Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ» ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Αδέρφια …και με τη βούλα οι Παλαίμαχοι
του Μεσσηνιακού και οι Κύπριοι Βετεράνοι!

● ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
● ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ 10 ΖΩΝΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, ΕΛΔΥΚ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ


Αδέρφια είναι πλέον οι Παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού Γ.Σ. με τον Κυπριακό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Βετεράνων «Μεσόγειος», μετά την αδελφοποίηση που υπέγραψαν την Δευτέρα το βράδυ μέσω εκδήλωσης στο «Πράσινο Αστέρι».
Το γεγονός έλαβε χώρα δυο ώρες περίπου μετά το φιλικό παιχνίδι που έδωσαν τα δυο σωματεία, για το οποίο γράψαμε στο χθεσινό φύλλο της «Φ». Τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι Κύπριοι Παλαίμαχοι γευμάτισαν μαζί και μετά από ομιλίες ζώντων εκπροσώπων του πολέμου του 74΄, απέναντι στις Τούρκικες ορδές «Αττίλας 1 και 2», υπογράφηκε η αδελφοποίηση τους.
Στο «Πράσινο Αστέρι» παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Α΄ μοίρας καταδρομών, της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν το 74΄ και είναι οι εξής: Δημήτριος Μάλαμας (μοίρα Καταδρομών), Κωνσταντίνος Κουκής, Ανδρέας Ανατολίτης, Δημήτριος Γιάνναρος, Μιχάλης Μοντάλδος, Κωνσταντίνος Ψαρρέας, Χρήστος Κούμπλας, Νικόλαος Κάβδας, Αργύριος Παναγιωτακόπουλος, Ιωάννης Μιχάλακας (ΕΛΔΥΚ και Εθνική Φρουρά).
Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Γιάννης Λαμπρόπουλος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, ωστόσο μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του και τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία αυτή.

● Ο Χρήστος Ζερίτης τόνισε:
Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Ζερίτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Απευθύνομαι στους Κύπριους φίλους και σε λίγο αδελφούς να τους πω ότι μας τιμάνε με την παρουσία τους κάποιοι Μεσσήνιοι πολεμιστές που ήταν στην Κύπρο στον Αττίλα 1 και 2 όπως θα ακούσατε και στο γήπεδο είναι 93 άτομα οι Μεσσήνιοι που πήρανε μέρος. Επίσημα νεκροί είναι 7. 8 είναι οι αγνοούμενοι, οι υπόλοιποι είναι ζωντανοί, διεσπαρμένοι ανά την Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς απ’ ότι έμαθα ζουν στη Κύπρο μόνιμα.»


● Οι δηλώσεις του Δημήτριου Μάλαμα:
Πρώτος μίλησε ο εκπρόσωπος της Α΄ μοίρας Καταδρομών Δημήτρης Μάλαμας και τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του έχουν ως εξής: «Σας ευχαριστώ όλους που με καλέσατε για να μιλήσω, ευχαριστώ τους αδερφούς Κύπριους που ήρθαν και μας τιμήσανε με την παρουσία τους. Να πω και χαιρετίσματα από οτν πρόεδρο μας από τον σύλλογο "Commandos 74΄". Εκπροσωπώ τον σύλλογο, να τονίσω ότι δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα κα οργανώσεις.» Ακολούθως μίλησε αναλυτικά για τις επιχειρήσεις των μελών του συλλόγου που πολέμησαν με την μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο και την Λευκωσία.


● Οι δηλώσεις του Ανδρέα Ανατολίτη
Ο εκπρόσωπος της ΕΛΔΥΚ, Ανδρέας Ανατολίτης τόνισε: «Αδέρφια του νησιού της Αφροδίτης, εμείς που πολεμήσαμε το 74΄ στον Πενταδάκτυλο έχουμε το δικαίωμα να σας αποκαλούμε αδέρφια. Άλλωστε η Μεσόγειος και ο τίτλος που διαλέξατε (του Ομίλου Βετεράνων Κυπρίων) ενώνει τους Πανέλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Δείξατε σήμερα ως αθλητές, γνωρίζοντας το "ευ αγωνίζεσθαι" ότι δεν ξέρετε μόνο να αγωνίζεστε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά μέσα στην ζωή.
Πήρατε μια πρωτοβουλία μετά από 40 ολόκληρα χρόνια να έρθετε εδώ, επίσης στην γη της επαγγελίας και κατ’ εμέ, ίσως το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Με αυτήν την ενέργεια όσοι βρίσκονται εδώ και όσοι δεν βρίσκονται και κυρίως όσοι μπορούν και μας βλέπουν από ψηλά, που σε αυτούς αξίζει ιδιαιτέρα τιμή διότι έπεσαν στο πεδίο της μάχης, να ξέρετε ότι πάντα θα σας τιμούμε.» Ακολούθως ο κ. Ανατολίτης παρέδωσε 2 βιβλία τα οποία έχει γράψει ο ίδιος και που έχουν βραβευθεί διεθνώς στους προέδρους των δυο σωματείων, Γιώργο Παπαμωϋσέως και Σταύρο Χριστόπουλο.


● Οι δηλώσεις του Χρήστου Κούμπλα
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς, Χρήστος Κούμπλας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μετά από 40 χρόνια καταφέραμε να βρισκόμαστε πάλι μαζί γιατί 20χρονα παιδάκια εμείς τότε βρεθήκαμε σε έναν πόλεμο άνισο και δώσαμε το «είναι» μας για να μείνει ελεύθερη η πατρίδα μας η Κύπρος και η πατρίδα μας η Ελλάδα. Μας δώσατε, έστω και καθυστερημένα, αυτή τη χαρά ότι αναγνωρίζετε πλέον ότι κάτι προσφέρατε.»


● Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Ντίλιου:
Ο διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, Ευάγγελος Ντίλιος ανέφερε: «Συγχαρητήρια τόσο στους Παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του Μεσσηνιακού, όσο και στους Βετεράνους του Κυπριακού Ομίλου «Μεσόγειος» για την όμορφη αυτή κίνηση.»
Ελλάδα και Κύπρος είναι δυο έθνη, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κάνουν τον Ελληνισμό μας».


● Οι δηλώσεις και ενέργειες του Γιώργου Παπαμωϋσέως
Από την πλευρά του ο κ. Παπαμωϋσέως μετέφερε τις ευχαριστίες των Κυπρίων για το 74΄ και δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του.
Ακολούθως έδωσε μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα στον εκπρόσωπο της ΕΛΔΥΚ Ανδρέα Ανατολίτη και συνεχίζοντας δήλωσε: «Ευχαριστίες εκ μέρους της αποστολής για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που μας επιφυλάξατε, αλλά και την αποψινή (σ.σ. προχθεσινοβραδινή) επίσημη δεξίωση που διοργανώσατε προς τιμήν  της αποστολής. Να συγχαρώ τις δυο ομάδες του Μεσσηνιακού και της Μεσογείου που συμμετείχαν στον αγώνα και εύχομαι στον Μεσσηνιακό κάθε επιτυχία στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του. Ελπίζω να έρθετε στην Κύπρο για να μας δώσετε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε την φιλοξενία.»
Σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο του Ομίλου «Μεσόγειος», ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Μεγαλονήσου συμπεριλαμβάνονταν οι Διονύσης Σπετσαρίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Προοδευτικής), Βαγγέλης Χατζηαναγνώστου (τερματοφύλακας της ΑΕΚ Αθηνών), Παύλος Δράκος (παλιά δόξα της Ομόνοιας) και Αρίστος Σεργίου (σέντερ φορ της Ομόνοιας). Επίσης, δεν παρέλειψε να …αστειευτεί με τους επόπτες του φιλικού αγώνα για το γεγονός πως κατά το Κυπριακό Σωματείο, άφησαν τρία γκολ – οφσάιντ του Μ.Γ.Σ. και ακύρωσαν καθαρό τέρμα τους.
Τέλος, απέμεινε μετάλλιο, τιμητικό δίπλωμα επιτίμου μέλους και πλακέτα στον πρόεδρο των παλαιμάχων του Μ.Γ.Σ., Σταύρο Χριστόπουλο!


● Οι δηλώσεις των Ανδρέα Κακουλή – Γρηγόρη Μασούρα
Ο Αρχηγός Αποστολής των Κυπρίων, Ανδρέας Κακουλή έδωσε τιμητική πλακέτα στον Χριστόπουλο εκ μέρους της ΕΠΟΠΛ (Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Περιφέρειας Λευκωσίας) η μεγαλύτερη της Κύπρου και στον κ. Ανατολίτη ένα βιβλίο για τα τουρκοκρατούμενα μνημεία της Κύπρου. Από την πλευρά του δήλωσε: «Η τιμή είναι δική μας, διότι βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο ιστορικά μέρη του Ελληνισμού, την Μεσσηνία μας, την χώρα του Νέστορα, την πατρίδα του Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα.»
Στην συνέχεια έδωσε ένα βιβλίο και έναν δίσκο με τραγούδια για τα μεγαλεία της Κύπρου στον Γρηγόρη Μασούρα, αδερφό του Θεόδωρου Μασούρα που ήταν εκ των νεκρών της ΕΛΔΥΚ το 74΄.
Ο κ. Μασούρας σε ολιγόλεπτες δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αδερφός μου έπεσε στην Κύπρο και πριν πέσει, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είπε την εξής φράση: "Παιδιά, ήρθιαμε εδώ για έναν σκοπό, αυτόν τον σκοπό πρέπει να τον τιμήσουμε, έστω και αν χρειαστεί να πεθάνουμε. Το είπε και το έκανε».

● Οι δηλώσεις του Σταύρου Χριστόπουλου
«Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση για την αδελφοποίηση των ομάδων μας. Ήταν τιμή για εμάς κα μεγάλη χαρά» ανέφερε εξ’ αρχής ο Σταύρος Χριστόπουλος στην σύντομη ομιλία του, κλείνοντας με τα εξής λόγια «…σας ευχαριστούμε πολύ για τον ερχομό σας. Πρόεδρε θα μας περιμένετε, θα ανταποδώσουμε την επίσκεψη θα έρθουμε και εμείς εκεί στην Κύπρο. Και πάλι σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καλή διαμονή. Όσο για τους πολεμιστές του 74΄, εκ μέρους όλων, πολύ απλά μια στάση προσοχής (οι παρευρίσκοντες σηκώθηκαν σε στάση προσοχής).»

Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στον κ. Παπαμωϋσέως και έναν πάπυρο με την ιστορία του Μεσσηνιακού τόσο στον πρόεδρο του «Μεσόγειος» όσο και στον κ. Κακουλή.
Κλείνοντας, οι πρόεδροι των δυο σωματείων, Σταύρος Χριστόπουλος και Γιώργος Παπαμωϋσέως υπέγραψαν την αδελφοποίηση!
Για φινάλε, ακολούθησε γλέντι και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικό σύλλογο στην πίστα του «Πράσινου Αστεριού»!!!

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου