Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS 2016

ΜΙΑ πρωτοβουλία με άρωμα αγάπης για τον Εθελοντισμό, άρωμα αγάπης για την προσφορά στον συνάνθρωπο..
5-10 λεπτά από το χρόνο σας είναι ικανά να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. «Δώστε αίμα – χαρίστε ζωή», με αυτό κατά νου και στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης η διοίκηση και το προσωπικό των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας διοργανώνουν για πρώτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός εμπορικού καταστήματος με τίτλο «Αιμοδοσία Αγάπης», σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου από τις 10:30 πμ εντός του νέου καταστήματος COSMOS στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση η διοίκηση και το προσωπικό των καταστημάτων COSMOS θα κάνουν την έναρξη για αιμοδοσία με σκοπό αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός, προωθώντας έτσι την έννοια του Εθελοντισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ώστε να διαδοθεί και να κατανοηθεί από όλο το κόσμο.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.

-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.

-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
- Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.

-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.

- Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.


Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρόν ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Αδαμόπουλος Ιωάννης καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας. Ο Ιατρός κ. Αδαμόπουλος κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα ενημερώσει και θα αναλύσει στον κόσμο την τεράστια έλλειψη για δότες μυελού των οστών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου