Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ρόστερ με «μπαρουτοκαπνισμένους» έμπειρους και ταλαντούχους 18αρηδες…

  • Ο ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 4ΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.!
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «…ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ «ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡΣ» ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τέσσερα χρόνια βρίσκεται στην κορυφαία τετράδα των τερματιζόντων ομάδων στην Α΄ Μεσσηνίας, στόχο που ο ΓΣ Μεσσήνης θέτει και φέτος. Έχοντας για πέμπτη χρονιά στον πάγκο και σε διπλό ρόλο τον νεαρό αλλά εξαίρετο προπονητή Μιχάλη Μπακογιάννη - ο οποίος ως παίκτης υπηρετεί επί μια 6ετία τον γειτονικό Σύλλογο – ο ΓΣΜ αισιοδοξεί και πάλι να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και θα πρωταγωνιστήσουν στα μπασκετικά Σαββατοκύριακα των φιλάθλων της Μεσσηνίας. Άλλωστε και την περσινή όπως και τις τρεις προηγούμενες σεζόν ο ΓΣ Μεσσήνης είχε τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Ένας από τους βασικότερους στόχους του Συλλόγου φέτος είναι να διαφοροποιηθεί από το παρελθόν, αλλάζοντας σε ορισμένο βαθμό την μπασκετική του ταυτότητα, δίνοντας μια πιθανόν περισσότερο νεανική «χροιά». Η κούρσα ξεκινά την προσεχή Κυριακή από το ΔΓ Μεσσήνης (17:00) όπου οι Μιχάλης Μπακογιάννης και οι μπασκετμπολίστες του θα υποδεχθούν τον Σπαρτιατικό με στόχο, φυσικά, να κάνουν ποδαρικό με το δεξί!!!
Το φετινό ρόστερ του ΓΣΜ αποτελείται κατά το ήμισυ από έμπειρος «ψημένους» παίκτες με εμπειρία στις μεγάλες κατηγορίες της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και το άλλο μισό από παίκτες επί το πλείστον κάτω των 18 ετών, που έχουν ξεκινήσει την πορεία τους από τη βάση /υποδομή του Συλλόγου και πλέον έχουν «ωριμάσει» αγωνιστικά σε βαθμό που πλέον ορισμένων εξ αυτών διεκδικούν θέση στην «μεγάλη» ομάδα.
Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση, η ομάδα της Μεσσήνης φέτος ενέταξε στο δυναμικό της τον έμπειρο γκαρντ-φοργουορντ Τσέκα, ο γκάρντ Κώστας Τζανετέας και ο περσινός άτυχος Χάρης Μάραντος. Στην ενεργό δράση επέστρεψε ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος ο οποίος επέλεξε τον ΓΣ Μεσσήνης για φέτος. Στην ομάδα επέστρεψε επίσης ο Σπυρόπουλος. Παράλληλα τη συνεργασία τους ανανέωσαν οι Μπακογιάννης, Μιχαλόπουλος και Πολυζωγόπουλος και μαζί με τους μικρούς συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Μιχάλης Μπακογιάννης: «…φαβορί και«αουτσάιντερς» όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο!

Λίγα 24ωρα πριν την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της χρονιάς, στη Φωνή μίλησε για την προετοιμασία, την ενίσχυσης, το πρώτο ματς, την κλήρωση και το πρωτάθλημα ο Μιχάλης Μπακογιάννης, οποίος εκ πρώτης δηλώνει ευχαριστημένος από την δουλειά που έχει κάνει η ομάδα του… «Η προετοιμασία της ομάδας κύλησε ομαλά παρότι μερικοί από τους έμπειρους παίχτες μας άργησαν να ενταχθούν λόγω προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων! Παρόλα αυτά, τα παιδιά προπονούνται σε εντατικούς ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε κάποια από τα πράγματα που θα παίξουμε φέτος προσπαθώντας να αλλάξουμε λίγο την μπασκετική μας ταυτότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!
Φωτό: Παν. Μουστάκης
Έχουμε κάνει τρία φιλικά παιχνίδια μέχρι αυτήν την ώρα και σκοπεύουμε να δώσουμε 2-3 παιχνίδια μέχρι την έναρξη, ώστε να αποκτήσουμε όσο καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό εν όψει του πρώτου αγώνα!»
Με ικανοποίηση αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις της χρονιάς ο κόουτς Μιχάλης Μπακογιάννης και στους παίκτες που γεμίζουν φέτος την «φαρέτρα» του:
«Στο ρόστερ φέτος της ομάδας μας υπήρξε μια σχετική ανανέωση! Αποχώρησαν κάποιοι αθλητές οι οποίοι θεώρησαν ότι ο κύκλος τους στην ομάδα έχει κλείσει, όπως και κάποιοι που αποφάσισαν να σταματήσουν να παίζουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο...
Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο! Εμείς ενισχυθήκαμε με έμπειρους παίχτες σε θέσεις κλειδιά με γνώμονα ότι είναι σε θέση να αποτελέσουν και πρότυπο για τα νεότερα παιδιά που έρχονται από πίσω και συμπληρώνουν το ρόστερ! Συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα μας ο Πολυζωγόπουλος ένας απ τους καλύτερους γκαρντ του πρωταθλήματος. Ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με το Χρήστο Μιχαλόπουλο τον πιο έμπειρο και ποιοτικό σέντερ της κατηγορίας κατά την προσωπική μου εκτίμηση... Εγώ συνεχίζω να αγωνίζομαι κανονικά και δεν θέλω να περιαυτολογήσω! Είχαμε την πολύ σημαντική επιστροφή του Σπυρόπουλου που μας προσθέτει δύναμη-πάθος ένας παίχτης «στρατιώτης», για όλες τις δουλειές!
Αποκτήθηκε ο Τσέκας ένας γκαρν-φόργουορντ έμπειρος με τρομερή αίσθηση του παιχνιδιού που μας δίνει πολλές λύσεις είτε στο ανοιχτό γήπεδο είτε στο σετ παιχνίδι! Συμφωνήσαμε με το Νίκο Αλεξανδρόπουλο ένα παίκτη τρομερά αθλητικό στο 4-5 που προέρχεται από αγωνιστική αποχή 2 ετών περίπου... δεν ξέρουμε αν οι υποχρεώσεις του, του επιτρέψουν να αγωνιστεί τελικά! Εμείς το ευχόμαστε γιατί πιστεύουμε ό,τι μπορεί να κάνει τη διαφορά! Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν με τη απόκτηση του Κώστα Τζανετέα με σκοπό να δώσουμε βάθος στα γκαρντ! Αναμένεται και η ένταξη του Χάρη Μάραντου που ήταν ο άτυχος της περσινής χρονιάς! Αν αυτή γίνει τότε θα μιλάμε για μια ακόμα μεταγραφή!»
Πως αξιολογείς την κλήρωση και πόσο μεγάλη είναι η δυσκολία ή η ευκολία του προγράμματος - όπως διαμορφώθηκε - για την ομάδα σου:
«Την κλήρωση την αξιολογώ καλή, εφόσον φέρουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα....!
Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση για εμένα... Όλα θα κριθούν στο γήπεδο και όλα τα ματς θα παιχτούν εκεί!!!»
● Πως «βλέπεις» τον πρώτο αντίπαλο;
«Στον πρώτο αγώνα υποδεχόμαστε μέσα στην έδρα μας τον Σπαρτιατικό, μια ομάδα φιλόδοξη και πάντοτε ανταγωνιστική, αλλά αυτά σας είπα θα τα δούμε στο γήπεδο! Παραδοσιακά γίνονται καλά και δυνατά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες.... οπότε ελπίζουμε να έχουμε ξανά ένα τέτοιο ματς! Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα που συνήθως στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος!»
● Είσαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχεις «στήσει» και πόσο ανταγωνιστικό πιστεύεις πως θα είναι στο επερχόμενο πρωτάθλημα;
«Είμαι ικανοποιημένος από το υπάρχον δυναμικό του ρόστερ! Το μοναδικό στοίχημα, επειδή μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο, είναι το πόσο επαγγελματικά θα συμπεριφερθούν οι παίχτες(!) κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!!! Δεν μπορούμε να υποχρεώσουνε κανέναν να ακολουθήσει πιστά τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις... ειδικά σε μια περίοδο που είναι διαρκείς ο αγώνας για επιβίωση!
Το μπάσκετ αποτελεί ένα μέσω διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως και ο αθλητισμός γενικότερα!»
● Φέτος θα στηρίξεις και θα στηριχθείς σε νεαρά παιδιά; Ποιοι είναι οι στόχοι του ΓΣΜ τη νέα χρονιά;
«Εμείς φέτος είμαστε ένα σύνολο που το 50% του ρόστερ αποτελείται από έμπειρους και «μπαρουτοκαπνισμένους» παίχτες και το άλλο μισό από νεαρά παιδιά κάτω των 18 ετών στην πλειοψηφία τους, τα οποία προέρχονται από τα "σπλάχνα" αυτής της ομάδας και είναι έτοιμα να πάρουν την ευκαιρία που τους δίνεται....και όχι σε μια ομάδα που θα παλέψει για τη σωτηρία της, αλλά σε μια ομάδα που θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι με σκοπό και στόχο να βρίσκεται στους 4 πρώτους που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όπως αυτό συμβαίνει τα τελευταία 4 χρόνια και παλιότερα φυσικά!»
● Ποιες οι προβλέψεις σου για το πρωτάθλημα;
«Περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και φέτος με όλες τις ομάδες να δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για την νίκη!
Δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις για το πρωταθλητή ή για την τετράδα όπως και για τη σωτηρία! Για μένα, όπως σας είπα, φαβορί και «αουτσάιντερς» όλα θα φάνουν μέσα στο γήπεδο! Όποιος είναι πιο έτοιμος τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά μιας και το μπάσκετ είναι ένα εγκεφαλικό άθλημα... θα έχει τον πρώτο λόγο!
Εύχομαι καλή τύχη και υγεία τόσο στην ομάδα μου, όσο και στους αντιπάλους μας.»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου