Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Α΄ Τοπική κατηγορία …Christmas Edition!




ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ 16 

«ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ» ΜΕΧΡΙ ΤΑ …ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 
Μια …Christmas Edition για την Α΄ Τοπική κατηγορία δείχνει άλλους να γιορτάζουν, άλλους να ενισχύονται τάχιστα και σ’ άλλους να τρέμει το …φυλλοκάρδι! Αφού άλλες ομάδες κάνουν γιορτές… ήσυχες κι άλλες πολύ απλά καταστρώνουν σχέδια ενίσχυσης!

Το σίγουρο όμως είναι πως η Α΄ Τοπική Κατηγορία Μεσσηνίας Ποδοσφαίρου έχει πολύ δρόμο ακόμα…
Η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας δεν… «σπάει» με τίποτε και η ζώνη του υποβιβασμού είναι γεμάτη …ίντριγκα!
Παρακάτω σας παραθέτουμε μια αποτίμηση της πορείας των 16 ομάδων που δίνουν μάχη στην κατηγορία και ταυτόχρονα μια μικρή «ματιά» στις ανάγκες της καθεμιάς από αυτές:

Α.Ο. Κυπαρισσίας
Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου βρισκόταν εξ’ αρχής ανάμεσα στα φαβορί για την κορυφή και έως τώρα επιβεβαιώνει απόλυτα τις προβλέψεις! Φιγουράρει στην κορυφή με 32 βαθμούς, έχοντας 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα (από τον Ολυμπιακό). Μια ομάδα σοβαρή και συμπαγής, που έχει την 2η καλύτερη επίθεση (30 τέρματα) στο πρωτάθλημα και την 5η καλύτερη άμυνα (12 τέρματα), ενώ μπροστά στηρίζεται πάνω στους Μιτρόβ και Στρέπι που έχουν σημειώσει από 8 τέρματα έκαστος. Παράλληλα, έχει δεχθεί 4 μπλε κάρτες, τις περισσότερες από όλες τις ομάδες στην Α΄ τοπική, δείγμα της μεγάλης αίσθησης Fair Play που διακατέχει τους Κυπαρισσιώτες.

Πάμισος Μεσσήνης


Δυο βαθμούς κάτω από την Κυπαρισσία βρίσκεται ο Πάμισος, ο οποίος θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή αν δεν είχε γνωρίσει την συντριβή από τους πρωτοπόρους με 4-1 στις 22 Δεκεμβρίου.
Έχει 30 βαθμούς με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, έχοντας παράλληλα αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.
Οι νησιώτες ξεκίνησαν με τον Γιώργο Αργυρόπουλο στον πάγκο τους, όμως από του… χρόνου θα πορευτούν με τον Σπύρο Τσίκινη.
Κατέχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 31 τέρματα, με αιχμή του δόρατος τον Στέλιο Ζάρκο που έχει σημειώσει 9 γκολ, δείχνοντας αξιοθαύμαστη εκτελεστική δεινότητα.

Εθνικός Μελιγαλά
Με 29 βαθμούς και την 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (από Κυπαρισσία και Ανδρούσα).
Επιθετικά οι Μουρούσιας (7) και Θανόπουλος (5) έχουν αναλάβει το σκοράρισμα, όμως ο Εθνικός σε αρκετά ματς δείχνει να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, αμυντικά είναι εξαιρετικός και δέχεται γκολ με το… ζόρι! Παραμένει φαβορί για την άνοδο και με λίγη περισσότερη επιθετική αποτελεσματικότητα δεν αποκλείεται να περάσει μπροστά.

Εράνη Φιλιατρών
Λίγο πιο μακριά από την κορυφή βρίσκεται η Εράνη, με 25 βαθμούς και αρκετά προβλήματα στην επίθεση. Αν και αμυντικά δεν «τρώει» γκολ με τίποτα (6 τέρματα παθητικό), επιθετικά δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά.
Ξεκίνησε τη χρονιά με τον Δημήτρη Παναγιώτου, όμως πλέον πορεύεται με τον Μιχάλη Ζάγκο και μόνο εάν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της θα καταφέρει να «χωθεί» στην πρώτη – και αδιάσπαστη – τριάδα.
Ο Κόλλιας στην επίθεση σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια!

Τσικλητήρας Πύλου
Ξεκίνησε πολύ άσχημα, όμως από την  5η αγωνιστική και μετά δεν λέει… να χάσει! 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα μέσα από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μετρά ο Τσικλητήρας και βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς. Ο Νίκος Γεωργακλής αποτελεί παρελθόν από την ομάδα με τον Κώστα Κλάδη να τον αντικαθιστά και μένει να δούμε αν μπορεί ο Τσικλητήρας να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή.

Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
Μακριά από την πρώτη 5άδα, αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται ο Τέλος Άγρας, κατέχοντας την 6η θέση με 20 βαθμούς.
Πρόκειται για μια ακόμα ομάδα με αλλαγή προπονητή, ξεκινώντας τη χρονιά με τον Θανάση Λακριντή και εν συνεχεία παραδίδοντας τα ηνία στον Γιώργο Μηλίτση. Με 18-18 στα τέρματα, η ομάδα των Γαργαλιάνων είναι από τις πιο απρόβλεπτες της κατηγορίας, κάτι που φαίνεται και στα ματς που έχει δώσει έως τώρα. Αν συνεχίσει έτσι, θα μείνει άνετα στην Α΄ τοπική.

Α.Σ. Ανδρούσας
Η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν δεν είναι άλλη από την Ανδρούσα. Η νεοφώτιστη ομάδα θεωρούταν εξ’ αρχής από τα φαβορί για υποβιβασμό, όμως έχει καταφέρει να διαψεύσει τους πάντες! Είναι στην 7η θέση με 18 βαθμούς, παίζει καλό ποδόσφαιρο και με τον Βλαχόπουλο να σκοράρει κατά ριπάς (8 γκολ), δείχνει πως δύσκολα θα… επιβεβαιώσει τις βιαστικές προβλέψεις! Ο Κώστας Καλογερόπουλος έχει πολλά προβλήματα (γήπεδο, τραυματισμούς κτλ), όμως έχει καταφέρει να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη στον στόχο της: την παραμονή!

Ολυμπιακός Καλαμάτας
Παρά το εξαιρετικό ρόστερ και το γεγονός πως στην αρχή της σεζόν θεωρούνταν από τις «δυνατές» ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διαψεύσουν τους πάντες, βρισκόμενοι στην 8η θέση! Έκαναν ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα από τότε που άρχισαν να υφίστανται ως ομάδα (1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες έως την 8η αγωνιστική). Έκτοτε έχουν αρχίσει να επανέρχονται (3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα), όμως επιθετικά εξακολουθούν να προβληματίζουν αφάνταστα με μόλις 9 τέρματα ενεργητικό και βρίσκονται μόλις 3 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Διονύσης Πουλής έχει αναλάβει στην θέση του Σπύρου Τσίκινη και εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μείνει μακριά από τραυματισμούς, τότε θα σωθεί εύκολα…

Α.Ο. Φαραί
Τρομερό ξεκίνημα… όχι όμως και ανάλογη συνέχεια για το Φαραί!
Η ομάδα πέρασε από πολλές αλλαγές στον πάγκο, αφού ξεκίνησε με τον Κώστα Κλάδη και τον Βασίλη Μπλέτσα, ο πρώτος έφυγε και έμεινε ο Μπλέτσας στο τιμόνι, με βοηθό τον Μιχάλη Φασουλή. Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και μέχρι την 8η αγωνιστική τα πήγαινε εξαιρετικά (4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα), όμως έκτοτε μετρά 5 συνεχόμενες ήττες, με αποτέλεσμα να πέσει στην 9η θέση. Αμυντικά θεωρούνταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος πριν το σερί των ηττών, όμως στην επίθεση δεν ικανοποιεί και σκοράρει δύσκολα (3 χειρότερη συγκομιδή με 10 τέρματα). Αν δεν ανακάμψει, τότε θα το πάει όπως… πέρσι!
 
Αστέρας Αρφαρών
Η ομάδα του Τάκη Βούτσα δεν χωρά… προβλέψεις! Βρίσκεται στην 10η θέση, έχει φέρει αποτελέσματα που δύσκολα τα περίμενε κανείς, αλλά ταυτόχρονα δέχεται ήττες από το πουθενά! Τον τελευταίο καιρό ο Αστέρας έχει ανεβάσει την απόδοση του και με λίγη περισσότερη σταθερότητα θα καταφέρει να σωθεί. Στα θετικά είναι η επιθετική «πολυφωνία» και η έδρα που παραμένει δυνατή.

Α.Ο. Δωριέας Δωρίου
Με το μικρότερο ρόστερ της κατηγορίας, το Δώριο παλεύει με «νύχια και με δόντια» κάθε παιχνίδι και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 14 βαθμούς, έναν πάνω από την  επικίνδυνη ζώνη, ενώ βρίσκεται στην 11η θέση. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές δυσκολίες (τραυματισμού, προπονήσεις) όμως με λίγη ενίσχυση τον Γενάρη το πιθανότερο είναι η ομάδα να ανακάμψει γρήγορα.

Απόλλωνας Καλαμάτας
Η κάκιστη επιθετική και αμυντική συγκομιδή (7-21 γκολ) του Απόλλωνα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην βαθμολογία, όμως η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 13 βαθμούς και να βρίσκεται στην 12η θέση. Αν δεν καταφέρει να βελτιωθεί τον Γενάρη και συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στον υποβιβασμό.

Α.Ο. Σπερχογείας
Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρσι δείχνει έως τώρα η Σπερχογεία. Η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή δεν μπορεί να κερδίσει παιχνίδια παρά το γεγονός πως παίζει καλό ποδόσφαιρο, καθώς στα κρίσιμα τα… χάνει! Η 13η θέση δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της ομάδας που αγωνίζεται με αρκετούς μικρούς στο ρόστερ της και με λίγο καλύτερη διαχείριση των αγώνων σίγουρα θα αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

Α.Ο. Διαβολιτσίου
Ως ακόμα μια ασταθής ομάδα, το Διαβολίτσι βρίσκεται τρεις θέσεις από το τέλος με 11 βαθμούς και βλέπει τον Σωτήρη Δημάκη να αποχωρεί! Δεν είναι γνωστό το αν τελικά θα φύγει, όμως αυτό που διακρίνει έως τώρα τον Α.Ο.Δ. είναι η κακή άμυνα και η έλλειψη νίκης εκτός έδρας!
Μακριά από την έδρα του το Διαβολίτσι δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης και μετρά μόνο ήττες, κάτι που θα χρειαστεί να διορθώσει στη συνέχεια αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Α.Ο. Μεθώνης
Άμυνα… «γιοκ»! Η Μεθώνη έχει την χειρότερη αμυντική συγκομιδή με 31 (!) τέρματα έως τώρα, έχει συγκεντρώσει μόλις 8 βαθμούς και η έδρα της δεν αποτελεί πλέον το «φόβητρο» του παρελθόντος. Ο Τάκης Βλαχόγιαννης έφυγε, ο Θανάσης Λακριντής πήρε την θέση του και θα χρειαστεί μια ολική ανατροπή του σκηνικού για να καταφέρει η Μεθώνη να μείνει στην κατηγορία. Είναι στην προτελευταία θέση, χρειάζεται ενίσχυση και πάνω απ’ όλα… προσπάθεια!

Α.Ο. Ομόνοιας
Η… δυσάρεστη έκπληξη της σεζόν! Η Ομόνοια ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε την συγκομιδή 6 βαθμών έως τώρα και την τελευταία θέση στην Α΄ τοπική.
Ο Σωτήρης Μπουραντώνης παρέμεινε παρά το γεγονός πως ζήτησε να φύγει, η ομάδα θέλει μεγάλη ενίσχυση και ταυτόχρονα 7 βαθμούς για να φτάσει την ζώνη του υποβιβασμού. Ίσως η έλευση του Πάντου Τζανετάκου να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο…!

Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου