Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κατά γράμμα την εφαρμογή των κανονισμών προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Σ.Π.Π.Μ. Άγγελος Σκαφιδάς

«Σε κανέναν χάρη, σε κανέναν συμπάθεια!»

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ» ΕΙΠΕ ΓΙΑ Α ΚΑΙ Α1, ΕΝΩ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ εναρμόνισης ομάδων και προπονητών στους κανονισμούς που διέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, προ ημερών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Άγγελος Σκαφιδάς  και με αφορμή την μεταβατική περίοδο που διανύουμε έως ότου ξεκινήσουν τα επίσημα πρωταθλήματα ποδόσφαιρου Μεσσηνίας.
Όπως είπε ο κ. Σκαφιδάς φέτος ο Σύνδεσμος και η Ένωση θα ακολουθήσουν κατά γράμμα όσα ορίζουν οι κανονισμοί και ένας εξ αυτών αφορά στην άρτια λειτουργία και συνεργασία μεταξύ ομάδων και προπονητών. Σε ό,τι αφορά στους προπονητές ζητούμενο είναι η κατοχή σχετικής άδειας /διπλώματος και η φυσική παρουσία τους σε έναν και μόνον σύλλογο προς αποφυγή προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκαφιδάς είπε «Φέτος θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, θα ισχύσουν μέχρι τελευταίας γραμμής αυτά που λένε οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί.
Σε κανέναν χάρη, σε κανέναν συμπάθεια!
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ομάδες αφού θέλουν να έχουν παιδιά, ταλέντα, επίσημη ομάδα οφείλουν να έχουν και επίσημο προπονητή!
Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να έχουν επίσημη ομάδα, ας πηγαίνουν να παίζουν στο εργαζομένων του δήμου, ή άλλα τουρνουά.
Ομάδες που συμμετέχουν σε επίσημο πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και υπάγονται στην ΕΠΟ, πρέπει κατά γράμμα να ακολουθήσουν ότι λένε οι κανονισμό. Σε αυτό θα είμαστε πολύ αυστηροί.
Κι όχι μόνο να έχουμε προπονητή, αλλά οι προπονητές μας να είναι πειθαρχημένοι και υπάκουοι στην Ομοσπονδία και το Σύνδεσμό τους και να πηγαίνουν σε 2-3 ομάδες ο καθένας κι έχουμε πρόβλημα με τους συναδέλφους.
Θα είμαστε όμως πάρα πολύ αυστηροί, διότι εμείς δεν κάνουμε Πολιτική, αλλά κάνουμε Αθλητισμό!»

«Μη σας τρομάζει
η παρουσία της "Καλαμάτας"!»
Δοθείσας της ευκαιρίας ο κ. Σκαφιδάς έκανε τις δικές τους προβλέψεις για ένα εξίσου ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα, όπως και την περσινή περίοδο, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η παρουσία της «Καλαμάτας», της οποίας άλλωστε αποτελεί παλαίμαχος, δεν αποτελεί φόβητρο αλλά κίνητρο όλων των ομάδων να δυναμώσουν και να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει…
«Όπως και πέρυσι έγινε ένα πρωτάθλημα που αναδείχθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει, φέτος πιστεύω πως θα είναι πιο δύσκολα!
Μη σας τρομάζει η παρουσία της «Καλαμάτας»! Όλοι θα δυναμώσουν για να παίζουν με την «Καλαμάτα».
Θα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα τα πρωταθλήματα φέτος και για την Α και την Α1 Κατηγορία! Θα το δείτε πάρα πολύ σύντομα!», είπε χαρακτηριστικά.

Θετικό το γεγονός
ανάπτυξης των Ακαδημιών
Θετικά σχολίασε, επίσης, ο κ. Σκαφιδάς έμφαση στην υποδομή με την ανάπτυξη των ακαδημιών από αρκετούς Συλλόγους που συμμετέχουν στα μεσσηνιακά πρωταθλήματα. «Στροφή» που δεν αποτελεί οδηγία της Ένωσης, όπως ξεκαθάρισε, αλλά προφανή μονόδρομο για τις ομάδες που θέλουν να έχουν γερές βάσεις και μέλλον!
«Επιτέλους! Αρχίζει να γίνεται και κάτι σωστό!!!
Όχι, δεν είναι δική μας οδηγία… είναι από το κεφάλι τους και την τσέπη τους! Γιατί δεν μπορεί να διαθέτουν χρήματα για να παίρνουν παίκτες, να βγάζουν παίκτες τη στιγμή που υπάρχουν…
"Όταν έχεις μια τεράστια θάλασσα δεν μπορεί να μη βγάζεις ψάρια… μη περιμένεις το ψάρι να έρθει στο πιάτο από μόνο του και να το χρυσοπληρώνεις πηγαίνει να το ψαρέψεις, να το καθαρίσεις να το μαγειρέψεις"!!!» Χρησιμοποιώντας αυτό το παραλληλισμό ο κ. Σκαφιδάς θέλησε να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η Μεσσηνία είναι γνωστή ποδοσφαιρομάνα, έχει αναδείξει πολλά ταλέντα στο παρελθόν και στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται πως έχουν καταλήξει πλέον και οι ομάδες του Νομού γεγονός που φανερώνει ο νέος τρόπος λειτουργίας του, αρχίζοντας από τη βάση!
«Έχουμε τέτοια παιδιά (σ.σ. ταλαντούχα), το κατάλαβαν οι ομάδες, έκαναν τις Ακαδημίες και μπράβο τους!»


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου