργία πρόσφορου εδάφους για το καλό του αθλήματος στη Μεσσηνία.

Σήμερα συσκέπτονται στην
ΕΟΠΕ για τα μπαράζ ανόδου
Η κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει σήμερα στην ΕΟΠΕ με πιθανότερους τόπους διεξαγωγής των αγώνων την Αττική ή την Πάτρα, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων, όπου για τον Μεσσηνιακό θα είναι ο έφορος, Χρήστος Ζερίτης.
Το Ειδικό Τουρνουά Ανόδου θα φιλοξενηθεί σε ουδέτερη πόλη το διάστημα 15 με 17 Απριλίου και θα μετέχουν οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τη Β’ Φάση. Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, ο Μεσσηνιακός θα παλέψει κόντρα στον πρωτοπόρο του ομίλου του, Πανιώνιο, τον Ηλυσιακό και τη Θέτιδα Βούλας που κατετάγησαν στην 1η και 2η θέση του 1ου Υποόμιλου, σε μονούς αγώνες.
Την πρόκριση στην Β΄ φάση του Τουρνουά θα πάρουν οι δυο κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας και μαζί με τις δυο ομάδες που θα προκύψουν από τα αντίστοιχα μπαράζ του Β' ομίλου (Α΄ και Β΄ υποομίλου) θα παίξουν σε νέο τουρνουά ανόδου το τριήμερο 22 με 24 Απριλίου, τρεις εκ των οποίων θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Γυναικών.

Η εξέλιξη του αγώνα
Κατά τον χαιρετισμό τους οι παίκτριες του Ακρίτα έδωσαν τριαντάφυλλα στις παίκτριες του Μεσσηνιακού.
Στο 1ο σετ, με τη Σουρή στο σέρβις ο Μεσσηνιακός μπήκε μπροστά με 3-2, (4-2, 5-3). Ωραίο πρώτο χρόνο της Νικολακοπούλου δεν μπόρεσε να βγάλει άμυνα η Σαμπάτη, μείωσε σε 5-4. Η Καραχάλιου μπλόκαρε την Σκλήρη, στο ντουμπλάζ η Ιωσηφίδη δεν αντέδρασε σωστά (6-4), ένα ακόμη λάθος της Ιωσηφίδη εκμεταλλεύτηκε η Παναγοπούλου που ξέφυγε από το ρόλο της πασαδόρου καρφώνοντας απευθείας (7-4). Σέρβις της Δεδούση οδήγησε σε ωραία φάση με διάρκεια, που τελείωσε χάρη στην έξυπνη πάσα της Παναγοπούλου στο κενό της άμυνας του Ακρίτα, 7-5. Σέρβις Παναγοπούλου, τη Χάσκου μπλόκαρε σταθερά η Ζερίτη (11-6). Η Χάσκου επανόρθωσε αμέσως μετά σημαδεύοντας στο κενό στη διαγώνιο (11-7) και η Σακελλαρίου αμέσως μετά μείωσε σε 11-8. Η Χάσκου στο σέρβις από το 12-10 έως το 13-11. Ακολούθησε σερί της Ζερίτη στο σέρβις που οδήγησε τον Ακρίτα σε πολλά αμυντικά λάθη και το σκορ στο 18-11, παρόλο που ο Μυτσκίδης πήρε τεχνικό time out δεν μπόρεσε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτριών του. Μαντούδη στη θέση της Δεδούση. Φιλέ σημάδεψε η Χειλαδάκη (19-14) και άουτ η Μαντούδης αμέσως μετά (20-14). Σπηλιωτοπούλου στη θέση της πασαδόρου του Ακρίτα, Ερμιόνης Ιωσηφίδη. (21-14, 22-15). Πλασέ της Χάσκου πίσω από το μπλοκ μείωσε σε 23-16. (24-17). Κακή υποδοχή της Χειλαδάκη σε σέρβις της Σπηλιωτοπούλου, έσωσε η Σαμπάτη, η φάση προχώρησε με πρώτο χρόνο της Σακελλαρίου και νέο καλή άμυνα της Σαμπάτη, με την Σακελλαρίου, στην ίδια φάση, ξανά στον «αέρα» να σημαδεύει άουτ κλείνοντας το σετ σε 25-18.
Στο 2ο σετ, η Νικολακοπούλου μπλόκαρε την Χειλαδάκη (1-2) και αμέσως μετά η Σπυριδούλα Σκλήρη ξέφυγε από το μπλοκ της ψηλής κεντρικού του Ακρίτα (2-2). Σερί της Ζερίτη στο σέρβις από το 3-2 έως το 5-3. Η Χειλαδάκη είδε το κενό στην ευθεία και πήρε τον πόντο (8-3) οδηγώντας τον Μυτσκίδη σε τεχνικό time out. (8-4, 10-6). Η Καραχάλιου, σημάδεψε στο κενό της ευθείας μειώνοντας σε 10-7. Με την Χάσκου στο σέρβις και τις Σακελλαρίου και Δεδούση στην επίθεση ο Ακρίτας μείωσε σε 10-9. Νοκ άουτ έβγαλε την Παυλέα η Σουρή χτυπώντας δυνατά στη διαγώνιο (11-9). Ωραίο, δυνατό πρώτο χρόνο από την Σακελλαρίου (11-10) (12-11, 13-13). Δυο απανωτά άουτ από τη Χειλαδάκη έβαλαν μπροστά τον Ακρίτα (13-15). Πρώτο time out Μεσσηνιακού. Μπλοκ της Κωνσταντοπούλου στη Χάσκου (14-15). (15-16, 16-16). Σέρβις Χειλαδάκη, κακή συνεννόηση Παυλέα – Καραχάλιου στην υποδοχή έδωσε τον άσο (17-16). Φάση καρμπόν στο τρίτο σέρβις της Χειλαδάκη για το 19-16). Μαντούδη στη θέση Δεδούση. Καθαρό σημάδι στην ευθεία από την Χάσκου για το 20-17. (21-17, 23-18). Άσο στο σέρβις από τη Σουρή για το τελικό 25-19.
Στο 3ο σετ, με τη Σπηλιωτοπούλου στην πάσα συνέχισε ο Ακρίτας στην οποία χρέωσε διπλή μπαλιά ο ρέφερι στην πρώτη φάση (1-0). (2-1, 4-4). 5-4 ο Μεσσηνιακός με την Χειλαδάκη, 5-6 ο Ακρίτας με την Νικολακοπούλου. (6-6, 7-7, 11-9). Η Σκλήρη στο σέρβις από το 12-10 έως το 14-11. Την πολύ ψηλή άμυνα της Τζούλου (πέρασε νωρίτερα στη θέση της Χειλαδάκη) εκμεταλλεύτηκε η Νικολακοπούλου χτυπώντας απευθείας 14-13. Η Τζούλου πήρε πίσω τον πόντο αμέσως μετά 15-13. Ιπτάμενη η Σκλήρη για το 16-14. Σπανού στη θέση της Κωνσταντοπούλου και η Κουτσουροπούλου στη θέση της Ζερίτη. (16-15, 17-15). Ωραίο μπλόκ της Σακελλαρίου στη Σκλήρη ισοφάρισε σε 18-18, την οποία Σακελλαρίου μπλόκαρε η Τζούλου για το 19-19. (20-20, 21-21, 23-21). Η Μαντούδη μείωσε σε 23-22, η Σουρή έκανε το 24-23. Με ένα μπλοκ άουτ της Νικολακοπούλου στη Σουρή σφράγισε το σκορ σε 25-23 και 3-0 σετ υπέρ του Μεσσηνιακού.
Στο φινάλε η συγκίνηση και η χαρά ήταν μεγάλη από όλους όσοι θερμά υποστηρίζουν την ομάδα του Μεσσηνιακού, αλλά και όλους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα. Συγχαρητήρια εδόθησαν στις παίκτριες του Μεσσηνιακού και από τις αντίπαλες, μόνο στο παρκέ, παίκτριες και παράγοντες του Ακρίτα. Σε κλίμα συγκίνησης οι αναμνηστικές φωτογραφίες μιας τόσο σπουδαίας στιγμής που επαναφέρει στον Μεσσηνιακό λίγη από την του αίγλη του ένδοξου παρελθόντος. Οι αγκαλιές, τα δάκρια, οι ευχές, τα όνειρα όλα μεγάλα και με αγάπη για το άθλημα, με τη συνειδητοποίηση πως και πάλι ο Μεσσηνιακός είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στη γυναικεία πετοσφαίριση της χώρα μας.
Φυσικά τα πανηγύρια συνεχίστηκαν, αργότερα το ίδιο βράδυ, σε γνωστό κλαμπ της πόλης, όπου παρούσες ήταν όλες οι παίκτριες του Μεσσηνιακού, ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης αρκετές παίκτριες του Ακρίτα και όλες μαζί γιόρτασαν την σπουδαία αυτή στιγμή, γιόρτασαν για την έναρξη μιας νέας ημέρας, την δυνατότητα για νέα όνειρα, νέες φιλοδοξίες…! Forza Μεσσηνιακέ!!!

● Διαιτησία: Τσουμελέας, Χριστοδουλόπουλος
Σημειωτής: Βενετία Λιακουνάκου
Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-22.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σουρή, Σκλήρη, Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου, Ζερίτη, Παναγοπούλου, Σαμπάτη (λ) / Κουτσουροπούλου, Τζούλου, Σπανού, Μπεσή, Βέλμαχου, Αντωνοπούλου, Μπαξιβανάκη.
Ακρίτας (Μυτσκίδης): Ιωσηφίδη, Δεδούση, Χάσκου, Σακελλαρίου, Νικολακοπούλου, Καραχάλιου, Παυλέα (λ) / Σπηλιωτοπούλου, Μαντούδη, Κουτίβα Μ., Κουτίβα Λ. Κατσόγιαννη.
Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου