Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ «TORNADOS» ΣΤΗ SUPER LEAGUE!

Εφόδια ζωής για γονείς και παιδιά από την ομιλία
«Εμψυχώνω το παΐδι μου "μαθαίνω να κερδίζω...αλλά..και να χάνω"»

ΜΙΑ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία- συζήτηση με επίκεντρο τη νίκη και την ήττα, έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στα εκπαιδευτήρια Μπουγά με θέμα: «Εμψυχώνω το παΐδι μου "μαθαίνω να κερδίζω...αλλά..και να χάνω"». Μια πρωτοβουλία της πρότυπης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Tornados PFA των Άρη Γαλανόπουλου και Γιάννη Ζαπρόπουλου, οι οποίοι από το περασμένο καλοκαίρι έκαναν ένα μεγάλο όνειρο πραγματικότητα, ιδρύοντας την νέα αυτή ακαδημία.
Βασικός σκοπός της Ακαδημία «Tornados PFA» είναι να συμβάλλει στην σωστή και πιο φρέσκια καθοδήγηση της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών στη Μεσσηνία, πάνω σε σωστές βάσεις, με υγιείς αντιλήψεις για τον αθλητισμό. Όντας και οι δυο αθλητές, καθείς με την δική του πορεία στον χώρο, Γαλανόπουλος και Ζαπρόπουλος εστιάζουν πέραν του πολύ σημαντικού αγωνιστικού μέρους και στη σωστή εκμάθηση των κανόνων παιχνιδιού και σε παράλληλες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες και δράσεις που εμπλουτίζουν τον κόσμο των παιδιών, συμβάλλοντας στην υγιή ψυχική ανάπτυξή και διαπαιδαγώγηση τους.
Κατά την πρόσφατη ομιλία, που έλαβε χώρα στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου πρόσφατα απέκτησε ως νέα έδρα της η Ακαδημία «Tornados PFA», η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αθανασία Κουτσούκου υπεύθυνη του κέντρου «ΕστιάΖην», ανέπτυξε το πολύ σημαντικό θέμα της ήττας και της νίκης και της καλύτερης διαχείρισής τους. Αναλύοντας πόσο σημαντική είναι η νίκη, η χαρά της συμμετοχής, η αυτοβελτίωση και πόσο σημαντική είναι ταυτόχρονα η εμψύχωση των παιδιών από τους γονείς, η κα Κουτσούκου υπέδειξε ένα διαφορετικό «μονοπάτι» παιδείας προσφέροντάς σημαντικά εφόδια ζωής!
Μια ημέρα γεμάτη γνώση και συζήτηση που ωφέλησε και τους γονείς που την παρακολούθησαν, προσφέροντάς τους ιδέες και τρόπους να διαχειριστούν οι ίδιοι τη χαρά της νίκης και την λύπη της ήττα ώστε να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους, προστατεύοντας τα από υπερβολικές και ζημιογόνες προσδοκίες και μετέπειτα αντιδράσεις.

Ταξίδι στη Super League!

Την ίδια ημέρα, η πρότυπη Ακαδημία ποδοσφαίρου Tornados PFA των Γαλανόπουλου και Ζαπρόπουλου, έκανε το πρώτο της ταξίδι στην …Super League! Οι μικροί «Tornados» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Λάρισας για το πρωτάθλημα της μεγάλης εθνικής κατηγορίας!
Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του γηπέδου συνοδεία των παικτών πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ έλαβαν και αναμνηστικά δώρα από μέλη της διοίκησης του Αστέρα Τρίπολης...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου