Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ EVENT CYCLEHACK ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24 - 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Αποστολή του να κάνει να κάνει τον κόσμο πιο βιώσιμο μειώνοντας τα εμπόδια στην ζωή κάθε ποδηλάτη…

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ event CycleHack έρχεται στην Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι μια από τις 30 και πλέον διεθνείς πόλεις που το Σαββατοκύριακο 24 - 26 Ιουνίου 2016 συμμετέχουν στο Παγκόσμιο CycleHack Event.
Το CycleHack ξεκίνησε στη Γλασκόβη το 2014 από μια ομάδα ποδηλατών, λειτουργώντας με πάθος προκειμένου να εξοπλίσει τους πολίτες με τις δεξιότητες, την ενθάρρυνση, και τις ευκαιρίες που χρειάζονται  για να εντοπίσουν τα εμπόδια στην ποδηλασία και να σχεδιάσουν λύσεις σε συνεργασία με τα τοπικά και μη δίκτυα. Από όταν ξεκίνησαν, οι εκδηλώσεις CycleHack έχουν απήχηση σε πάνω από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε απευθείας σύνδεση και έχουν παραχθεί σχεδόν 200 πρωτότυπες ιδέες που βασίζονται σε πραγματικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ποδηλάτες. Επιπρόσθετα ,το 2015, το CycleHack κέρδισε το βραβείο Core77 Design for Social Impact.

Η αποστολή του CycleHack Event
Αποστολή του CycleHack Event να μειώσει τα εμπόδια στην ζωή του ποδηλάτη και να κάνει τον κόσμο πιο βιώσιμο. Το CycleHack Καλαμάτα θα συγκεντρώσει ποδηλάτες, προγραμματιστές, σχεδιαστές, κατασκευαστές, λάτρεις του ποδηλάτου και όλους τους όσους ενδιαφέρονται για τα ενεργητικά μεταφορικά μέσα ,οι οποίοι για πάνω από ένα Σαββατοκύριακο θα σχεδιάσουν, θα πρωτοτυπήσουν και θα δοκιμάσουν ιδέες που μειώνουν τα εμπόδια στην ποδηλασία και κάνουν πιο φιλική την πόλη μας για τους ποδηλάτες.

Τι θα γίνει το 3ήμερο 24-26 Ιουνίου;
Οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα για το πώς να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το ποδήλατο και την ζωή του ποδηλάτη είναι υποψήφιος «διαγωνιζόμενος» στο CycleHack Kalamata. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης βασίζεται στο δίπολο πρόβλημα-λύση. Εντοπίζουμε δηλαδή ένα πρόβλημα και ψάχνουμε την πιο ρεαλιστική ,έξυπνη και ευφάνταστη λύση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο πόλεων που εκτείνονται σε έξι ηπείρους. Για πάνω από 48 ώρες, οι συμμετέχοντες σε κάθε πόλη θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν λύσεις για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, και θα δραστηριοποιηθούν στην κατασκευή πρωτοτύπων για να δοκιμάσουν τις λύσεις τους. Οι ιδέες που παράγονται από κάθε εκδήλωση αποστέλλονται στον Παγκόσμιο CycleHack κατάλογο: μια ανοιχτή ιστοσελίδα-πηγή όπου όλες οι ιδέες μοιράζονται και χρησιμοποιούνται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι ιδέες που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν είναι προϊόντα σε ψηφιακή ή φυσική μορφή, προτάσεις για ορθές πρακτικές και πολιτικές, τοπικά σχέδια, εκστρατείες και εκδηλώσεις, και πολλές από αυτές τις ιδέες έχουν προχωρήσει προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω σε συνεργασία με επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους ποδηλάτες.
Ενώ κάθε πόλη ανά τον κόσμο λειτουργεί ανεξάρτητα, οι CycleHack εκδηλώσεις λαμβάνουν την υποστήριξη και την ενθάρρυνση από την κεντρική ομάδα του CycleHack HQ στην Αγγλία και την ευρύτερη CycleHack κοινότητα. Υπάρχουν πάνω από 30 πόλεις που φιλοξενούν τοπικές εκδηλώσεις CycleHack το ίδιο Σαββατοκύριακο συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Βανκούβερ, του Σίδνεϋ, του Κέιπ Τάουν, του San Paolo, την Ταιβάν και την Αθήνα.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος
Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε. Μια ομάδα που ήδη έχει μια ιδέα ,ατομικά κάποιος φέρνοντας την ιδέα του αλλά και οποιοσδήποτε που δεν έχει κάποια ιδέα αλλά έχει ένα ιδανικό γνωστικό υπόβαθρο και θέλει να βοηθήσει στην υλοποίηση της ιδέας κάποιου άλλου. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες και θα πρέπει μέσα σε 2 ημέρες να υλοποιήσουν την ιδέα τους ώστε να εντυπωσιάσει το παγκόσμιο κοινό που ψάχνει μια πρωτότυπη ,έξυπνη και ουσιαστική ιδέα.

Να σημειωθεί τέλος, πως η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου