Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Στη μάχη των κυμάτων για μια θέση στο βάθρο και ο καλαματιανός Νίκος Τομαράς

13 - 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JET SKI «AKROPOLIS JET RAID GREECE »

ΠΡΩΤΗ ημέρα αύριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski “AKROPOLIS JET RAID GREECE” που θα γίνει για 6η συνεχή χρονιά στη χώρα μας και φέτος στο Βόλο. Το Jet Ski είναι ένα από πιο εντυπωσιακά θαλάσσια αθλήματα και στην πόλη του Βόλου θα βρεθούν αθλητές από Ρωσία, Αργεντινή, Περού, Γαλλία, Ιταλία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότιο Αμερική, Νορβηγία, Συρία, Κορσική, Ινδία, Φινλανδία και φυσικά την Ελλάδα. Στόχος τους; Να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ένα ανεπανάληπτο θέαμα!


Θυμίζουμε πως και στην πόλη μας είχε φιλοξενηθεί η τέταρτη διοργάνωση του Πανελλήνιου Ομίλου Jet Sport (HJSBA), ο Διεθνής αγώνα Akropolis Jet Raid 2014 που διεξήχθη στην Νότιο Πελοπόννησο με επίκεντρο την Καλαμάτα. Ωστόσο οι ελπίδες κάτι τέτοιο να επαναληφθεί είναι πολύ λίγες αφού μπορεί ως αγώνας να ήταν επιτυχής, πως αλλιώς θα γινόταν άλλωστε αφού ο υγρός στίβος ήταν ιδανικός προσέφερε πολλές συγκινήσεις στους πολυάριθμους συμμετέχοντες, η ανταπόκριση ωστόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν η προσδοκώμενη…
Σύμφωνα με πληροφορίες, Περιφέρεια και Δήμος Καλαμάτας δεν τήρησαν τις αρχικές δεσμεύσεις τους –ίσως σε ποσοστό 10%! - με αποτέλεσμα το κόστος της διοργάνωσης να μετακυλήσει στην HJSBA και τον ελληνογαλλικό Οργανισμό «Akropolis Jet Raid Organisation», που επέλεξαν πριν από δυο χρόνια την πόλη μας ως προορισμό ενός τόσο σπουδαίου και εντυπωσιακού αγώνα, που είχε αποφέρει τότε αρκετές χιλιάδες ευρώ στην τοπική κοινωνία.


Γεγονός λυπηρό, καθώς μια τέτοια διοργάνωση θα ήταν ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι του παζλ για το «χτίσιμο» ενός ισχυρού αθλητικού brand name για την πόλη μας… Για την ιστορία την διοργάνωση πέρυσι ανέλαβε η Γλυφάδα, φέτος ο Βόλος και του χρόνου κάποια άλλη πόλη!
Ως προς τον φετινό αγώνα στο Βόλο και το αγώνισμα, πρόκειται για μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα jet ski τους μερικά μόλις μέτρα μακριά από την ακτή - όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) αλλά γίνεται στην ανοιχτή θάλασσα – έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας. Στόχος των αγώνων είναι οι αθλητές να τερματίσουν, όσοι το κατορθώσουν βέβαια, αφού μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματά τους καλούνται να ξεπεράσουν και τυχόν …αναποδιές!
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν εντός αλλά και εκτός του Παγασητικού κόλπου, με έδρα την ακτή των Αλυκών και ακραίο σημείο των αγώνων το νησί της Κυρά Παναγιάς. Η τελετή έναρξης θα γίνει αύριο στις 8 το βράδυ στην παραλία του Βόλου, στο σημείο του Ηρώου, ενώ θα προηγηθεί η παρέλαση των αθλητών και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές, μια φανταστική επίδειξη flyboard, χορευτικό πρόγραμμα από τμήματα σχολών χορού του Βόλου αλλά και μουσικό πρόγραμμα από DJ. Η τελετή έναρξης θα κορυφωθεί με τις μουσικές επιλογές του διάσημου Βέλγου DJ Στεφάν Λοράν, ο οποίος ως λάτρης του αθλήματος ακολουθεί τους αθλητές στους αγώνες τους, on stage θα χορεύουν δίχως «σενάριο» οι χορευτές των Σχολών!

«Μια από τις θέσεις στο βάθρο …είναι δική μου!»

Με σιγουριά, εμπειρία, αγωνιστικό τσαμπουκά και …λίγη τρέλα ο Νίκος Τομαράς θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski “Akropolis Jet Raid Greece” του Βόλου.
Στην τρίτη προσωπική του συμμετοχή σε παγκόσμιο αγώνα ο διακεκριμένος καλαματιανός αθλητής του Jet Ski Νίκος Τομαράς μαζί με τον συναθλητή του Ηλία Πουλή, θα ριχθούν με πάθος και …αγωνιστικό τσαμπουκά κόντρα στα κύματα, στοχεύοντας σε μια θέση στο βάθρο!
Η αισιοδοξία του για διάκριση είναι διάχυτη, όχι όμως αδικαιολόγητη, καθώς μια αποτελεί δυναμική παρουσία στο χώρο και ως νέος αθλητής έχει την όρεξη και την διάθεση για σκληρή και σοβαρή δουλειά. Αξίζει να πούμε πως στους αγώνες που είχαν γίνει προ διετίας στην πόλη μας, παρότι εθεωρείτο «outsider» είχε κατορθώσει να «βγει μπροστά» από πολλά δυνατά ονόματα του χώρου και μάλιστα να βραβευθεί!
Στον αγώνα του Βόλου σε μια οριοθετημένη απόσταση 1500 χιλιομέτρων από Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησος ο Νίκος Τομαράς  θα βρεθεί ανάμεσα σε 30 και πλέον αναβάτες με δίψα για διάκριση, που σημαίνει πως στο έτσι κι αλλιώς ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ο βαθμός δυσκολίας στο Βόλο ανεβαίνει κατακόρυφα!
Φέτος ο Τομαράς δεν είχε συμμετοχές σε πρωταθλήματα, ελλείψει αγωνιστικού ενδιαφέροντος, όμως ο αγώνας του Βόλου φαίνεται να προσφέρει όλα όσα όλοι οι προηγούμενοι δεν δύναται να προσφέρουν στους αθλητές που αναζητούν την περιπέτεια! «Έχει άλλο επίπεδο και μεγάλο ενδιαφέρον. Προσφέρει εμπειρίες. Αγωνίζομαι χωρίς προηγούμενο αγώνα και δίχως προπόνηση πάω.... μόνο με ψυχή!


 Είναι το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που λαμβάνω μέρος και νοιώθω πως με την εμπειρία και την αντοχή σε συνθήκες μάχης με τα κύματα, όσο δύσκολος και πραγματικά απαιτητικός κι αν είναι ο αγώνας θα τα καταφέρω!» Σχολιάζοντας τη δική του παρουσία, είπε «είμαι σε πολύ κάλο επίπεδο και όχι εύκολα ανταγωνίσιμος! ».
Μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων ο καλαματιανός αναβάτης ήταν φανερά ευδιάθετος και παρότι από αύριο και για τις επόμενες πέντε ημέρες θα βρει απέναντί του πολλά φαβορί όπως ο Γάλλος πολυπρωταθλητής Juan - Bruno Pastorello, ο συμπατριώτης του Olivier Vidal, ο Alain Martin από την Κορσική και πολλοί άλλοι δεν μοιάζει να πτοείται… «Υπάρχουν φαβορί, είναι βέβαια σε άλλο επίπεδο ομαδικό, άλλα δεν φοβάμαι! Η μια θέση στο βάθρο …είναι δική μου!!!». Τι χρειάζεται για το πετύχει; «Δύναμη, αντοχή, καθαρό μυαλό πάνω απ’ όλα και στρατηγική!»…





Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου