Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο Μάνος Χαλούλος στο 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ


Ένας Καλαματιανός προετοιμάζεται να κάνει την παρθενική εμφάνιση στα γήπεδα πινγκ πονγκ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου (Αίθουσα STAG), όπου την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Ήφαιστος» διοργανώνει το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α Δυτικής Ελλάδος.
Ο λόγος για τον Μάνο Χαλούλο που πρόσφατα έδωσε τα χέρια με τον πατρινό σύλλογο και πολύ σύντομα θα ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του!
Στο 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ο Μάνος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ανάμεσα σε πολλούς ακόμη αθλητές που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, δεδομένου πως το τουρνουά είναι ανοιχτό για το κοινό και δεν απαιτείται δελτίο συλλόγου.

Αρχίζοντας ένα νέο κεφάλαιο
Με το άθλημα του πινγκ πονγκ ο Μεσσήνιος αθλητής ασχολείται αρκετό καιρό, όχι όμως σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Από την εποχή που ασχολείτο ακόμη με το ποδόσφαιρο πριν από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή, καθηλώνοντάς τον σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, ο Μάνος Χαλούλος ήταν ένας δραστήριος και πολυπράγμων αθλητής. Μια ιδιότητα συνεχίζει να τον χαρακτηρίζει, αφού ως ανήσυχο πνεύμα δεν σταματά να εξερευνά τις δυνατότητες κάθε αθλήματος, έχοντας ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα, το τένις και τώρα πιο σοβαρά με το πινγκ πονγκ.
Όπως προείπαμε, πριν από δυο περίπου εβδομάδες ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο και τη συνεργασία του με το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ "Ήφαιστος" Πάτρας, όπου βρίσκει τον συντοπίτη Γιώργο Λαζαρίδη που επίσης πρόσφατα πήρε μεταγραφή στον Πατρινό σύλλογο.
Εν αναμονή της έκδοσης του δελτίου του, ο Μάνος Χαλούλος μετρά τις μέρες αντίστροφα για την πρώτη του συμμετοχή και τα συναισθήματά του είναι όπως λέει και ίδιος όμορφα!
● Πως νοιώθεις εν όψει της πρώτης συμμετοχής σου στο πινγκ πονγκ; «Νοιώθω όμορφα, γιατί θέλω να κάνω πρωταθλητισμό. Έχω χρονιά να κάνω και ξέρεις όταν έχεις αυτό το μικρόβιο μέσα σου (σ.σ. πρωταθλητισμού) δεν πεθαίνει ποτέ!!!»
● Ποιοι είναι οι στόχοι σου, μια απλή παρουσία ή κάτι παραπάνω; «Ποτέ δεν έχω πάει σε αγώνες για μια απλή συμμετοχή. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται»
Φοβάσαι τους αντιπάλους που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις σε αυτό το τουρνουά; «Δεν ξέρω κανέναν αντίπαλο και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ούτε κι εκείνοι ξέρουν εμένα! Καλά θα τα πάω, πιστεύω! Πιο πολύ πάω για την εμπειρία. Να ξέρω δηλαδή αγωνιστικά ποσό κοντά ή μακριά τους είμαι.»
● Έχεις άγχος; «Όχι! Αγωνία έχω πιο πολύ…»
Χωρίς, λοιπόν, να φοβάται και να «μασά» του λόγια του, ο Μάνος Χαλούλος μοιάζει έτοιμος για όλους και για όλα και κάνει τα πρώτα του βήματα στο απαιτητικό άθλημα του πίνγκ πονγκ με αισιοδοξία!

Κανονισμοί του Τουρνουά
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνει τους αθλητές σε αμαξίδιο και η δεύτερη τους αθλητές που μπορούν να αγωνισθούν όρθιοι. Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός τόσο σε σχέση με το φύλλο των αθλητών (άνδρες- γυναίκες) ούτε σε σχέση με την ηλικία τους. Το ταμπλό του τουρνουά θα δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών και σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. Στόχος του τουρνουά αποτελεί κάθε αθλητής να δώσει τουλάχιστον τρείς αγώνες στην Προκριματική Φάση και από εκεί και πέρα να προκύψουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες της Τελικής Φάσης.
● Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 22 Απριλίου είτε τηλεφωνικά στο 2615 005226,είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@hephaestus-sc.gr
● Το πρόγραμμα του Τουρνουά :
Ώρα 9:00 έως 9:30 πμ : Εγγραφή αθλητών
Ώρα 9:30 πμ έως 3:30 μμ : Αγωνιστικό Πρόγραμμα
Ώρα 3:30 μμ : Απονομές

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου