Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συμβουλευτική προπονητική με την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Σύδνεϋ Εύα Χριστοδούλου

Οι Εύα Χριστοδούλου, Κατερίνα Κολοβού Χριστίνα Μανέτα με τα κορίτσια του τμήματος Καλαμάτας του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας
  • ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  • ΕΡΙΞΑΝ ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ

ΜΙΑ εβδομάδα με χάλκινη Ολυμπιονίκη του Σύδνεϋ (Ομαδικό Ανσάμπλ Γυναικών) και νυν προπονήτρια Εύα Χριστοδούλου πέρασαν οι αθλήτριες του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας.
Η Εύα Χριστοδούλου ασχολείται με την Ρυθμική γυμναστική από τεσσάρων ετών. Το 1995 εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα Ανσάμπολ και μόλις δυο χρόνια αργότερα κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων. Για να ακολούθησαν τρία χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999, δυο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας την ίδια χρονιά. Το 2000 κυριολεκτικά απογειώθηκε στο μακρινό Σύδνεϋ… Η Εύα πέτυχε την κορυφαία της επιτυχία, μαζί με τις συναθλήτριές της Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, η Κλέλια Πανταζή και την αδικοχαμένη Άννα Πολλάτου, συγκέντρωσαν 19.553 βαθμούς κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, μένοντας πίσω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία!
Η χάλκινη Ολυμπιονίκης Εύα Χριστοδούλου, μαζί με τη νέα συνεργάτιδα του ΡΟΚ Κατερίνα Κολοβού και την προπονήτρια του Συλλόγου, Χριστίνα Μανέτα


Έκτοτε αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πήρε πτυχίο προπονητικής από τη Λωζάνη, είναι πρόεδρος του συλλόγου Ρυθμικής Γυμναστικής Αιγάλεω Σ.ΦΙ.Γ.Α. και συνεχίζει να προπονεί και μέσα από τη συμβουλευτική προπονητική να συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος.

Μια εβδομάδα συμβουλευτικής
προπονητικής στην Καλαμάτα
Με αφορμή των πολύ καλών και στενών σχέσεων μεταξύ των δυο πρώην αθλητριών και νυν προπονητριών, Εύας Χριστοδούλου και Χριστίνας Μανέτα, οι δυο τους θέλησαν να επεκτείνουν τις φιλικές τους σχέσεις και στο ταπί. Η καλαματιανή προπονήτρια απηύθυνε πρόσκληση στην ελληνίδα Ολυμπιονίκη για μια εβδομάδα συμβουλευτικής προπονητικής στην πόλη μας την οποία και αποδέχθηκε, κι εβρισκόμενη στην πόλη μας από τις αρχές της εβδομάδας προσέφερε επτά ημέρες γεμάτες γνώση και μια εμπειρία που θα προσφέρει τα μέγιστα στις αθλήτριες του ΡΟΚ και στις εν δυνάμει πρωταθλήτριες του αύριο…
Για τις προπονήσεις αυτές μίλησε στη «Φ» τόσο η ίδια η Εύας Χριστοδούλου όσο και η προπονήτρια του Ρ.Ο.Κ. Χριστίνα Μανέτα τις οποίες συνδέει μια μακράν φιλία, από το 1996 όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν ως μέλη της Εθνικής Ομάδα στην Αθήνα. Στην πορεία, επέλεξαν και οι δυο τους την προπονητική και κάπως έτσι σήμερα, γαλουχούν και ετοιμάζουν τη νέα γενιά της Ρυθμικής γυμναστικής…
«Η πρόταση να έρθω στην Καλαμάτα, προέκυψε από πρόσκληση της προπονήτριας (σ.σ. Χριστίνας Μανέτας) με την οποία με συνδέει μια χρόνια φιλία από το 1996, όταν ήρθε στην εθνική ομάδα στην Αθήνα. Από τότε μας συνδέει μια φιλία.
Λόγω της θέσης μου ως Ολυμπιονίκης έχω κάποιες παραπάνω γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα της προπονητικής. Με κάλεσε και με μεγάλη μου χαρά ανταποκρίθηκα. Ήρθα να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστώ κάποια μυστικά που γνωρίζουμε λίγο παραπάνω, και πιο εύκολα έρχονται στην Αθήνα οι πληροφορίες, να βοηθήσω ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα του χρόνου. Θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα αρκετά και τα παιδιά και τις προπονήτριες.»
Η συνεργασία της χάλκινης Ολυμπιονίκη με τον Ρ.Ο.Κ. δεν τελειώνει εδώ, αντιθέτως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αυτή της την επίσκεψη ως προοίμιο για πολλά περισσότερα, που μελλοντικά δύναται να αποφέρουν τα μέγιστα: «Θα συνεχιστεί η συνεργασία μας, διότι μας δένουν πολλά κοινά πράγματα στη Ρυθμική Γυμναστική. Θα είμαστε πάλι εδώ το Σεπτέμβρη με τις νέες πληροφορίες που θα έχουμε από την ομοσπονδία και τη Γυμναστική γενικότερα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου. Δεν ξέρουμε ακόμη πως, ανάλογα με τον προγραμματισμό του συλλόγου. Όπως  και να έχει ο Σύλλογος θα έχει πάντα τη βοήθεια και τη στήριξή του!»
Από τη μεριά της η προπονήτρια του Ρ.Ο.Κ. Χριστίνα Μανέτα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ελληνίδα Ολυμπιονίκη για την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα που της έκαναν: «Αυτή την εβδομάδα η αγωνιστική μας έκανε προπονήσεις, υπό την επίβλεψη της κ. Εύας Χριστοδούλου την χάλκινη ολυμπιονίκη και πρόεδρο του Σωματείου στο Αιγάλεω Σ.ΦΙ.Γ.Α.
Από τη χθεσινή τελευταία προπόνηση του ΡΟΚ, υπό το βλέμμα της χάλκινης Ολυμπιονίκη κα Χριστοδούλου και των κα Μανέτα και Κολοβού

Ο σύλλογος την ευχαριστεί που ήρθε στο σύλλογο μας να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο του. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθεια που δίνει στις προπονήτριες και στις αθλητριές μας και που πάντα είναι στο πλευρό του συλλόγου μας σε ότι και αν χρειάζεται....».

«Πάντρεμα» παλιού και καινούργιου
η νέα χρονιά στον Ρ.Ο.Κ.
Η Εύα Χριστοδούλου δήλωσε ευχαριστημένη απ’ όσα είδε στον Ρ.Ο.Κ.: «Το υλικό είναι καλό! Πέραν ότι έχουν έρθει καινούργια παιδάκια στην πιο μικρή κατηγορία (8 ετών), έχουν έρθει και κάποια παιδιά από άλλα Σωματεία, όπου έχουν κάνει πολλή καλή δουλειά στο παρελθόν.
Θέλω να πιστεύω όμως ότι, ο συνδυασμός του παρελθόντος μαζί με κάτι καινούργιο θα δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και για τον Σύλλογο, αλλά παράλληλα είναι πολύ όμορφο κίνητρο για τις προπονήτριες να δουλεύουν και να συνεργάζονται με παιδάκια τα οποία αλλάζουν συνέχεια γνώσεις και εμπειρίες πάνω στον ίδιο τομέα.»
Κατά πόσον το «πάντρεμα» του παλιού με το καινούργιο βρίσκει εφαρμογή στο άθλημα γενικότερα, μας απήντησε ως εξής: «Ούτως ή άλλως η Ρυθμική ήταν ένα μη διαδεδομένο άθλημα και συνεχίζει να είναι... Όμως έχει πολύ όμορφα παιδάκια, έχει πολύ αξιόλογες προπονήτριες και προσπαθούν συνέχεια να εξελίσσονται και να φτιάχνουν κάτι πολύ καλύτερο.
Σιγά σιγά το άθλημα δυναμώνει, βλέπουμε ότι έχουμε συνέχεια συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο. Μιλάμε για ένα Ολυμπιακό άθλημα και παιδιά που γεμίζουν στάδια, αυτό από μόνο του λέει ότι το άθλημα έχει μέλλον…
Οπότε είναι πάρα πολύ όμορφο να ερχόμαστε εδώ και να βλέπουμε πολλά παιδάκια συνέχεια, να δουλεύουμε μαζί τους και να κάνουμε όμορφα πράγματα…»!

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των προγραμμάτων των τμημάτων του Ρ.Ο.Κ. στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών
Η φετινή αυλαία και
οι συνεργασίες της νέας χρονιάς
Με την χθεσινή προπόνηση στο κλειστό της παραλίας, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος για τα τμήματα της Καλαμάτας, ενώ την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιουλίου, έπεσε η αυλαία και για τα τμήματα Αρφαρών.
Η προπονήτρια του συλλόγου Χριστίνα Μανέτα αναφέρθηκε επίσης στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου τόσο για τα τμήματα της Καλαμάτας όσο και των Αρφαρών αλλά και σε όσα έπονται το Σεπτέμβρη!!!
«Ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας και τα τμήματα Αρφαρών έκλεισε την αθλητική χρόνια την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 στην κεντρική πλατειά, όπου τα κορίτσια μας έδειξαν στον κόσμο τα προγράμματα τους. Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, την δημοτική σύμβουλο Καλαμάτας και αντιπρόεδρο της ΦΑΡΙΣ Αναστασία Μπελογιάννη αλλά και τον πρόεδρο Αρφαρών Κωνσταντίνο Φέστα, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στον σύλλογο σε αυτή την προσπάθεια που κάνει, ώστε η Ρυθμική να βγει και έκτος των συνόρων της Καλαμάτας.
Η αθλητική μας χρόνια ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα και θα ακολουθήσει ξεκούραση για όλο τον Αύγουστο.
Ραντεβού πάλι τον Σεπτέμβριο με περισσότερες δραστηριότητες και περισσότερη δουλειά για καλυτέρα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, θα αρχίσουμε πάλι από 1η Σεπτέμβρη με την αγωνιστική μας ομάδα, που αποτελείται από 11 αθλήτριες και το προαγωνιστικό μας τμήμα που πλαισιώνεται από 9 κορίτσια και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι έγγραφες μας για την νέα χρονιά.»
Τη νέα χρονιά το προπονητικό τιμ του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας ενισχύεται με την Χριστίνα Μανέτα να βρίσκει στο πλευρό της νέες συνεργάτιδες: «Στην ομάδα μας θα έχουμε δασκάλα μπαλέτου τη νέα χρονιά, την Βάσια Αναγνωστοπούλου και στο πλευρό της Χριστίνας Μανέτα θα είναι η Κατερίνα Κολοβού, παλιά αθλήτρια της Ρυθμικής, από το σωματείο της Γ.Σ. Ηλιούπολης και πανελληνιονίκης, η οποία θα αναλάβει τα φυτώρια και θα βοηθά στην αγωνιστική.»

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου