Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση ειδικών ιατρών Ρευματολόγων της Πελοποννήσου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELITE

ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: είναι οι μη χειρουργικές και μη τραυματικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και οι παθήσεις του συνδετικού ιστού. Πρόκειται δηλαδή για τις παθήσεις αρθρώσεων, συνδέσμων, τενόντων, μυών, ορογόνων θυλάκων, οστών και σπονδυλικής στήλης.
Ορισμένες απ’ αυτές όπως για παράδειγμα οι λεγόμενες «αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις» δεν περιορίζονται μόνο στο μυοσκελετικό σύστημα, αλλά προσβάλλουν και άλλα όργανα ή συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (π.χ. νεφρά, δέρμα, μάτια, πνεύμονες, καρδιά, αρτηρίες, φλέβες, εγκέφαλο κ.λπ.)

Διαπιστώνεται ότι στη χώρα μας δεν έχουμε πλήρη αντίληψη της έννοιας των ρευματικών παθήσεων. Ούτε βέβαια είναι διαδεδομένη (σ.σ. η έννοια) σε τέτοιο βαθμό που να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Αρθρίτιδας την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, η Καλαμάτα θα αποτελέσει τόπος συνάντησης ειδικών ιατρών Ρευματολόγων  της Πελοποννήσου.
Τα συμπτώματα, τις δυσκολίες και τις θεραπευτικές λύσεις πρόκειται να αναλύσουν στην επικείμενη συνάντησή τους οι ειδικοί ιατροί Ρευματολόγοι της Πελοποννήσου, για μια ομάδα νοσημάτων που απασχολεί περισσότερους από 120.000 Έλληνες!
Πρόκειται για έναν τύπο νοσημάτων και ενδεικτικά αναφέρουμε την ρευματοειδή αρθρίτιδα, την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα και την ψωριασική αρθρίτιδα, αλλά και πολλές ακόμη.

Η συνάντηση των ειδικών ιατρών Ρευματολόγων της Πελοποννήσου θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Elite». Εκεί θα παρευρεθούν οι κ.κ.:
● Δημήτριος Μπούμπας - Καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας, Ιατρική Σχολή Αθηνών (http://www.bioacademy.gr/faculty-details/Gso/dimitrios-t?lang=gr)
● Γιώργος Χειλάς - Ιατρός Ρευματολόγος, Καλαμάτα
● Μιχάλης Δρόγκαρης - Ιατρός Ρευματολόγος, Καλαμάτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου