Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ζωή Πουλοπούλου και Μυρτώ Αθανασουλάκη ανάμεσα στις ταλαντούχες «νεοσύλλεκτες»

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΝΣΑΜΠΛ!
Φωτογραφία προπόνησης των Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Πουλοπούλου και των υπολοίπων οκτώ «νεοσύλλεκτων» αθλητριών, οι οποίες υπολογίζονται μαζί με τις επίλεκτες για την στελέχωση του ανσάμπλ

ΜΕΤΑ-Ολυμπιακή χρονιά, νέος κώδικας βαθμολογίας, διαφορετικός τρόπος βαθμολόγησης, νέοι συνδυασμοί οργάνων και καινούργια πρόσωπα στην Εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής, όπου πνέει άνεμος ανανέωσης.
Το ξεκίνημα του καινούργιου Ολυμπιακού κύκλου συνοδεύεται από την προώθηση νέων αθλητριών στο ελληνικό ανσάμπλ, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου, που θα συνεχίσει τα επιτυχημένα αποτελέσματα της προηγούμενης «φουρνιάς» και θα έχει ορίζοντα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Για τα κορίτσια που πρωταγωνίστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο επίλογος γράφτηκε με την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, την σκυτάλη έχει πάρει μια νέα εξαμελής ομάδα, που αποτελείται από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου και έχει ήδη ετοιμάσει καινούργια προγράμματα ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Οι δύο πρώτες αθλήτριες συνδέουν το χθες με το σήμερα, αφού η Θεοπίστου συμμετείχε με το ελληνικό ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 και κατόπιν ακολούθησε το πρόγραμμα προετοιμασίας για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπως και η Μουτάφη, η οποία προωθήθηκε πέρσι στην πρώτη ομάδα.
Η εξαμελής ομάδα που προπονείται μαζί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτελείται από τις: Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου
Μαζί με την προαναφερθείσα εξάδα, καθημερινό ραντεβού στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά δίνουν από τις αρχές του νέου έτους και δέκα «νεοσύλλεκτες» ταλαντούχες αθλήτριες. Ανάμεσά τους και οι δυο καλαματιανές αθλήτριες του Φ.Ο.Κ., οι Ζωή Πουλοπούλου και Μυρτώ Αθανασουλάκη. Οι υπόλοιπες οκτώ αθλήτριες είναι οι Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα-Άννα Τζιατζιά, , Γαλήνη Γούτη, Σοφία Φύσσα, Ειρήνη Νικολούλια, Αύρα Ντούρο, , Δήμητρα Παπανώτα και Μυρτώ-Βασιλική Νικολοπούλου, που ξεκίνησαν προπονήσεις υπό την επίβλεψη της ομοσπονδιακής τεχνικού Ιρίνα Ιλίεβα και υπολογίζονται επίσης για την στελέχωση του ανσάμπλ, είτε σε βραχυπρόθεσμο είτε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Η αξιολόγησή τους θα γίνει μετά το τέλος του Ιανουαρίου, έτσι ώστε να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες αξιοποίησής τους και να δημιουργηθεί άλλη μία ομάδα αξιώσεων, που θα δουλέψει σε στέρεες βάσεις για ένα ικανό χρονικό διάστημα και θα αντέξει σε βάθος χρόνου, με την προοπτική να φτάσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».
«Μπαίνουμε σε μια μετα-Ολυμπιακή, μεταβατική χρονιά, που συνοδεύεται από πολλές αλλαγές: Έχουμε έναν νέο Κώδικα Βαθμολογίας και μαζί έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο βαθμολόγησης, υπάρχουν νέοι συνδυασμοί οργάνων και φυσικά καινούργια πρόσωπα στην ομάδα μας. Καλούμαστε να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα συνεχίσει να έχει επιτυχημένα αποτελέσματα σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και να ετοιμάσουμε παράλληλα μία ομάδα με ορίζοντα τετραετίας, που θα πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο», τόνισε χαρακτηριστικά στο ego-gymnastics.gr η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., κυρία Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου.


Η πρόκληση του 2017 στην Ιταλίαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Για το ελληνικό ανσάμπλ, η μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση του 2017 θα έρθει στα τέλη του καλοκαιριού, όταν θα διεξαχθεί το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου, στο Πέζαρο της Ιταλίας (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).
Έως τότε, τα κορίτσια της Ιρίνα Ιλίεβα θα έχουν αρκετό χρόνο για να μονταριστούν ως ομάδα και να δοκιμάσουν σε αγώνες προετοιμασίας τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια.
Όλες οι αθλήτριες που συνθέτουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ανσάμπλ, μαζί με το τεχνικό επιτελείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου