Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

250 αθλητές από 120 σωματεία της χώρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist μέχρι 11 ετών

 ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ΜΕ «ΠΛΩΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΟ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΟ «ALBATROS II» ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

ΜΕ 250 συμμετοχές ιστιοπλόων από 120 σωματεία της χώρας, καινοτόμο πρόγραμμα και για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης των ιστιοδρομιών από το ημερόπλοιο «Albatros II» που θα λειτουργήσει ως «πλωτή κερκίδα» και πολλές παράλληλες δράσεις που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους, ανοίγει αύριο η αυλαία μιας σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης στην πόλη μας.
Στον θαλάσσιο στίβο της Καλαμάτας που λογίζεται έως ένας από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς υγρούς στίβους, θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το Πανελλήνιο Κύπελλο Σκαφών optimist για αθλητές 11 χρόνων.
Τη διοργάνωση του αγώνα έχουν αναλάβει οι δύο ναυταθλητικοί όμιλοι της πόλης μας, ο ΝΑΣΚ «Αίολος» και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» σε συνεργασία βεβαίως με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.
Ήδη οι αφίξεις αθλητών και των συνοδών τους στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει. Στο σύνολο οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Κύπελλο είναι 250 και ανήκουν σε 120 ιστιοπλοϊκά σωματεία όλης της χώρας, τους οποίους θα συνοδεύσουν περίπου 300 προπονητές, γονείς και συνοδοί. Αναμένονται λοιπόν περίπου 600 επισκέπτες στην πόλη μας και τα οφέλη που θα αποφέρει η όλη δραστηριότητα και για την τοπική κοινωνία και οικονομία, είναι προφανή!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Αλειφέρη: «Πιστεύω θα καθιερωθεί, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον αθλητικό τουρισμό»
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε την συνδιοργάνωση και τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας optimist στην κατηγορία των 11 ετών η αντιπεφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, χαρακτηρίζοντάς το «ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός του υγρού στοιχείου, το πρώτο για τη Μεσσηνία, το οποίο συνδιοργανώνουν με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δυο σημαντικά ναυταθλητικά σωματεία του Νομού μας, τον Ποσειδώνα και τον Αίολο.
Φιλοξενούμε πάρα πολλούς αθλητές, συνοδούς, ανθρώπους και παράγοντες αυτού του σημαντικού κομματιού του αθλητισμού πρωτίστως, αλλά και του αθλητικού τουρισμού. Οι δυο σύλλογοί μας είναι από τους μακροβιότερους συλλόγους -σε αυτό τον τομέα - με εξαιρετική συνεισφορά στον αθλητισμό και στην κοινωνία και πλέον στην ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας.
Με αυτά τα κριτήρια η Π.Ε.Μ. στηρίζει και χρηματοδοτεί αυτή τη διοργάνωση και πιστεύω ότι θα καθιερωθεί, θα μεγιστοποιηθεί με πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον αθλητικό τουρισμό και την προβολή του αθλητισμού αυτού του είδους, που θεωρούμε εξαιρετικά συνυφασμένο και συνδεδεμένο με τα χαρακτηριστικά της πολλής της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.»

Μπασακίδης: Η Καλαμάτα σέβεται,
αγαπά και υπηρετεί τον ναυταθλητισμό
Ο πρόεδρος Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης καλωσόρισε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής στην πόλη μας τα μέλη των αποστολών και δήλωσε τα εξής: «Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που συνδέεται με την θάλασσα, σέβεται, αγαπά και υπηρετεί τον ναυταθλητισμό και θα πρέπει να εκφραστούν οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στους δυο ναυτικούς ομίλους της πόλης, το ΝΟΚ και τον Αίολο που με τη δραστηριότητα τους τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν και τελικά επιτυγχάνουν να αναδείξουν την πόλη μας ως ένα κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού.
Ευχαριστίες θα πρέπει να εκφραστούν και στον πρόεδρο και σ’ όλα τα μέλη της Ε.Ι.Ο. για την επιλογή της πόλη μας για την υλοποίηση αυτού του αγώνα. Καλούμε τους συμπολίτες μας, από την Κυριακή το βράδυ, να παρακολουθήσουν τον αγώνα όπου τα πανιά στη θάλασσα μπορεί να είναι μια εικόνα συνηθισμένη για εμάς αλλά και ευχάριστη!»

Κακαλίκας: «Οι αγώνες θα έχουν παραπάνω
επιτυχία απ’ ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα»
Πριν οτιδήποτε άλλο, ο έφορος της Ε.Ι.Ο. Δημήτρης Κακαλίκας (πρόεδρος επί σειρά ετών του ΝΟΚ «Ο Ποσειδών») ένιωσε την ανάγκη να μας αυτοσυστηθεί και σε πνεύμα χιουμοριστικό είπε πως «μέχρι στιγμής δεν το έχω κάνει γιατί δεν υπήρχε λόγος να το κάνω!!!
Από το 1993 είμαι μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Ο. και έφορος της Νοτιοδυτικής Ελλάδος.»
Σε ό,τι αφορά την διοργάνωση είπε: «Είναι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτού του τύπου (των 11χρονων) που γίνεται στην πόλη μας! Έχουν γίνει πάρα πολλοί αγώνες στην πόλη μας στο παρελθόν (Optimist, Lazer και 420) κι από τους δυο συλλόγους.
Ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και τους δυο συνεργάτες (σ.σ. συλλόγους) που επιδιώκουν να φέρουν τα καλύτερα, ανθρωπίνως δυνατά, αποτελέσματα γι’ αυτό τον αγώνα, γιατί είδα ότι θα έχουν επιτυχία παραπάνω απ’ ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε τέτοια διοργάνωση, τόσο απ’ αυτά που ακούω όσο και από τις προθέσεις που βλέπω. Τους εύχομαι προσωπικά κάθε επιτυχία.
Στο έργο τους δεν θα παρεμποδίσω, εάν μου ζητήσουν όμως θα βοηθήσω».

Τσάμης: «Να αφήσουμε παρακαταθήκη
αυτή τη διοργάνωση στην πόλη
Στις πρωτοποριακές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την σπουδαία αυτή διοργάνωση αναφέρθηκε ο έφορος ιστιοπλοΐας ΝΟΚ «Ο Ποσειδών», Χρήστος Τσάμης, ο οποίος ευχαρίστησε πρώτα όλους τους φορείς εκείνους που αγκάλιασαν την διοργάνωση συμβάλλον στην υλοποίησή της: «Το πρόγραμμα είναι καινοτόμο, καθώς δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε πανελλήνια πρωταθλήματα, συνήθως οι διαδικασίες γίνονται τύποις στους αγώνες.
Εμείς θέλαμε να αφήσουμε παρακαταθήκη αυτή τη διοργάνωση στην πόλη και να συνεχιστεί για όσα χρονιά έχουμε τις δυνάμεις να το υποστηρίζουμε.
Επιλέξαμε λοιπόν να πρωτοτυπήσουμε στο πρόγραμμα και ο τρόπος που επιλέξαμε είναι όχι μόνο αγωνιστικός αλλά και ψυχαγωγικός, διότι στα παιδιά δεν μένει μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά μένει και ο τόπος που πήγαν, η φιλοξενία και διαμονή τους!»
Ακολούθως αναφέρθηκε σε κάθε εκδήλωση ξεχωριστά, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί εντός και εκτός νερού, σχεδιασμένες να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών και κυρίως των μικρών παιδιών, δίνοντας την αίσθηση συμμετοχής σε κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό, οι οποίες εξ αρχής θα έχουν έναν τόνο εθνικό, με δεδομένο πως πρόκειται για πανελλήνιο πρωτάθλημα, και εν τέλει θα βάλουν στις αποσκευές τους πολλές και χαρούμενες αναμνήσεις για την πόλη μας.
Κλείνοντας ο κ. Τσάμης είπε: «Θεωρώ δεδομένο πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί βέβαια να συμφωνεί και ο καιρός!»


Μπούζα: «Η Καλαμάτα αναδεικνύεται
σιγά σιγά σαν ένας πόλος αθλητικού τουρισμού»
Τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων στην ανάπτυξη του πολύ σημαντικού τομέα του αθλοτουρισμού στάθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα:
«Είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, κυρίως διότι αφορά μικρούς αθλητές οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας.
Να συγχαρώ τους διοργανωτές τόσο για την προσπάθεια την οποία κατέλαβαν όσο και για την σκέψη τους να ενισχύσουν με αυτό τον τρόπο την περιοχή μας.
Η περιοχή μας ενισχύεται τουριστικά αυτή την περίοδο και αναδεικνύεται σιγά σιγά η Καλαμάτα σαν ένας πόλος αθλητικού τουρισμού. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε επιπλέον τον τουρισμό στην περιοχή μας» κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές.

Βγενής: «Οι δυο σύλλογοι καινοτομούν
και δημιουργούν "πλωτή κερκίδα" για όλους»
Εκ μέρους των διοργανωτών συλλόγων μίλησε ο Χάρης Βγενής ο οποίος ευχαρίστησε πρωτίστως όλους όσοι στηρίζουν ενεργά την διοργάνωση: «Ευχαριστούμε τις επιτροπές του αγώνα που απαρτίζονται από περισσότερα από 40 άτομα, όλοι ιστιοπλόοι, μέλη των ΝΟΚ, ΝΑΣΚ Αίολος» και Ι.Ο.Ν.Ε. Οι άνθρωποι με χαρά έχουν παρατήσει τις δουλειές τους κι άλλοι έχουν πάρει άδεια από τις δουλειές τους, για να στηρίξουν την διοργάνωση. Διότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως καταλαβαίνετε, έχει πάρα πολλές απαιτήσεις.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις και τους Μεσσήνιους παραγωγούς που στηρίζουν όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις  του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε μέσω από καλάθια που θα προσφέρουμε, να προβάλουμε τα προϊόντα που θα προβάλουμε στον τόπο μας.
Άλλη μια καινοτομία για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τις ιστιοδρομίες καθημερινώς θα υπάρχει ειδικό πλοιάριο (σ.σ. το ημερόπλοιο «Albatros Ii») το οποίο θα μεταφέρει θεατές κοντά στην περιοχή των αγώνων, για να καταλάβουν πως γίνεται το άθλημα της ιστιοπλοΐας, το οποίο γενικά δεν έχει κερκίδα. Οι δυο σύλλογοι καινοτομούν και σε αυτό και δημιουργούν πλωτή κερκίδα για να μπορέσει ο καθένας να παρακολουθήσει τους αγώνες.
250 αθλητές και γύρω στους 300 προπονητές, συνοδούς και κηδεμόνες. Περίπου στους 20 καλαματιανοί αθλητές θα συμμετέχουν και από τους δυο συλλόγους.»
Κλείνοντας ο κ. Βγενής σχολίασε τη στενή συνεργασία που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει τα δυο ναυταθλητικά σωματεία της πόλης μας: «Πιστεύω πως με την όλη παρουσία μας να έχει φανεί πως οι δυο σύλλογοι έχουμε έρθει πάρα πολύ κοντά και η μόνη μας διαφορά είναι στο νερό από την εκκίνηση και μετά κι έτσι θα συνεχίσουμε.»

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ –ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χριστόνικος Γιαννήρης
ΜΕΛΗ: Μάλαμας Γιώργος, Πίσπας Γιώργος, Πίσπας Στάθης, Βραχάτης Δημήτρης, Γεννάτος Πέτρος, Μπούνας Μπαμπής, Κολινιάτης Ηλίας, Λήμνιος Κώστας, Νακόπουλος Αθανάσιος, Χριστόπουλος Δημήτριος Κατσούλας Παναγιώτης, Τσάμης Ευστάθιος, Μυλωνάς Θεόδωρος, Χιώτης Στέλιος, Κόκκιζα Αυγή, Κολινιάτης Μανός, Κακαλίκας Γεώργιος, Μάλαμα Νάσια
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Βγενής Χάρης, Τσάμης Χρήστος, Δρακοπούλος Παναγιώτης, Αδαμόπουλος Γιάννης, Γιαννοπούλου Ζαφειρία, Καλογερέα Μάχη, Νακόπουλος Αθανάσιος.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Βγενής Χάρης, Τσάμης Χρήστος, Ξανθάκη Αθηνά.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ: Μάλλιος Δημήτριος, Πανταζίδης Στράτος, Ερμίδης Σάββας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεργινάδης Ηλίας
ΜΕΛΗ: Ταρσινος Νίκος, Κόκκιζας Τάσος, Παναγέας Νικόλαος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κότσης Βασίλης, Γιαννοπούλου Ζέφη, Δρακοπούλου Αριστέα, Παχόγλου Tάνια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Μεσσηνιακός Κόλπος θα φιλοξενήσει από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους υγρούς στίβους στη χώρα.
Από την οδό Ναυαρίνου αλλά και από την πλωτή εξέδρα που έχουν δημιουργήσει οι διοργανωτές θα δίδεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει τις ιστιοδρομίες που ξεκινούν τη Δευτέρα 27/6, συνεχίζονται την Τρίτη 28/6 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Ιουνίου από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20.30 στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας και περιλαμβάνει παρέλαση των αθλητών, έπαρση σημαίας, παρουσίαση των ομάδων και χαιρετισμούς εκ μέρους των διοργανωτών φορέων, την οποία να σημειωθεί πως θα καλύψει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ το βράδυ της Τετάρτης θα πέσει η αυλαία με την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων στους νικητές, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ιστιοδρομιών έχει ως κάτωθι:
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6/16
Ώρα 11:00-20:00: Προσκόμιση πρωτότυπων δηλώσεων (εγγραφές).
Ώρα 20:30: Τελετή Έναρξης - Παρέλαση αθλητών
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6/16
Ώρα 09:00-11:00: Προσκόμισης πρωτότυπων δηλώσεων (εγγραφές)
Ώρα 11:00: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους
Ώρα 13:00: Έναρξη ιστιοδρομιών
Ώρα 19:00: Παραδοσιακά τοπικά εδέσματα
Ώρα 20:30: Προβολή ταινίας "Τα παιδία του Ανέμου"
Προλογίζει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας Αντώνης Μπουγιούρης, που παραλίγο να βρεθεί στην Ολυμπιάδα του Ρίο.
ΤΡΙΤΗ 28/6/16
Ώρα 09:30: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους
Ώρα 11:00: Έναρξη ιστιοδρομιών
Ώρα θα ορισθεί: Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών σκαφών (μοντέλα) “Kalamata Challenge” από τους 30 πρώτους της γενικής κατάταξης σε «εικονικό στίβο» μεταξύ των δυο ομίλων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6/16
Ώρα 09:30: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους
Ώρα 11:00: Έναρξη ιστιοδρομιών
Ώρα 19:00: Τελετή λήξης – Απονομές


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου