Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ισχυρό κίνητρο για τον νικητή του Τελικού η άνοδος στην Γ΄ Εθνική κατηγορία

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ Ε.Π.Σ.

ΤΟ κάπως πιο …«πικάντικο» σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών από τη 2η φάση και έπειτα, γνωστοποίησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2016 /17 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, με ισχυρό κίνητρο για τον μεγάλο νικητή την κατάκτηση της ανόδου!!!
Ειδικότερα, οι κυπελλούχοι των Ενώσεων σε περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπαιο τότε προκρίνονται στη Γ' Εθνική. Πρόκειται για την ειδική διάκριση που ανακοίνωσε η ΕΠΟ και στέλνει την περίοδο 2017/18 την νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης στη τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία. Μοναδικός «αστερίσκος» για να γίνει αυτό είναι η νικήτρια ομάδα να μην είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκει. Σε μια τέτοια περίπτωση τότε στη Γ΄ Εθνική προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον βεβαίως και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Μεσσηνίας τοποθετείται στον 7ο όμιλο μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Κεφαλληνίας- Ιθάκης, Ζακύνθου,  Ηλείας, Αχαΐας και Κορινθίας.
● Αναλυτικά, η προκήρυξη των αγώνων 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου  2016 / 2017.

Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
α. Στους αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά μόνο οι Κυπελλούχες ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο.,  που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ.. Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης Κυπέλλου ορίζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου  2017.
Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. - Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017.
β. Ομάδα που δεν επιθυμεί να μετάσχει στη διοργάνωση δύναται να καταθέσει, έως τρεις (3) μέρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και μέσω της οικείας Ε.Π.Σ., σχετικό αίτημα εξαίρεσης στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αυτό κατατίθεται. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αναθέτει στην Επιτροπή Κυπέλλου να αποφασίσει σχετικά.
γ. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Πέμπτη    23 Μαρτίου 2017 Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Μαζί με τη  Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο.  (Άρθρα 13,66,67,68 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη.
Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
δ. Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημέρα της πρώτης κλήρωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται  συμμετοχής στη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων , δεν λάβουν μέρος η Ε.Π.Ο,. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.
ε.  Όλοι οι αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου και θα έχει ως βασικό κριτήριο την γεωγραφική κατανομή των Ομάδων, για οικονομικούς λόγους.
Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Τετάρτη 05-04- 2017.

Σύστημα διεξαγωγής
αγώνων/Τελικός Αγώνας
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων διεξάγονται, από τη 2η φάση της διοργάνωσης μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος.
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης διαχωρίζονται σε εννέα (9) ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής :
1ος ΟΜΙΛΟΣ: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Χαλκιδική, Μακεδονία, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Πιερία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία
6ος ΟΜΙΛΟΣ: Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Δυτ. Αττική, Ανατ. Αττική, Εύβοια
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Κεφαλληνία- Ιθάκη, Ζάκυνθος, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κορινθία
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Αθήνα, Πειραιάς, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες
9ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά
Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2016-2017, θα διεξαχθούν σε επτά (7) αγωνιστικές, ως ακολούθως:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τετάρτη 05-04-2017
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 12-04-2017
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 19-04-2017
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 26-04-2017
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 03-05-2017
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Τετάρτη 10-05-2017
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Σάββατο 20-05-2017 Τελικός Αγώνας

1η αγωνιστική
● Ο 1ος , 2ος , 3ος , 4ος , 5ος , 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 3 αγώνες.
● Ο 8ος όμιλος θα δώσει 3 αγώνες και μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.
● Ο 9ος όμιλος θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες.
Σύνολο 24 αγώνες.
2η αγωνιστική
● Οι νικήτριες ομάδες της 1ης αγωνιστικής θα αγωνισθούν ως εξής:
● Ο 1ος , 2ος , 3ος , 4ος , 5ος , 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 1 αγώνα και μία ομάδα από κάθε όμιλο θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα .
● Ο 8ος και 9ος όμιλος θα δώσουν 2 αγώνες.
Σύνολο 11 αγώνες.
3η αγωνιστική
● Οι ομάδες που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 1 αγώνα για κάθε όμιλο.
Σύνολο 9 αγώνες.
4η αγωνιστική
Από τις 9 νικήτριες ομάδες όλων των ομίλων της 3ης ;αγωνιστικής θα κληρωθούν 2 ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα, ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 και θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.
5η αγωνιστική
● Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την 4η αγωνιστική ( η μία νικήτρια και οι 7 που εξαιρέθηκαν) θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες
6η αγωνιστική - Ημιτελικοί αγώνες
● Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την 5η αγωνιστική θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες
Τελικός αγώνας
● Οι νικήτριες ομάδες των δύο (2) ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ο Τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή
● Όλοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου και θα έχει ως βασικό κριτήριο την γεωγραφική κατανομή των Ομάδων, για οικονομικούς λόγους.
● Η ημερομηνία της κλήρωσης είναι η Τρίτη 28-03-2017.


Το extra bonus του νικητή,
η ειδική βράβευση!
α. Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας Ε.Π.Σ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο (2) φιναλίστ.
β. Το Κύπελλο απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του Τελικού Αγώνα μαζί με τα τριάντα (30) μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του και με βάση το τελετουργικό που έχει αποφασίσει η διοργανώτρια και το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις ομάδες.
Ως είθισται στην ομάδα που μετείχε στον Τελικό Αγώνα απονέμονται  τριάντα (30) μετάλλια.

Το Super Cup
H νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα αγωνισθεί σε αγώνα Super Cup με τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, για την ανάδειξη του Κυπελλούχου του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2016 /2017.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.
Ο τόπος θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Κυπέλλου.
Όλα τα χορηγικά, διαφημιστικά και ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα ανήκουν στην ΕΠΟ.

Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
α. Οι πειθαρχικές παραβάσεις κατά την διεξαγωγή των αγώνων της διοργάνωσης και
β. Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:
● στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων και
● κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5 , τότε, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα θα αποβάλλεται από το Κύπελλο των ερασιτεχνικών ομάδων και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη

Πρόγραμμα και
ημερομηνία έναρξης
Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνεται στις οικείες Ε.Π.Σ. και όχι κατ' ιδίαν στις Ομάδες, με την  Ε.Π.Σ. να υποχρεούται σε άμεση ειδοποίηση των Ομάδων.

Έξοδα διαιτησίας
Τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων θα καλύπτονται  σε όλες τις αγωνιστικές, πλην του Τελικού Αγώνα, από τις γηπεδούχες ομάδες.
Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από όμορες της γηπεδούχου Ε.Π.Σ. και δεν θα εμπλέκονται με τις ΕΠΣ των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Παρατηρητής αγώνα

Οι γηπεδούχες ομάδες  υποχρεούνται να εξοφλούν το εξοδολόγιο του Παρατηρητή Αγώνα πριν την έναρξη του αγώνα (ο Παρατηρητής θα παραδίδει το εξοδολόγιο πριν από τον αγώνα στον Διαιτητή, ο οποίος θα το διαβιβάζει  στον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας για την εξόφλησή του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου