Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Τζάμπολ με 16 σωματεία
το Σάββατο 26 Απριλίου


ΤΖΑΜΠΟΛ με 16 σωματεία θα κάνει το Σάββατο 26 Απριλίου το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 που προκηρύσσει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα πιο κάτω σωματεία :
1) Α.Π.Σ. Άρις, 2) Α.Ο. Αριοχωρίου,3) Ο.Φ. Θύελλα Παραλίας, 4) Α.Ο. Ομόνοια Καλαμάτας, 5)Α.Ε.Κ. Καλαμάτας, 6) Α.Σ. Τριφυλίας, 7) Γ.Σ. Χώρας, 8) Γ.Ε. Αρκαδίας «Άμιλλα 2000», 9)Α.Σ. Πάνας Καρδαρά Κανδήλας, 10) Α.Ο. Κροκεών, 11) Αθλητική Ακαδημία Εύρωτα «Ο Αίαντας», 12) Π.Α.Ο.Κ Καλαμάτας, 13) Παναρκαδικός Α.Ο., 14) Α.Π.Σ. Απόλλων Καλαμάτας, 15)Α.Π.Σ. Λύκοι Σπάρτης και 16) Α.Π.Σ. Μάνης.
● Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου – 241 00 Καλαμάτα), μέχρι την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (άρθρο 28). Η υποβολή δηλώσεων με επιφυλάξεις, απαγορεύεται, με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.
Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης παρουσία αντιπροσώπων των Σωματείων.
● Χθες, η Ένωση γνωστοποίησε την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα κυριότερα άρθρα της οποίας είναι τα εξής:
Σύστημα διεξαγωγής
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε (2) δύο φάσεις, ως εξής:
Α΄ ΦΑΣΗ: Στην Α΄ φάση,  οι ομάδες οι οποίες θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας,  θα  χωρισθούν σε δύο ομίλους.
Τα σωματεία που θα συμμετέχουν στους δύο ομίλους της Α΄ φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους  δύο φορές, ένας με όλους σε δύο γύρους.
Β΄ ΦΑΣΗ: Στη Β΄ Φάση θα πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες, η 1η και 2η ομάδα, της τελικής βαθμολογίας του Α΄ Ομίλου &  η 1η και 2η ομάδα, της τελικής βαθμολογίας του Β΄ Ομίλου .
● Τα σωματεία που μετέχουν σ’  αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους, δύο φορές ένας με όλους, σε δύο γύρους.
● Πρωταθλήτρια ομάδα της Γ΄ Κατηγορίας  ανακηρύσσεται η  ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Φάσης.

Οι αθλητές που έχουν
δικαίωμα συμμετοχής
● Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 10 αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1982 και μεγαλύτερους), αφού καταργείται πιλοτικά για ένα χρόνο ο περιορισμός της χρησιμοποίησης των αθλητών, που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
● Την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που θα δηλώσουν στο φύλλο αγώνος, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν 2 αθλητές μέχρι 22 ετών (γεννηθέντες το 1991 και νεώτερους).
Ένας αθλητής από αυτούς θα αγωνίζεται κατά τη κρίση του Προπονητή, υποχρεωτικά στη 5αδα, καθόλη την διάρκεια των 2 δεκαλέπτων, του 1ου ημιχρόνου, μέχρι εξάντλησης των δηλωθέντων στο φύλλο αγώνος αθλητών.
● Σε περίπτωση τραυματισμού ενός εκ των δύο (2) αθλητών, που υποχρεωτικά πρέπει να συμμετέχει  στο 1ο ημίχρονο, τον υπολειπόμενο χρόνο συμμετοχής, θα συμπληρώνει ο δεύτερος της συγκεκριμένης κατηγορίας.
● Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, εφόσον παραμείνει ελεύθερη η συμμέτοχη των αθλητών πάνω από 30 χρόνων, τότε 1 αθλητής κάτω των 22 ετών, θα αγωνίζεται υποχρεωτικά και στα 4 δεκάλεπτα του αγώνα.
● Η παρουσία των αθλητών μέχρι 22 ετών, είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. Η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.

Άνοδος στην
Β΄ κατηγορία
Στην Β΄ Κατηγορία Ανδρών ανέρχονται δύο σωματεία, δηλαδή η 1η  και  η 2η  ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Β΄ Φάσης, του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας.

Υποβιβασμός από
την Β΄ Κατηγορία
● Εάν υποβιβασθεί μια ομάδα από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Η ομάδα που θα υποβιβαστεί, θα προκύψει από αγώνα κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
● Εάν υποβιβασθούν δύο ομάδες από την Α΄ Κατηγορία, δύο ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία (τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής  βαθμολογίας των δύο ομίλων).
* Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί η άνοδος  και ο υποβιβασμός του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

Μπάλες αγώνων
Στους αγώνες της Γ΄ Κατηγορίας, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες BADENELITE ή συνθετικές μπάλες BADENCONTENDER, size 7.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου