Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Επιδόσεις για …υψηλές προσδοκίες!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ: «Η 3η ΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ ΜΕΣΩ FB: «ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ …ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣΜΩΣΟΥΜΕ»

 Είναι αλήθεια πως η ομάδα των «λύκων» φέτος διαγράφει μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ ανδρών και παρότι νεοφώτιστη έχει κατορθώσει να ανεβάσει τον πήχη ψηλά.
Όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης, με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά να έχει ξεπεράσει εαυτόν, αλλά και σαν σύνολο έχοντας τον τίτλο του outsider έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και έχει αρκετές φορές διαψεύσει τα προγνωστικά. Πλέον η Καλαματιανή έδρα αποτελεί ένα φόβητρο. Ένα εμπόδιο που κάθε αντίπαλος αντιμετωπίζει με προσοχή και επιφυλάσσεται για …κάθε αποτέλεσμα!
Παρόλα αυτά το περασμένο Σάββατο, η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη έχασε στις δικές τις λεπτομέρειες και απέναντι στο πιο έμπειρο Κολέγιο Αθηνών αν και έδειξε τα δόντια της, δεν μπόρεσε τελικά να… δαγκώσει!
Απογοητευμένος, αφού και ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στους παίκτες του και στο όνειρο μιας τόσο μεγάλης νίκης, όπως θα ήταν αυτή κόντρα στο φαβορί της φετινής Α2 και του Β΄ ομίλου Κολεγίου Αθηνών, ο κόουτς της «Καλαμάτα ’80» Παναγιώτης Ντάκουρης στο φινάλε του Σαββατιάτικου αγώνα στάθηκε στα σημεία… εκεί δηλαδή όπου η ομάδα του δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα στάθηκε η πιο έμπειρη αντίπαλος και τελικά υπέστη την ήττα με 3-1.
Κέρδος ο κόσμος, που για μια ακόμη φορά ήταν καταπληκτικός, αλλά και η εμπειρία και τα εφόδια για το μέλλον που θα συμβάλουν στην επίτευξη των σημερινών και αυριανών στόχων του καλαματιανού συγκροτήματος.
Ο νεαρός κόουτς δεν μπόρεσε να μην σταθεί στην παρουσία των Ζουπάνη και Κοτσιλιάνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι παίκτες σε αυτή την κατηγορία κάνουν την διαφορά. Το ξέραμε από την αρχή…
Εάν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ που ουσιαστικά δεν μπήκαμε καθόλου. Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι, μπήκαμε πιο μουδιασμένα. Από κει και πέρα το ισορροπήσαμε –τουλάχιστον- το παιχνίδι, δείξαμε ότι μπορούμε έστω και με αυτές τις ομάδες που πρωταγωνιστούν και κάνουν την διαφορά μπορούμε να είμαστε επικίνδυνοι. Το κακό είναι ότι για άλλη μια φορά έχουμε μια πικρία ότι, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως το σημερινό (σ.σ. Σαββάτου) στα κρίσιμα σημεία κάναμε το λάθος, και μένει η πικρία ότι ή χάνουμε σετ ή δεν κερδίζουμε.
Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας με αυτές τις ομάδες, στα σημεία θα χάσεις, αυτό κάνει και τη διαφορά!» Όσο για τη συνεχεία και τις προσδοκίες από δω και πέρα είπε: «Στη συγκομιδή είναι όλα τα παιχνίδια, δεν φοβόμαστε κανέναν και το έχουμε αποδείξει. Το κακό είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα και μας λείπει η εμπειρία που θα κάνει αυτή τη διαφορά που θα κερδίσεις δηλαδή τα παιχνίδια όταν προηγείσαι και όταν είσαι πίσω!»
Σημείο κλειδί για μια καλή συνέχεια «… Η συγκέντρωση και η ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία», όσο για τους στόχους και πως διαμορφώνονται μετά την ήττα από το Κολέγιο ο κόουτς ήταν κατηγορηματικός: «Ανεξάρτητα από κερδίσαμε ή χάσαμε (σ.σ. με Κολέγιο), κυνηγάμε πάντα, παιχνίδι με παιχνίδι, να παίζουμε καλύτερα για να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.
Θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν υπερβάλλει εαυτών κι έχουν δημιουργήσει πολύ περισσότερες προσδοκίες. Όμως η προσδοκία μας είναι μέχρι το Σάββατο. Από Σάββατο σε Σάββατο και στο τέλος θα κάνουμε τη «σούμα» μας να δούμε που είμαστε. Θεωρώ ότι τουλάχιστον η 3η θέση δικαιωματικά μας αξίζει. Απλά, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, για το κρατήσουμε αυτό το πράγμα!»
Φυσικά ζητούμενο απ’ όλους, πόσο μάλλον από τον κόσμο που φέτος έχει πάρει μια γερή δόση ποιοτικού βόλεϊ, είναι η ομάδα να σταθεί ικανή να δώσει συνέχεια στις επιδόσεις για …υψηλές προσδοκίες!

Μπουσούνης: «Στηρίξτε μας
…και θα πεισμώσουμε»
Απογοητευμένος και ο ίδιος από την ήττα της ομάδας του, ο εκ των πασαδόρων και αρχηγός, Δήμος Μπουσούνης μέσω facobook σχολίασε το αποτέλεσμα και επισήμανε την λύπη όλων για την απώλεια των βαθμών, αλλά και την ανάγκη να έχουν και στα επόμενα παιχνίδια τον σπουδαίο αυτό κόσμο στο πλευρό τους.
«Από τη μεριά μας, οι παίκτες, είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, καθώς βλέπουμε ότι η ήττα με τη νίκη κρίνεται στις δικές μας λεπτομέρειες.
Ήρθαμε νεοφώτιστοι και είμαστε με την παρουσία σας η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος. Όλες οι ομάδες που φιλοξενούμε ζηλεύουν εσάς, τον κόσμο μας και μας το λένε.
Στηρίξτε μας όπως σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) και το μόνο που θα κάνουμε είναι να πεισμώσουμε και να γίνουμε πολύ καλύτεροι....».
Μια δήλωση από καρδιάς, που σίγουρα «μιλά» εκ μέρους όλων των παικτών της «Καλαμάτα ’80».


Η 13η αγωνιστική με αριθμούς
● Τα αποτελέσματα στους αγώνες του 2ου Ομίλου είναι τα εξής:
«Καλαμάτα ’80» - Κολλέγιο Αθηνών         1-3
(14-25, 25-23, 21-25, 24-26)
Μίλωνας – Παλλήνη      2 - 3
ΣΠΑ Καρδίτσας - Ερμής Ηγουμενίτσας      3-0
 (25-13, 25-15, 25-23)
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΣΠ Ερμής           3-2
(21-25, 25-17, 22-25, 25-23, 15-11)
Ολυμπιάδα – Μαλεσίνα  (α.α.) 3 – 0
Ρεπό: ΑΟ Ζωγράφου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΣΠΑ Καρδίτσας         37- 9 35
2. ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών        36 -8 34
3. ΑΟ Παλλήνη    32-16          27
4. ΑΟ «Καλαμάτα ’80»           31 -19         26
5. ΑΕΠ Ολυμπιάς          24-25 21
6. ΑΟΝΣ Μίλων   25 -24         20
7. ΑΓΣ Ιωαννίνων          23 -26         17
8. ΑΣΠ Ερμής      23-26          17
9. ΑΣΠ Ερμής Ηγουμενίτσας 15 -30         9
10. ΑΚ Ζωγράφου         7-34 3
11. ΑΣ Αίας Μαλεσίνας          5- 36 1
ΕΠΟΜΕΝΗ (14η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα 15.45:
● Κλειστό Παλλήνης (νέο): ΑΟ Παλλήνη - ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσιμπινός-Κολτσίδας)
Ώρα 18.30:
● Κλειστό Μίλωνα:  ΑΟΝΣ Μίλων - ΑΕΠ Ολυμπιάς (Κουτσούλας-Ονόπας)
Ώρα 20.00:
Κλειστό Κολλεγίου Αθηνών: ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών - ΣΠΑ Καρδίτσας (Μενεσλής-Γεωργουλέας)
Ώρα 20.15:
● Κλειστό Ιλισσίων: ΑΚ Ζωγράφου - AO «Καλαμάτα ’80» (Μουλά Ειρ.-Νικολόπουλος)


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου