Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «BOOKMARK»

«Ο Λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής
πρός την Αγγλική. Αιτία, δρόμοι, συνθήκες»

ΘΕΜΑΤΑ που σχετίζονται με την υιοθέτηση εκ μέρους της αγγλικής γλώσσας δανείων από την ελληνική, καθώς επίσης και με τον τρόπο που τα λεξιλογικά αυτά δάνεια ενσωματώθηκαν στο νέο τους γλωσσικό περιβάλλον, επιχειρεί να ερευνήσει η μελέτη του συγγραφέα, Φίλιππου Παπαδημητρίου στο βιβλίο «Ο Λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής πρός την Αγγλική. Αιτία, δρόμοι, συνθήκες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Συμμετρία».
Ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η αγγλική -κυρίως σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της εξέλιξής της, αλλά και αργότερα – μέχρι και σήμερα υπήρξε ικανή, καθαρά από γλωσσολογική άποψη να δέχεται και να ενσωματώνει τέτοιου είδους δάνεια και, τελικά, σε ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους, για ποιους λόγους και με ποιους τρόπους αυτός ο δανεισμός έγινε πραγματικότητα.
Η παρουσίαση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου «Ο Λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής πρός την Αγγλική. Αιτία, δρόμοι, συνθήκες» θα γίνει στην Καλαμάτα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου (7:30 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο «Bookmark» στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου 12.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου