Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ KAI ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

«Να ξανακάνουμε την «Μαύρη Θύελλα» δυνατή,
να την υπολογίζουν και να την σέβονται όλοι…»

ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΓΗΠΕΔΟ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…




ΗΜΕΡΑ ορόσημο, ημέρα γιορτής η χθεσινή για την «Μαύρη Θύελλα» με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Σταύρου Παπαδόπουλου και κατ’ ουσίαν της νέας εποχής κοινής πορείας του με την μεγάλη ομάδα του Νομού μας. Μετά από 16 χρόνια και σε μια κρίσιμη καμπή, αν όχι εξαθλίωση της ομάδας, ο Σταύρος Παπαδόπουλος τολμά και διαβεβαιώνει πως ως φοίνικα η «Καλαμάτα» θα αναγεννηθεί από την τέφρα της.
Ισχυρές ακαδημίες, στενές συνεργασίες με τα τοπικά σωματεία με πρώτο τον Μεσσηνιακό που βλέπει ως πιθανό «προθάλαμο» για τη «Μαύρη Θύελλα», , πιθανό νέο γήπεδο και επί του παρόντος βελτιώσεις στο γήπεδο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. (ήδη έχουν ξεκινήσει) αλλά και ένα ποδοσφαιρικό σχήμα μαζί με ένα δυνατό διοικητικό σύνολο επανδρωμένο με Μεσσήνιους, είναι μερικά από τα κομμάτια του μεγαλόπνοου, ρεαλιστικού ωστόσο για τον ίδιο, πλάνου που έχει στο μυαλό του ο Σταύρος Παπαδόπουλος και θα επιδιώξει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή μαζί με τους συνεργάτες του…

Τι τον έπεισε να επιστρέψει;
Η κατάντια…
«Νομίζω ότι όλοι μας πικραθήκαμε με την κατάντια της Καλαμάτας» και αυτό ήταν ένα κίνητρο να αναλάβω πάλι τις τύχες της ομάδες, γιατί απ’ ότι φαινόταν δεν ήταν κανείς να θέλει να αναλάβει. Οπότε η ομάδα δεν μπορούσε να πέσει στην αφάνεια! Σωστά;
Όλοι ενωμένοι, παλιοί και καινούργιοι, να φτιάξουμε μια νέα ομάδα, που να στέκεται στο ύψος της. Αυτός είναι ο στόχος μου» και το όνειρό του η ομάδα «να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες»!
Στο πλευρό του Κ. Παπαδόπουλου χθες ήσαν ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Τσάκωνας (ο οποίος εκτός απροόπτου θα αναλάβει χρέη γενικού αρχηγού στην ομάδα), ο επίτιμος πρόεδρος της «Καλαμάτας» Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο νυν πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος, ενώ μια προσωπική του φωτογραφία κοσμούσε τον τοίχο και στο το γραφείο μπροστά του ήταν ένα κάδρο του ιδίου με τον Βραζιλιάνο άσο Ζαϊρζίνιο…
Αρκετοί ήσαν εκείνοι και εκείνες που βρέθηκαν χθες εντός και εκτός της αιθούσης, προκειμένου να ακούσουν όλα όσα είχε να πει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας κατά την επιστροφή του μετά από 15 χρόνια στον ποδοσφαιρικό λαό της Μεσσηνίας μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, το μέλος του ΟΠΠΕ Άγγελος Σκαφιδάς, ο Αλέκος Τσατάς, ο πρόεδρος των παλαιμάχων «Καλαμάτας» Μανώλης Θεοδώρου οι παλαίμαχοι και Δάλλας, Παπανικολόπουλος, Πλακουδάκης, οι νυν και πρώην παράγοντες σωματείων και επιχειρηματίες της πόλης κ. Μπούχαλης και Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων.
Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος με τα εξής λόγια: «Καλώς ήρθατε στο «σπίτι» σας. Το γήπεδο του μεσσηνιακού έχει συνδεθεί με το όνομά σας και τις μεγάλες επιτυχίες της «Μαύρης Θύελλας». Το 1994 και το 1995 συντηρήσατε, βελτιώσατε και προσθέσατε εγκαταστάσεις, για το καλό της «Καλαμάτας» που είχε τεράστιες μεγάλες επιτυχίες και οι εγκαταστάσεις αυτές δημιουργήθηκαν με δικά σας χρήματα, όπως τα θεωρία η δυτική εξέδρα, η δεξαμενή υδρεύσεως και η γεώτρηση, η οποία ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο.
Εκτός όμως από το να χτίζεται γήπεδα και οικοδομικά  συγκροτήματα, ξέρετε να χτίζεται και ομάδες από την αρχή… Ξέρετε να επιλέγεται τους συνεργάτες σας, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές.
Προ πολλών χρόνων όταν η «Καλαμάτα» ήταν στην Α΄ Εθνική επί των ημερών σας, για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο έγιναν αγώνες υπό το φως των προβολέων, πιστεύω ότι μετά από μερικά χρόνια οι προβολείς θα ξανανάψουν! Καλωσορίσατε, με το καλό να αναλάβετε την ομάδα και να την οδηγήσετε εκεί όπου εσείς ξέρετε να την οδηγείται!»

«Να ξανακάνουμε την «Μαύρη Θύελλα» δυνατή,
να την υπολογίζουν και να την σέβονται όλοι»
Επιθυμία του Σταύρου Παπαδόπουλου είναι να επαναφέρει στην ομάδα την χαμένη αίγλη και τον σεβασμό που τα τελευταία χρόνια και τα απανωτά «χαστούκια» την έχουν απογυμνώσει και εξαθλιώσει.
Ιδού η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου: «Αγαπητοί φίλαθλοι της Καλαμάτας, είμαι και πάλι κοντά σας μετά από 15 χρόνια και αφού η ομάδα μας έφτασε στο τοπικό πρωτάθλημα.
Μαζί με τους συνεργάτες μου αναλαμβάνω και πάλι, με την ελπίδα ότι όλοι θα έρθετε δίπλα μου για τον κοινό στόχο να ξανακάνουμε την «Μαύρη Θύελλα» δυνατή, να την υπολογίζουν και να την σέβονται όλοι.
Η προηγούμενη διοίκηση του Γεωργίου Ράλλη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε για το καλύτερο, κήρυξε εκλογές. Από την νέα Γενική Συνέλευση πιστεύω ότι με την ψήφο τους τα μέλη θα τιμήσουν εμένα και τους συνεργάτες μου για μια νέα αρχή.
Θα σας ανακοινώσουμε τον προπονητή, τους παίκτες και τα μέλη της Διοίκησης, που με επικεφαλής εμένα θα αναλάβει την μεγάλη προσπάθεια να ξαναχτίσει και πάλι από την αρχή την καινούργια «Μαύρη Θύελλα» με στόχο σε 2 με 3 χρόνια να παίξει στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Θέλω την στήριξη όλων σας σ' αυτήν την νέα αρχή. Όλους ανεξάρτητα από τις συλλογικές σας συμπάθειες, σας θέλω δίπλα μου στην κοινή προσπάθεια.
Η ομάδα της πόλης μας θα ξαναγίνει δυνατή και πανίσχυρη στην έδρα της , που θα είναι το γήπεδο του Μεσσηνιακού, από το οποίο ξεκίνησε, με τον Λυκούργο Γαϊτανάρο, το 1973 και έγινε θρύλος σε όλη την Ελλάδα σαν «Μαύρη Θύελλα» του Νότου.
Σας ευχαριστώ όλους καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να σας κάνω και πάλι υπερήφανους για την ομάδα μας.»

Ράλλης: «Θα είμαι μαζί… όπου
ζητηθεί, με όλη μου τη ψυχή»
Επιστολή με τηλεο/τυπο απέστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος της «Καλαμάτας» Γιώργος Ράλλης, προς τον συνεργάτη του κ. Παπαδόπουλο, Δημήτρη Τσάκωνα. Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο κ. Ράλλης βρίσκεται στην Πάτρα έτσι χθες αδυνατούσε να παρευρεθεί στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Παπαδόπουλου για την προεδρεία του συλλόγου.
Το κείμενο της επιστολής Ράλλη διάβασε κατά τη συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ ο κ. Τσάκωνας και αναφέρει:
«Σοβαρές επαγγελματικές υποχρεώσεις που προέκυψαν εντελώς αιφνίδια δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνέντευξη Τύπου, όπως είχε προγραμματιστεί. Είμαι στην Πάτρα σε σοβαρό δικαστήριο που συνεχίζει.
Όπως έχω δηλώσει η πρόθεση του κ. Παπαδόπουλου να αναλάβει την ομάδα είναι γιορτή για την πόλη μας, καθώς εξαντλεί όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του στόχου. Θα είμαι μαζί στην προσπάθεια, όπου ζητηθεί, με όλη μου τη ψυχή, με όλη μου τη δύναμη και εύχομαι τα καλύτερα.
Η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες θα γίνουν άμεσα.
Ευχαριστώ και καλή μας επιτυχία.»

Λυκούργος Γαϊτανάρος:
«Ημέρα ορόσημο, ημέρα ιστορική»
Ως ημέρα ιστορική και ορόσημο για την περαιτέρω πορεία της «Καλαμάτας» και του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, χαρακτήρισε τη χθεσινή ο επίτιμος πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» ο Λυκούργος Γαϊτανάρος.
«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
2 Ιουνίου ο αγώνας του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϋ και ο Παναθηναϊκός έγραψε τη μεγαλύτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η σημερινή ημέρα για εμάς τους Καλαματιανούς για τη «Μαύρη Θύελλα» είναι ημέρα ιστορική θα σας παρακαλέσω να τη θυμάστε, ακόμη κι όταν εγώ δεν θα υπάρχω, ως ημέρα ξεκινήματος ενός μεγάλου αγώνα, μιας μεγάλης προσπάθειας, μιας μεγάλης επιτυχίας!
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος έχει δώσει εξετάσεις και έχει πάρει άριστα και σήμερα τον έφερε η μοίρα του να γυρίσει πάλι στο ποδόσφαιρο και μας έφερε χαρά.
Είναι μεγάλο πράγμα τη μια ώρα να δέχεσαι συλλυπητήρια για την πρώτη και την άλλη ώρα να δέχεσαι συγχαρητήρια για την άνοδο, γιατί η άνοδος είναι βεβαία!
Όλοι στο πλευρό του Παπαδόπουλου, να αγωνιστούμε όσο μπορούμε να του προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, κι εγώ στο πλευρό του, με την υγεία που έχω θα του σταθώ όσο μπορώ…
Να είστε βέβαιοι ότι η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει ορόσημο για την ομάδα της «Καλαμάτας».
Να μας ζήσει ο Παπαδόπουλος και καλή του επιτυχία…

Γήπεδο, συνεργασίες,
ακαδημίες και Μεσσηνιακός!

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο κ. Παπαδόπουλος και ο συνεργάτης του κ. Τσάκωνας δέχθηκαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τις οποίες δίχως δισταγμό απήντησαν όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν επί της παρούσης. Για το καίριο θέμα του γηπέδου ο κ. Τσάκωνας στάθηκε στις ανακοινώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στα Παλιάμπελα το οποίο προορίζεται για την «Καλαμάτα» ενώ υπενθύμισε πως στο τοπικό πρωτάθλημα οι μισές και πλέον ομάδες αγωνίζονται σε πλαστικά γήπεδα. «Αυτή τη στιγμή έχουμε τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο, την διοίκηση του Ασπροχώματος και τον κ. Ηλιόπουλο, την Ένωση Μεσσηνίας να χρησιμοποιούμε το γήπεδο του Μεσσηνιακού για προπονήσεις, παιχνίδια οπότε επί του παρόντος δε χρειάζεται ο κ. Παπαδόπουλος να μπει στη διαδικασία να κάνει κάποιο αθλητικό κέντρο. Πιστεύω ο κ. Νίκας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και η «Καλαμάτα» θα «σπιτωθεί» σε ένα αθλητικό κέντρο.
Αν και ρωτήθηκε απέφυγε να φανερώσει ονόματα συνεργατών και προπονητών, αντιθέτως ενημέρωσε πως σε επίπεδο διοικητικό και προπονητικό οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το πέρας της Γενικής Συνελεύσεως η οποία – και με διαβεβαιώσεις Ράλλη- θα γίνει σύντομα.
Από κει και πέρα, δεν απομάκρυνε κανέναν, αντιθέτως ζήτησε απ’ όλο τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό αυτής της σημαντικής για το μέλλον της ομάδας προσπάθειας, ώστε όπως είπε «να ξανακάνουμε την «Μαύρη Θύελλα» δυνατή, να την υπολογίζουν και να την σέβονται όλοι.»
Σε ό,τι αφορά στην υποδομή, τομέα στον οποίο η ομάδα τα τελευταία χρόνια επίσης χωλαίνει, για τον κ. Παπαδόπουλου η ύπαρξή της αποτελεί το «Α και το Ω». Μάλιστα άφησε ορθάνοικτο το παράθυρο για τα παιδιά της Μεσσηνίας να αναζητήσουν απάγκιο και ένα οργανωμένο ποδοσφαιρικό «σχολείο» με το ιστορικότερο όνομα … «Καλαμάτα»!
«Για μένα η υποδομή είναι το Α και το Ω και ειδικά για τα παιδιά της Μεσσηνίας θα προσπαθήσουμε να τα επανδρώσουμε και να κάνουν την πορεία τους».
Άνοιγμα και στον επιχειρηματικό κόσμο έχει ήδη κάνει ο κ. Παπαδόπουλος δια του συνεργάτη του κ. Τσάκωνας ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απήντησε ως εξής: «Έχω πλησιάσει επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στην πόλη μας και όχι μόνον καλαματιανοί, οι οποίοι είναι άφθαρτοι άνθρωποι και καλοί επιχειρηματίες κι όταν άκουσαν ότι ο κ. Σταύρος πρόκειται να εμπλακεί όλοι μου είπαν πως θα ήταν μεγάλη τους επιθυμία να συνομιλήσουν με τον κ. Σταύρο και να βοηθήσουν όσο κι αυτοί μπορούν προκειμένου η ομάδα να βρει το δρόμο της.»
Παράλληλα, επιθυμία του Μεσσήνιου επιχειρηματία, όπως εκφράστηκε δια στόματος Τσάκωνα, είναι η άριστη συνεργασία με όλα τα σωματεία του Νομού: «Πρόθεση της ομάδας – κι αυτό είναι στα πλάνα του κ. Παπαδόπουλου - είναι να έχουμε άριστη συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία του Νομού μας, με την ένωση, τον κ. Σκαφιδά που είναι τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης και επιβλέπει τα νέα παιδιά.
Την ειδική περίπτωση του Μεσσηνιακού διευκρίνισε ο κ. Τσάκωνας λέγοντας «είναι ειδική περίπτωση επειδή έχει τις εγκαταστάσεις και επειδή σε αυτό το χώρο φιλοξενείται η «Καλαμάτα» από το 1973 και αυτά τα δυο σωματεία πήγαιναν πάντα χέρι –χέρι. Μοιραζόντουσαν το γήπεδο, τα αποδυτήρια, όλα…
Εάν κάποια στιγμή χρειαστεί να παίξει ο Μεσσηνιακός το ρόλο του «προθάλαμου» των νεαρών θα γίνει. Είναι πάρα πολλά εν τη γενέσει τώρα να κάνουμε, αλλά κι αυτό είναι μες στο σχέδιο.»
Παράλληλα ο κ. Τσάκωνας ενημέρωσε σχετικά με ορισμένες βελτιώσεις που θα γίνουν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού σε τάπητα και καθίσματα στο πλαίσιο ενός μικρού «lifting» (σ.σ ρετούς).
Εν αναμονή λοιπόν της Γενικής Συνέλευσης και τη νέα εποχή της "Μαύρης Θύελλας"


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου