Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σ.Π.Ο.Κ. «ΕΥΚΛΗΣ»

Τραχήλα-Θαλάμες:πεζοπορία στη Μεσσηνιακή Μάνη



Πεζοπορία στη Μεσσηνιακή Μάνη πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής».
Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από την Τραχήλα, το γραφικό ψαροχώρι, του οποίου το όνομα οφείλεται στην αρχιτεκτονική του εδάφους, αφού ολόκληρο το χωριό είναι κτισμένο πάνω σε σπηλιές. Πιο συγκεκριμένα, το όνομά της το πήρε από το σχήμα του κάβου που βρίσκεται δίπλα της και έχει σχήμα τραχήλου. Η Τραχήλα ήταν επίνειο της Λαγκάδας και αναπτύχθηκε κυρίως μετά το 19ο αιώνα. Υπήρξε η βάση του διαμετακομιστικού εμπορίου με τα ορεινά χωριά και θαλάσσιος συγκοινωνιακός κόμβος.

Το πετρόχτιστο ανηφορικό μονοπάτι προσέφερε στους πεζοπόρους μια χαρακτηριστική αντιπροσωπευτική εικόνα του λιτού και απέριττου τοπίου της Μάνης. Πετρώδη βουνά από τη μια, ελιές και θάλασσα από την άλλη.
Η πεζοπορία κατέληξε στον πλάτανο του πανέμορφου και ιστορικού χωριού «Θαλάμες», το οποίο στην αρχαιότητα φημιζόταν για το μαντείο της θεάς των ναυτιλομένων Ινούς. 
● Επόμενη πεζοπορική εξόρμηση του συλλόγου είναι στις 19 Οκτωβρίου 2014 στον Ταΰγετο.
Εκεί ο «Ευκλής» θα συμμετάσχει στην πεζοπορία που συνδιοργανώνουν η τοπική κοινότητα Νέδουσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων, από την Ι. Μ. Μαρδακίου έως το όρος Πυργιώτισσα ή Σιδηροβάγενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου