Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

"Χάλκινες" οι Νεάνιδες του Ακρίτα Καλαμάτας

Κυπελλούχος ΕΣΠΕΠ ο Απόλλωνας Πατρών

 ΜΕ 3-1 ΣΕΤ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΓΣ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ


Κυπελλούχος Ε.Σ.ΠΕ.Π. Νεανίδων αναδείχθηκε το απόγευμα στην Καλαμάτα ο Απόλλωνας Πατρών κερδίζοντας, δικαίως, τον ΓΣ Άργους με 3-1 σετ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης του final 4 νεανίδων της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου.

Ο Ακρίτας Καλαμάτας, ατύχησε με μια μέτρια έως κακή εμφάνιση στα ημιτελικά της χθεσινής ημέρας και έχασε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό από τον ΓΣ Άργους, περσινό νικητή του F4, για να διεκδικήσει μια εκ των θέσεων 3 και 4 στον μικρό τελικό που αναμετρήθηκε με την ΓΕ Ναυπλίου. Οι Νεάνιδες του Κώστα Κουτράκη  και του Δημήτρη Καθάρειου κέρδισαν στον μικρό τελικό με 3-1 την ΓΕ Ναυπλίου και κατετάγη στην 3η θέση του f4.
Όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι, η διοργάνωση ήταν άψογη, με τους ανθρώπους του βόλεϊ σε συνεργασία βεβαίως και με τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου να θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική φιλοξενία αντίστοιχων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων.
Όσο για τον κόσμο ήταν πολύς και αισθητός! Θα τολμούσα να πω πως ήθελα να είναι ακόμη περισσότεροι φίλοι του βόλεϊ και του αθλητισμού στις κερκίδες του κλειστού Σταδίου της παραλίας. Αυτό που οφείλουμε ωστόσο να χαρακτηρίσουμε ως μελανό σημείο της διοργάνωσης ήταν κάποιοι φίλαθλοι(;) του φιλοξενούμενου Ναυπλίου που μας άφησαν πικρή γεύση με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τον διαιτητή του αγώνα, πόσο μάλλον σε μια διοργάνωση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως το f4 όπου μετέχουν αθλήτριες 15 και 16 ετών…

Ο μεγάλος τελικός

Δίχως φόβο και πατώντας σταθερά στα πόδια της, η ομάδα της Ελένης Λεγάτου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το πρώτο σετ έχοντας από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (4-0, 8-3, 10-8). Προβάδισμα που ήρθε χάρη στα σερβίς των Παπαγιάννη και Κόλλια οι οποίες και στη συνέχεια κράτησαν τον Απόλλωνα σε απόσταση ασφαλείας (16-12, 19-14, 21-16) για να κερδίσουν τελικά με 25-16 το 1ο σετ.
Στο ξεκίνημα του 2ου σετ το Άργος βρέθηκε να προηγήθηκε (0-3, 1-5, 8-5) πολύ καλή η παρουσία της Σπηλιωτοπούλου στο σερβίς η οποία χάρισε στην ομάδα του Απόλλωνα ένα σερί 7-0!

Μπροστά παρέμειναν οι Πατρινές με έξι βαθμούς (16-10, 19-13) και παρότι το Άργος με μερικές καλές επιθετικές ενέργειες αλλά και κάποιες τυχερές αποκρούσεις στην άμυνα μείωσε σε 21-17, δεν ήταν αρκετός για να πάρει το σετ από τις αποφασισμένες Πατρινές έκαναν το 2-0 στα με 25-19.
Ενώ η ψυχολογία των Πατρινών βρισκόταν στα ύψη, όλα …βούλιαξαν αφού με την έναρξη του 3ου σετ η ομάδα του Γιώργου Μπούκουρα μπήκε αποφασισμένη να μειώσει και το πέτυχε!

Ο Απόλλωνας έμεινε μπορέστε στο σκορ έως το 3-0 και σιγά σιγά, πόντο –πόντο το Άγρος κουτσούρευε τη διαφορά για να φτάσει να πάρει το προβάδισμα (11-14, 14-16, 16-19) κάπου εδώ ο Απόλλωνας έκανε ένα σερί πόντων με την Γκουβίτσου στο σερβίς και την Κόλλια στην επίθεση μειώνοντας σε 20-19 και αυτό ήταν το έναυσμα για να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει το σετ με 23-25 μειώνοντας σε 2-1.
Στο 4ο και τελευταίο σετ του αγώνα, αρχικά το σετ πήγε πόντο – πόντο, ο Απόλλωνας όμως κράτησε ένα μικρό προβάδισμα (8-8, 10-6) για να …ξεσπάσει με την Σπηλιωτοπούλου στο σερβίς φτάνοντας στο 20-9! Το Άργος σα να πήρε «μπροστά» κι άρχισε να «μασάει» με την Καραμούντζου ως αιχμή του δόρατος σε αρκετές φάσεις. Όμως ο Απόλλωνας παρέμεινε σοβαρός και προσεκτικός διατηρώντας τη διαφορά του με τελικό 25-13 και να κατακτάει το πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΣΠΕΠ.
● ΑΣΠ Απόλλων-ΓΣ Άργους           3-1
Διαιτητές: Κώστας Σαραβελάκης, Ηλίας Τσουμελέας.
Σημειωτής: Βενετία Λιακουνάκου.
Τα σετ: 25-16, 25-19, 23-25, 25-13
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Λεγάτου): Σπηλιωτοπούλου Αλίκη, Κόλια, Γκουβίτσου, Παπαγιάννη, Κανελλοπούλου, Παΐσιου / Κακαφώνη (λ), Κάνιστρα, Κατσή, Κομνηνού, Κούκιου, Ν. Σπηλιωτοπούλου
ΓΣ ΑΡΓΟΥΣ (Μπούκουρας): Μπιρλαντεάνου, Κατσίρη, Παναγιωτοπούλου, Πετσέλη, Ιωάννου, Παπασπυροπούλου/ Μπούκουρα(λ), Σιαμπλή, Χιόνη, Υψηλάντη, Καραμούντζου, Νικολίτσα.

Ο μικρός τελικός

Οι 3ες στο Τουρνουά, Νεάνιδες του Ακρίτα μπήκαν δυνατά και πήραν δίχως ιδρώτα το πρώτο σετ με 25-15. Ο Ακρίτας πήρε από νωρίς το προβάδισμα το οποίο και συνεχώς διεύρυνε (3-6, 5-11, 11-21) για να φτάσει στο τελικό 15-25.
Τα κορίτσια του Κουτράκη με mvp τις Σκλήρη και Γκομούλκα που βρέθηκαν πολλές φορές να ηγούνται των επιθετικών ενεργειών της ομάδας, έκαναν αρκετά δώρα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα στις αντίπαλές τους με σημαντικά λάθη στην υποδοχή, ειδικά στο 2ο σετ όπου ήσαν και χαμένες! Αφού το Ναύπλιο αντέδρασε και λίγο μετά τα μέσα του 2ου σετ άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να μειώνει τη διαφορά (8-9, 15-12) έφτασε μάλιστα στην ισοφάριση (16-16) για να πάρει και το προβάδισμα (17-16, 19-17, 20-18, 23-21), και τελικά να κερδίσει το σετ με 25-22!

Στο 3ο σετ, ο Ακρίτας σοβαρεύτηκε και το πήρε σχετικά εύκολα με 17-25 κάνοντας την ανατροπή στο 4ο σετ όπου η διακύμανση του σκορ τον βρήκε πίσω στο σκορ (4-2, 7-2, 12-5) οι οδηγίες όμως από τον πάγκο του Κώστα Κουτράκη και του Δημήτρη Καθάρειου και οι προτροπές του κόσμου απ’ την κερκίδα βοήθησαν την τοπική ομάδα να μειώσει και να «πατσίσει» το σκορ (12-12) και σιγά σιγά να ξεπεράσει το συγκρότημα του Ναυπλίου με διαφορά στον πόντο (17-18) και εκ νέου ισοφάριση (18-18) που ανάδειξε το σετ σε ντέρμπι μέχρι το τέλος (19-19, 20-21, 21-24) με τον Ακρίτα να γιορτάζει τη νίκη του με 21-25 και 3-1 σετ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Κουτράκης μιλώντας αποκλειστικά στη «Φ» έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη: «Μια σημαντική για μας νίκη. Το θέλαμε πολύ, το αξίζαμε μάλιστα… Πήραμε το πρώτο σετ χαλαρά αλλά μετά «κάτσαμε» με πολλά αμυντικά λάθη. Ήταν η κούραση αφού δεν είχαμε κλείσει 24ωρο από τον ημιτελικό αγώνα (σ.σ. Σαββάτου), αλλά και η πίεση από την κερκίδα. Δεδομένου πως το πρωτάθλημα το δικό μας είναι χαλαρό όσο και να το κάνεις η πίεση που ασκείται από την κερκίδα με τις προσδοκίες του κόσμου είναι κάτι άγνωστο για μας, καθώς δεν έχουμε μάθει να την διαχειριζόμαστε…» είπε ο νεαρός κόουτς.
● ΓΕ Ναυπλίου -ΑΟ Ακρίτας         1-3
Διαιτητές: Αντ. Δοξάρας, Ανδρ. Χριστοδουλόπουλος
Σημειωτής: Βίκυ Καραφώτη.
Τα σετ: 15-25, 25-22, 17-25, 20-25
ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (Διαμαντή): Χατζησοφρωνίου, Χορμή, Μπελετσιώτη, Κετρόι, Σταθογιαννοπούλου, Κατσουλιερη/ Χρυσοβέργη (λ)
ΑΚΡΙΤΑ (Κουτράκης): Σκλήρη, Γκομούλκα, Καρακύκλα, Κουκούτση, Μουστάκη, Κατσογιάννη/ Σαμπάτη (λ).


Οι απονομές στους νικητές
και τις MVP αθλήτριες

Μετά το τέλος των αγώνων, έγιναν οι απονομές στις τέσσερις φιναλίστ του Τουρνουά Απόλλωνα Πατρών, ΓΣ Άργους, Ακρίτα Καλαμάτας και ΓΕ Ναυπλίου, αντίστοιχα από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Κώστα Βλάσση και τα μέλη κ. Πατούλη, Μεσσήνη και Καρακύκλα και τον διαιτητή Παναγιώτη Χαδρινό.
Κατόπιν ψηφοφορίας προπονητών/παραγόντων αναδείχθηκαν επίσης οι καλύτερες αθλήτριες του Τουρνουά.
Μεταξύ αυτών και η δική μας Ιφιγένεια Σαμπάτη, η οποία έλαβε τον τίτλο του καλύτερο λίμπερο στο Τουρνουά.
Ως καλύτερη πασαδόρος ψηφίστηκε η Τάνια Μπιρλαντεάνου (παμψηφεί) του Άργους και καλύτερη κεντρικός η επίσης αθλήτρια του ΓΣ Άργους Μαρία Νικολίτσα.
Ενώ, τέλος, τις εντυπώσεις έκλεψε η Νίκη Κόλλια του Απόλλωνα, που όχι μόνο έλαβε τον τίτλο της καλύτερης Ακραίας, αλλά και αυτόν της MVP του Τουρνουά!!!
Αναμνηστικά/τιμητικά  διπλώματα δόθηκαν και στους διαιτητές τα οποία παρέδωσε ο κ. Αδαμόπουλος στον ρέφερι Ηλία Τσουμελέα.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου