Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πρωταθλητής ο Πέτρος Διαμαντέας!

● ΣΤΟ 5ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ»●ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID «HOTEL OSTRIA» ΤΟΥ Ν.Ο.Κ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ την περασμένη Κυριακή το 5ο Ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ» που διεξήχθη σε 7 γύρους (7 διαδοχικές Κυριακές) στο ξενοδοχείο Ostria.
Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 34 σκακιστές, κάτι που αποδεικνύει την μεγάλη ανταπόκριση στο άθλημα. Από την πλευρά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, οι νεαροί σκακιστές του επέδειξαν αγωνιστικότητα και κατάφεραν να νικήσουν σκακιστές ισχυρούς και έμπειρους.

Οι νικητές του τουρνουά έχουν ως εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Πέτρος Διαμαντέας
2. Χρήστος Κλαμπατσέας
3. Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Μαριάνθη Λούκα

ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ
1. Χρήστος Λιάκος





Η υπεύθυνη της διοργάνωσης του τουρνουά, Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Μιχάλη Τσιάλα και Νίκο Φράγκο για την εξαιρετική συνεργασία τους και τους γονείς των αθλητών για τη συμπαράστασή τους. Επίσης ευχαρίστησε το Φροντιστήριο Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ για την ευγενική χορηγία του, το ξενοδοχείο Ostria για την αρωγή του και τα Μ.Μ.Ε. που ήταν κοντά στο τουρνουά καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Την Κυριακή το Τουρνουά
Rapid «Hotel Ostria»

Τα σκακιστικά τουρνουά δεν σταματούν στο προαναφερθέν! Την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 17:30 – 20:00 θα διεξαχθεί το τουρνουά Rapid «Hotel Ostria» του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ostria.
Η προκήρυξη του τουρνουά έχε ως εξής:
● Σύστημα Αγώνων: Το σύστημα αγώνων θα είναι ελβετικό 5 γύρων με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε σκακιστή /στρια. Το τουρνουά θα χωριστεί σε 2 ομίλους, στον Α’ όμιλο θα συμμετέχουν οι προχωρημένοι σκακιστές ενώ στο Β’ θα πάρουν μέρος οι αρχάριοι σκακιστές.
● Παράβολο συμμετοχής: Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 3,00 ευρώ.
● Διαιτησία: Διαιτητές των αγώνων ορίζονται οι Τσιάλας Μιχάλης, Φράγκος Νικόλαος και Τσεκούρας Θοδωρής.
● Κανονισμοί: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες της FIDE για το γρήγορο σκάκι και για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στην διάρκεια των αγώνων αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι διαιτητές των αγώνων.
● Παράβολα – έπαθλα: Οι τρεις πρώτοι νικητές από το τουρνουά των προχωρημένων θα βραβευτούν με μετάλλια (χρυσό – αργυρό – χάλκινο). Κάθε συμμετέχων από το Β’ όμιλο θα βραβευτεί με αναμνηστικό μετάλλιο.
● Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα e-mail nokchess@gmail.com, tsektod@gmail.com, στη γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» καθημερινά 16:00 – 20:00 καθώς και στα τηλέφωνα 6972-701590 (κος. Τσεκούρας Θοδωρής) και 6945-499716 (κα. Χατζηπαναγιώτου Τούλα). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και αύριο.
● Όριο συμμέτοχων: Ανώτατο όριο συμμετοχών 60 άτομα, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Μετά τη λήξη θα ακολουθήσει τελετή – απονομή επάθλων για το 5ο Ανοιχτό τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ» και για το τουρνουά Rapid «Hotel Ostria».
Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος ελπίζουν και εύχονται στο επόμενο open τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση που θα διεξαχθεί στη πόλη μας να αυξηθούν κατά πολύ οι συμμετοχές, κυρίως εκ μέρους των μεγάλων και γιατί όχι να συμμετάσχουν αθλητές απ’ όλη τη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς.

Το σκακιστικό άθλημα εξάλλου κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, μικρούς και μεγάλους, στη περιοχή μας με την στήριξη και των ΜΜΕ, οπότε οι διοργανωτές σχεδιάζουν για διεξαγωγή διεθνούς τουρνουά στην Καλαμάτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου