Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Νικηφόρο το πέρασμα της «μελανόλευκης» από την Κόρινθο!


Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΜΕ 1-0 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΖΩΝΤΑΝΗ» ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ



ΜΕ ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ «BELVEDERE» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ


Τρένο ασταμάτητο η «Καλαμάτα» συνεχίζει την ανοδική της πορεία για την άνοδό της στα μεγάλα εθνικά σαλόνια του ποδοσφαίρου… Χθες το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα πέρασε νικηφόρα από την Κόρινθο κερδίζοντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Κωνσταντόπουλου στο 58ο λεπτό την τοπική ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Η «Μαύρη Θύελλα» πανηγύρισε την 6η σερί νίκη της εκτός έδρας, παρουσία 600 και πλέον φιλάθλων, εκ των οποίων 150 ήσαν Καλαματιανοί!
Έτσι οι Μεσσήνιοι παραμένουν στους τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή και σε απόσταση βολής από την πρωτιά.

Η εξέλιξη του αγώνα
Το πρώτο μισάωρο κύλησε δίχως ιδιαίτερες φάσεις με την Κόρινθο να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή δίχως ουσία. Μοναδική απειλητική στιγμή στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου το δοκάρι δια ποδός Καφαντάρη!
Η σέντρα του Καραχάλιου στο 58ο λεπτό βρήκε σε καλή θέση τον Κωνσταντόπουλο, που με κεφαλιά σημείωσε το νικηφόρο 0-1.
Δυο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ο ρέφερι κ. Κέκελος, από την Αιτωλοακαρνανία, ακύρωσε γκολ του Αθανασόπουλου με τον Μίλτο Γκόφα να διαμαρτύρεται και τελικά να αποβάλλεται!
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντερτιλή με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις.
● Διαιτησία: Κέκελος Π., Κασσαβέτης Π., Κολοσιώνης Α. (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Τσάτσος, Τσορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Χαρίτος.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»: Ρηγανάς, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Κωνσταντόπουλος, Τσόπελας, Μαρτίνος, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Σκόνδρας, Καλαντζής.

Με το αριστερό
…οι προπαίδες!
Με το αριστερό ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ οι Προπαίδες της «Καλαμάτας», αφού στο ματς με την ΑΕ Μάνης έχασαν με 4-0.
Τα γκολ: Γ. Τσιλιγωνέας (στο 10΄ με πέναλτι), Μπαζίγος (σουτ 20΄), του Σπυρέα (καρφωτή κεφαλιά στο 30΄), δοκάρι πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Σπυρέας, Μπαρούνης (στο 35΄).
● Διαιτητής: Μ. Μανιατέας.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Πουλημενέας, Πονηρέας, Καλαρίτης, Φούντας, Γ. Τσιλιγωνέας, Μουστακέας, Μπαρμπετσέας, Σπυρέας, Η. Τσιλιγωνέας, Μπαζίγος, Κατσικέας. Επαιξαν και οι Χασανάϊ, Κουρελέας, Αγγελόπουλος.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»: Ηλ. Βλάχος, Μιχαλόπουλος, Ψωρομύτης, Μπαρούνης, Γεωργούσης, Μωραγιάννης, Πίκουλας, Θεοδωρόπουλος, Καλογερόπουλος, Τσιγαρίδης, Χ. Στασινόπουλος. Επαιξαν και οι Ψαρρέας, Χουλιάρας, Τζιαμουράνης.

Έκοψε πίτα
στο «Belvedere»
Σε μια λαμπρή τελετή σε πολυτελή αίθουσα του ξενοδοχείου «Belvedere» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η «Μαύρη Θύελλα» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου
.
Η τεράστια αίθουσα του ξενοδοχείου σχεδόν γέμισε με τους 150 περίπου φίλους της ομάδας και παράγοντες της Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση της «Καλαμάτας» μαζί με τους παλαίμαχους της ομάδας, αρκετά μέλη των «Bulldogs» αλλά και απλός φίλαθλος κόσμος, η νεοσύστατη διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλείς τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον Πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Γιάννη Αδαμόπουλο και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας. 
Πριν το ξεκίνημα της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με ιστορικές φωτογραφίες και φάσεις από την φετινή σεζόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρόσφατα αποθανόντα παλαιμάχου της «Καλαμάτας», Ντίνου Δημητρακόπουλου.
Οι φίλαθλοι της ομάδας που έδωσαν το παρόν τραγούδησαν συνθήματα σε μια πανέμορφη στιγμή και αμέσως μετά ο κύριος ομιλητής Γιάννης Μπούρας προλόγισε την εκδήλωση.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» Γιώργος Ράλλης, ο οποίος μίλησε στους παρευρίσκοντες και εν συνεχεία, δίχως αργοπορία ξεκίνησαν οι απονομές.

Οι απονομές
Κατ’ αρχάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος της «Καλαμάτας» Λυκούργος Γαϊτανάρος έδωσε από μια φανέλα με υπογραφές όλων των «μελανόλευκων» παικτών σε εκπρόσωπο των «Bulldogs» και στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή των Μικτών Ομάδων Άγγελο Σκαφιδά. 

Ακολούθησε η βράβευση του επί σειρά ετών αμυντικού της «Καλαμάτας» και νυν προπονητή της Σπερχογείας, Τάσου Χατζηαγγελή από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Καλαμάτας», Άκη Δάλλα.
Έπειτα, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Χορηγιών Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης βράβευσε τον Μεσσήνιο προπονητή της Εθνικής Νέων και πρώην κόουτς της «Μαύρης Θύελλας» στις ακαδημίες, Βασίλη Γεωργόπουλο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. 

Η βράβευση του καλύτερου Έλληνα προπονητή για το 2013 και Μεσσήνιου Γιάννη Χριστόπουλου έγινε εν απουσία του, καθώς ο νεαρός τεχνικός δήλωσε αδυναμία να παρευρεθεί. Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε από τον κ. Γεωργόπουλο να παραλάβει το βραβείο του, με την βράβευση να γίνεται από τον μελλοντικό πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Αριστείδη Σταθόπουλο.
Εν συνεχεία, ο Γιώργος Ράλλης έκανε ειδική απονομή στον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παραδίδοντας του μια φανέλα της «Καλαμάτας» με το λογότυπο της πλατείας 23ης Μαρτίου και την αναγραφή της ημερομηνίας της επανάστασης του 1821. 
Μετά το πέρας των απονομών έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατήρ Ξενοφώντα Γαλανόπουλο, ο οποίος μάλιστα ζήτησε «διπλό στην Ερμιονίδα και στον Καραϊσκάκη»!
Ο κ. Ράλλης έκοψε την πίτα, με τον τυχερό που θα τύχαινε το φλουρί να κερδίζει μια επιταγή αξίας 200 ευρώ, προσφορά του Λυκούργου Γαϊτανάρου και του χορηγού της ομάδας «Μανέττας».

Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου