Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ.Π.Ο.Β. «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΤΟΠΙ»!

Έλληνες και Κύπριοι αδερφοί τίμησαν
τους Μεσσήνιους αγωνιστές του 74΄!

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ»


Παλαίμαχοι Μεσσηνιακού και Κυπριακός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Βετεράνων «Μεσόγειος» τίμησαν με φιλική αναμέτρηση τους Μεσσήνιους μαχητές των Καταδρομών, της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν τις Τουρκικές ορδές «Αττίλας 1» και «Αττίλας 2» στην Κύπρο το 1974.
Το φιλικό έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο «Στ. Παπαδόπουλος», παρουσία εκπροσώπων των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων της Καλαμάτας, αλλά και συγγενών των Μεσσήνιων πολεμιστών του 74΄.
Ο έφορος του Μεσσηνιακού, Χρήστος Ζερίτης, άνοιξε το φιλικό – εκδήλωση καλωσορίζοντας τον κόσμο και ευχαριστώντας τον Κυπριακό Όμιλο για την συμμετοχή του και την πρόταση αδελφοποίησης των δυο σωματείων και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο του «Μεσόγειος», Ανδρέα Κακούλη. Αυτός με την σειρά του δήλωσε τα εξής: «Αυτές τις λίγες ώρες που είμαστε εδώ, ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς του 74΄, μεταξύ των μαχητών περιλαμβάνονται πολλοί Μεσσήνιοι. Αυτές τις ώρες ζούμε ειλικρινά την Ελληνική ιστορία.
Από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου που έδωσε βάση στο Ελληνικό κράτος, μέχρι την νεότερη ιστορία το 74΄ οι Κύπριοι και Ελλαδίτες αδερφοί στους πολέμους της ΕΛΔΥΚ.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκ μέρους της "Μεσογείου" που είναι ένας σύλλογος πανελλήνιος και ενώνει τον ελληνισμό ποδοσφαιρικά.»

Το τελετουργικό
Ακολούθως, ο Χρήστος Ζερίτης διάβασε τα ονόματα των Μεσσήνιων αγωνιστών που πολέμησαν το 1974 και αμέσως μετά ξεκίνησε επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές.
Τα ονόματα των Μεσσήνιων αξιωματικών, υπαξιωματικών και στρατιωτών που πολέμησαν το 74΄ έχουν ως εξής:
● Α΄ μοίρα Καταδρομών
ΝΕΚΡΟΣ: Γιαννόπουλος Παναγιώτης
ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ: Ρούκας Δημοσθένης (στρατηγός εν αποστρατεία), Αφάλης Παναγιώτης, Δελλής Νικόλαος, Μάλαμας Δημήτριος, Σινάνης Δημήτριος (καταδρομείς).
● ΕΛΔΥΚ και Εθνική Φρουρά
ΝΕΚΡΟΙ: Κουρούπης Παύλος (στρατηγός εν αποστρατεία), Πουλουπάτης Παναγιώτης, Μασούρας Θεόδωρος, Βούρος Δημήτριος, Νικητόπουλος Λάμπρος.
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ: Κατούλας Νικόλαος (στρατηγός εν αποστρατεία), Σταύρου Σωτήριος (συνταγματάρχης εν αποστρατεία), Ζαχαρέας Ευάγγελος (ανθυπασπιστής εν αποστρατεία), Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αγγελή (ανθυπασπιστής εν αποστρατεία), Ξυδιάς Ιωάννης, Σκουλής Δημήτριος, Σταθόπουλος Ανδρέας
ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ: Μπόσινας Παναγιώτης (ταγματάρχης εν αποστρατεία), Αποίκος Δημήτριος, Αθανασόπουλος Νικόλαος, Ανατολίτης Ανδρέας, Γαλάνης Σωτήριος, Γεωργακόπουλος Μάρκος, Γεωργόπουλος Ιωάννης, Γεωργουλέας Χρήστος, Γιάνναρος Δημήτριος, Γιαννόπουλος Διονύσιος, Γυφτάκης Αναστάσιος, Δηλές Νικόλαος, Δημητρακόπουλος Αθανάσιος, Διπλάρης Γεώργιος, Δωδέκατος Δημήτριος, Ηλιόπουλος Βασίλειος, Ηλιόπουλος Ιωάννης, Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννου, Θανόπουλος Νικόλαος, Θεοδωρέλος Θεόδωρος, Κάδονας Νικόλαος, Καπρανέας Ιωάννης, Καραγιάννης Βασίλειος, Καρκατζούλης Ιωάννης, Κατσαφάδος Γεώργιος, Καισαρέας Δημήτριος, Κοκκινάκης Δημήτριος, Κολάρος Αριστομένης, Κολοβός Θεόδωρος, Κομνηνός Γεώργιος, Κότσης Σταύρος, Κουκής Κωνσταντίνος, Κούδουνας Χρήστος, Κουρής Κώστας, Κουφόγιωργας Άγγελος, Κρητικός Δημήτριος, Κυριακόπουλος Χαράλαμπος, Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, Νικησιώτης Κώστας, Μάνταλος Χρήστος, Μαυρέας Γεώργιος, Μητρόπουλος Γεώργιος, Μητσέας Αθανάσιος, Μιχάλακας Ιωάννης, Μοντάτος Μιχαήλ, Μπατσικούρας Γεώργιος, Μπιρμπίλης Αλέξανδρος, Κουμπόπουλος Ανδρέας, Μπούρας Ιωάννης, Μπούρας – Σουλιμάς Ιωάννης, Μπρούμας Κωνσταντίνος, Οικονομόπουλος Ανδρέας, Παναγιωτακόπουλος Αργύριος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παναγόπουλος Ευστάθιος, Πανταζής Βασίλειος, Πόπολης Απόστολος, Πουρναράς Ευάγγελος, Σπανογιάννης Δημήτριος, Σωτηρόπουλος Αλέξανδρος, Τσιαμαντάς Σωτήριος, Τσόκας Ηλίας, Φουρτούνης Ανδρέας, Ψαρρέας Κωνσταντίνος (στρατιώτες).

Το αγωνιστικό σκέλος
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι έληξε 5-4 υπέρ των «πρασίνων», σε ένα ματς με πολλά γκολ και όμορφες ενέργειες από τους Παλαίμαχους των δυο ομάδων, οι οποίοι έδειξαν πως το «τόπι» …δεν ξεχνιέται!
Οι Κύπριοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Βαρσάμη και του καλαματιανού Ι. Αθανασόπουλου σε δυο λεπτά, όμως ο Σακελλαρόπουλος μείωσε σε 1-2. Ο Ι. Αθανασόπουλος «χτύπησε» και πάλι και σκόραρε για το 3-1, ο φανταστικός Παπαγιαννόπουλος «απάντησε» σε 2-3 και εν συνεχεία, ο Φουράκης έδωσε και πάλι «αέρα» δυο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των Μεσσήνιων, με τον Παπαγιαννόπουλο να βρίσκει δίχτυα δις για το 4-4 και τον Γεωργιόπουλο να ολοκληρώνει την φοβερή ανατροπή για το τελικό 5-4.

Το φιλμ του φιλικού
17΄ ο Βαρσάμης νικάει τον Δ. Αθανασόπουλο για το 1-0
19΄ ο Ι. Αθανασόπουλος βγαίνει μόνος του απέναντι στον συνεπώνυμο πορτιέρο των «πρασίνων» και με πλασέ κάνει το 2-0 για τους Κύπριους
30΄ εξαιρετικό «1-2» του Σακελλαρόπουλου με τον Παπαγιαννόπουλο, ο πρώτος περνά τον Χατζηαναγνώστου και μειώνει σε 1-2
33΄ βολίδα του Ι. Αθανασόπουλου εντός περιοχής, 3-1 οι Κύπριοι
40΄ σουτ του Παπαγιαννόπουλου από δεξιά, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Κύπριων
41΄ ο Παπαγιαννόπουλος «σπάει» το τεχνικό οφσάιντ και νικά τον αντίπαλο πορτιέρο σε τετ α τετ, μειώνοντας σε 2-3
54΄ γύρισμα του Ι. Αθανασόπουλου από δεξιά, ο Φουράκης σε κενή εστία «γράφει» το 4-2
56΄ ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παπαγιαννόπουλου από δεξιά εντός περιοχής, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και περνά για λίγο την γραμμή για τον 3-4 του Μεσσηνιακού
61΄ φοβερή απόκρουση του Δ. Αθανασόπουλου σε σουτ του Φουράκη
64΄ ο Παπαγιαννόπουλος βγαίνει απέναντι στον Χατζηαναγνώστου και με ωραίο πλασέ ισοφαρίζει για τους «πράσινους» παλαίμαχους
67΄ ωραίο σουτ του Γεωργιόπουλου από δύσκολη θέση δεξιά, η μπάλα καταλήγει στην κλειστή γωνία του Χατζηαναγνώστου για το 5-4
70΄ κεφαλιά του Κολούκα, η μπάλα χτυπά στο δεξί «Γ»!

● Διαιτησία: Παχτίτης, Πάλλας, Πατικόπουλος
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Δ. Αθανασόπουλος, Σολωμάκος, Κολοκάθης, Μουστάκας, Χατζηαγγελής, Σακελλαρόπουλος, Γυφτοχρήστος, Πετρόγιαννης, Χριστόπουλος, Κουτσαντώνης, Κυριακόπουλος, Καλαντζής, Παπαγιαννόπουλος, Μούργος, Γεωργιόπουλος, Κελαράκος, Νινιός, Μισέρος
«ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»: Χατζηαναγνώστου, Βαρσάμης, Κοκκινίδης, Σκόρδας, Γκουλαξής, Κώστα, Στεργίου, Ζήσης, Γραμματικός, Ι. Αθανασόπουλος, Κούρσος, Σπετσαρίας, Παπαδόπουλος, Κολούκας, Γεωργάκη, Κουλιάρας, Π. Αθανασόπουλος, Δράκος, Φουράκης

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου