Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟ (1-0) ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του
ο Νίκος Κουρμπανάς για την κακοδαιμονία
 ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ

ΝΕΑ εκτός έδρας νίκη για την ομάδα της «Καλαμάτας». Το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά κέρδισε με 1-0 χθες τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη χάρη σε γκολ του Νιφορόπουλου, ενώ είχε τις ευκαιρίες να φύγει με μεγαλύτερο σκορ από την αρκαδική πρωτεύουσα.
Η «Καλαμάτα» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Αιτία ήταν ο τραυματισμός του Σκάρου ο οποίος στο 11΄ αποχώρησε μετά από χτύπημα στο δεξί γόνατο και ο Νίκος Κουρμπανάς δεν ρίσκαρε να ρίξει «κρύο» παίκτη στο ματς. Ακόμη και με δέκα όμως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ.
Η «Καλαμάτα» απείλησε με σουτ των Σκαρλάτου (4΄), Καλαντζή (22΄), Ηλιόπουλου (40΄), πριν έρθει το υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση, 0-1, στο 43΄. Ο Λουμπαρδέας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Νιφορόπουλο ο οποίος πάτησε περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Ψυχογιό στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του.
Η κυριαρχία της Καλαμάτας συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος και παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Νίκος Κουρμπανάς, ο ρυθμός δεν έπεσε.
Ο Ηλιόπουλος αποτέλεσε την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο λόγω χτυπήματος στον μηρό ενώ στην μάχη μπήκαν οι Πολυχρόνης, Βασιλόπουλος Χριστοφιλέας, Κουνάνης, Ζάρκος και ο Μούζος ο οποίος πήρε την θέση του Πάππου κάτω από τα γκολπόστ.
Ο Παναρκαδικός είχε την καλύτερη του ευκαιρία σε κεφαλιά του Νάνου στο 49΄ αλλά η «Μαύρη Θύελλα» συνεχίζοντας την πίεση ψηλά, «έκλεβε» μπάλες και απειλούσε διαρκώς. Ο Κουντάνης στο 62΄ έπιασε ωραία κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ ενώ η κορυφαία στιγμή του δεύτερου μέρους ανήκε στον εξαιρετικό Μαρτίνο ο οποίος στο 74΄ ελίχθηκε, έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτυπώντας στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ψυχογιού. Στο 80΄ ήταν σειρά του Ζάρκου να απειλήσει με κεφαλιά ενώ στο 90΄ ο Κακαλής δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα για να πλασάρει τον Ψυχογιό ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ζάρκου.

Συνθέσεις
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Ρένος Πετρόπουλος (80΄ Κλαπης), Μπαικιρτζίδης (46΄ Αρώνης), Κυριακόπουλος, Κωστάκης, Μπίσιας (46΄ Σταθόπουλος), Αρδάμης, Δήμος, Μπούτας (71΄ Ζώης), Νάνος (70΄ Χριστάκης), Ευγένιος Πετρόπουλος (86΄ Τσακόπουλος).
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»: Πάππος (46΄ Μούζος), Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Ρούσσης (46΄ Χριστοφιλέας), Σκαρλάτος, Χαρίτος (46΄ Πολυχρόνης), Ηλιόπουλος (46΄ Βασιλόπουλος), Λουμπαρδέας (71΄Νικολόπουλος), Σαλαπάτας (46΄Κουντάνης), Σκάρος (46΄ λόγω τραυματισμού Ζάρκος), Καλαντζής (59΄ Κακαλής).
● Το επόμενο φιλικό τεστ της «Καλαμάτας» έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 18:30 με αντίπαλο τον Πανηλειακό, στον Πύργο.

Δεν κρύβει τον προβληματισμό
του ο Νίκος Κουρμπανάς

«Πρόκειται για φιλικά παιχνίδια και από τα αποτελέσματα αυτά δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε ούτε να ενθουσιαζόμαστε υπέρμετρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα τώρα χτίζεται και μέσα από αυτά τα παιχνίδια έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κάποια πράγματα και να διορθώσουμε λάθη», τόνισε ο Νίκος Κουρμπανάς μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό του για την κακοδαιμονία των τραυματισμών που κυνηγάει την ομάδα: «Δυστυχώς και σήμερα είχαμε δύο ακόμη τραυματισμούς. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μαζευτούμε όλοι μαζί, να αγωνιστεί πλήρης η ομάδα αφού από το ξεκίνημα έχουμε πολλές ατυχίες. Η ομάδα είναι καινούργια και αυτό από μόνο του σημαίνει πως απαιτείται χρόνος πόσο μάλλον εάν υπάρχουν και απουσίες λόγω τραυματισμών», κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Ήρθε ο Αργυρόπουλος,
έμεινε ο Μαρτίνος


Εν τω μεταξύ, προ 48ωρου στο ρόστερ της ομάδας εντάχθηκε ένα ακόμη πρόσωπο. Πρόκειται για τον 24χρονο Πατρινό επιθετικό μέσο Θύμιο Αργυρόπουλο. Ο Αργυρόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Παμπατραϊκού σε ηλικία 9 ετών, ύστερα από 5 χρόνια το ταλέντο του κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών πατρινών ομάδων. Επόμενο σπίτι του ήταν η Θύελλα Πατρών η οποία τον απέκτησε σε ηλικία 15 ετών. Με την Θύελλα Πατρών αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική, στη Γ΄ Εθνική και στην Α ΕΠΣΑ κατηγορία και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Το 2011 δοκίμασε τις δυνατότητές του στον Πανηλειακό και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και ακολούθως μετακόμισε στον Παναιγιάλειο. Η ανακοίνωση: «O ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Θύμιου Αργυρόπουλου (μέσος, 24 ετ., με θητεία σε Θύελλα Πατρών, Πανηλειακό και Παναιγιάλειο), ενώ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Μαρτίνος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου