Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΑΚ Άτλας - ΑΠΣ Ακάδημος 43-73

 Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Ακάδημος


Άξιος νικητής ο Ακάδημος στο κυριακάτικο ματς με τον Άτλαντα.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν μια καλύτερη από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους και πάλι ωστόσο πλήρωσαν την δυστοκία και την μουρμούρα! Ο Ακάδημος κυριάρχησε σε σουτ και ριμπάουντ, αφού πρώτα δουλεύοντας καλά στην περιφέρεια κατάφερε να …«σκορπίσει» σε αρκετές φάσεις την άμυνα του Άτλα!
Στο πρώτο 10λεπτο η διαφορά ήταν στον πόντο και οι ελπίδες μοιρασμένες. Μέχρι το 10-10 όλα έβαιναν καλώς… ο Ακάδημος όμως πήρε διαφορά στο τέλος κάνοντας το 10-12. Ο Άτλας πήρε κεφάλι κάνοντας το 13-12 με τρίποντο του διακριθέντα στον αγώνα Παναγιωτόπουλου για να κλείσει το 10λεπτο με 13-14 υπέρ του Ακάδημου χάρη στο δεύτερο εύστοχο σουτ του Γεωργανά.
Από το δεύτερο 10λεπτο έως το τέλος, ακολούθησε παράσταση για έναν ρόλο, αυτό του Ακάδημου που φόρτσαρε και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Ο Παναγιωτόπουλος μπορεί να έδωσε στον Άτλαντα τους δυο πρώτους βαθμούς στο δεύτερο 10λεπτο δεν ήταν όμως αρκετοί για να ρίξουν το ηθικό των φιλοξενουμένων που έπαιξαν καλά το παιχνίδι τους.
Δελφάκης και Μουραφέτης επιδίωξαν βαθμούς με άστοχα ωστόσο τρίποντα, ενώ ο Ακάδημος φόρτσαρε με Γεωργανά και Σπαντιδέα και πήρε κεφάλι με 8-18 και 21-32 σκορ!
Ίδια περίπου εικόνα και στο τρίτο 10λεπτο με τον Ακάδημο να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και την μεγαλύτερη ευστοχία χάρη στα επιτυχημένα σουτ των Λουρμπέα, Γιαννουκάκη και Καζολέα. Για τον Άτλαντα, οι ταχύτητες ήταν χαμηλές… Μόλις 2 πόντους έπιασε ο Μουραφέτης, ενώ ο Δελφάκης προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω δίχως επιτυχία!
Η σειρήνα της λήξης βρήκε τον Άτλαντα με μόλις 7 πόντους στο 10λεπτο και τον Ακάδημο με το νέου του ξέσπασμα να έχει ανεβάσει στους 16 πόντους και στους 48 συνολικά πόντους την επίδοσή του!

Ο Μουραφέτης πήρε πάνω του το επιθετικό κομμάτι κάνοντας τρία σερί 3ποντα σε έναν μίνι «διαγωνισμό» με τον Σπαντιδέα φτάνοντας το 37-57. Όμως οι 15 πόντους έναντι των 25 που έκαναν οι παίκτες του Ακάδημου δεν ήταν αρκετοί για να γυρίσουν το ματς σε ένα μοναχά δεκάλεπτο!
Δικαίως πανηγύρισαν τη νίκη στο φινάλε οι καλύτεροι προχθές παίκτες του Ακάδημου, που έπαιξαν καλύτερα, πιο οργανωμένα και συγκεντρωμένοι στο στόχο, ξεγελώντας ουκ ολίγες φορές είτε επιθετικά είτε αμυντικά τους αντιπάλους τους. Ήσαν μαέστροι στα κλεψίματα και παίζοντας περιφερειακά με σουτ, έφτασαν γρήγορα στο νικηφόρο 73-43, παρουσία μάλιστα 50 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού της «Τέντας»!
Στα αξιοσημείωτα η πολύ καλή παρουσία του νεαρού Θανάση Πετεινάρη που μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού και έδειξε μπασκετικό θάρρος πετυχαίνοντας μάλιστα δυο εύστοχα σουτ λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα.
● Διαιτητές: Αντ. Αναστόπουλος, Λευτ. Καρμοίρης.
10λεπτα: 13-14, 21-32, 28-48, 43-73
ΑΤΛΑΣ: Δελφάκης 6, Κονταργύρης 2, Σαρρής 4, Παναγιωτόπουλος 10 (1 τρ.), Λυδιώτης 3 (1 τρ.), Νεράντζης, Πουλημενέας, Βλαχογιαννόπουλος, Παυλής, Μπούρας 2, Κλεφτόγιαννης, Μουραφέτης 16 (3 τρ.).
ΑΚΑΔΗΜΟΣ: Ανδριανόπουλος 3 (1 τρ.), Ζυγουράκης 8 (1 τρ.), Μουτζούρης 3 (1 τρ.), Πετεινάρης 4, Γιαννακόπουλος 4, Λουρμπέας 2 Γεωργανάς 15, Σπαντιδέας 11 (2 τρ.), Γιαννουκάκης 8, Σκοπέτος 6 (2 τρ.), Μάλαμας 3, Καζολέας 6.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου