Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΕΞΟΡΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ Σ.Π.Ο.Κ. «ΕΥΚΛΗ»

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις
για την εικόνα της Δημιοβίτισσας



Στις εκδηλώσεις που γίνονται κατά την διάρκεια της μεταφοράς της θαυματουργού εικόνας της Δημιοβίτισσας συμμετείχε ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής».
Η μεταφορά έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου από την Ι. Μονή Δημιόβης στον Ι. Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα και στις 13 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Δήμιοβα.
Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής: «Το προηγούμενο Σάββατο η εικόνα, συνοδευόμενη από αρκετούς πιστούς κα από προσκυνητές – μέλη του Ευκλή μεταφέρθηκε και κατέληξε στο Ελαιοχώριο του Ι. Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου έγινε και η παράκληση από τον ιερέα Σωτήριο Παπαδόπουλο.
Ο Ευκλής για 28 χρόνια, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 καθιέρωσε στο Ελαιοχώριο (που επλήγη περισσότερο) να προσφέρει στους πεζοπόρους νερά, πορτοκαλάδες και λαλάγγια με τυρί, χορηγία του SM "Αφοί Μουργή Α.Ε.", ενώ ήταν παρών και φέτος.
Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στα μέλη του και στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά η Παναγία η Δημιοβίτισσα να τους βοηθά στην πρόοδό τους.»


Εξόρμηση στο Πολυλίμνιο
Τις ομορφιές του μαγευτικού Πολυλίμνιου ανακάλυψαν την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας (Σ.Π.Ο.Κ.) «Ευκλής», όπου εξόρμησαν στο σύμπλεγμα των λιμνών.
Στο Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες.
Με σύμμαχο μια εξαιρετική ημέρα, πεζοπόρησαν στο καταπράσινο και σκιερό μονοπάτι, που περνάει από τις λίμνες του Πολυλίμνιου. Στη συνέχεια απόλαυσαν το μπάνιο τους στα δροσερά νερά της λίμνης που σχηματίζει ο μεγαλύτερος από τους υπάρχοντες καταρράκτες.
«Πεζοπορία και κολύμπι σε λίμνη ήταν ο ιδανικός συνδυασμός, που μόνο ένα μέρος σαν το Πολυλίμνιο μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Την πεζοπορία μας συνόδευσαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά», όπως δήλωσε ο Έφορος Πεζοπορίας, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου