Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέα παιδιά»

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ


Θετικό ντεμπούτο με την γυναικεία ομάδα του Ακρίτα Καλαμάτας έκανε την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών ο έμπειρος προπονητής βόλεϊ, Βασίλης Ξεροβάσιλας.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο κ. Ξεροβάσιλας ένωσε τις δυνάμεις του με το γυναικείο σωματείο βόλεϊ του Ακρίτα και εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ανέλαβε τα προπονητικά ηνία του, προσφέροντας εμπειρία και γνώση στην ήδη δυνατή συνταγή της ομάδας, που έκανε ένα καλό ξεκίνημα με νίκη στην πρεμιέρα επί του Θριάμβου με 3-1 σετ, ηττήθηκε ωστόσο στην δεύτερη αγωνιστική από τον φετινό επίδοξο πρωταθλητή Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, εκτός έδρας επίσης με 3-1 σετ, για να επανέλθει στις νίκες κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών εντός έδρας  με το ίδιο σκορ!

«Ευκαιρία να
δοκιμάσουμε νέα παιδιά»
Ο νέος κόουτς εξέφρασε την πεποίθηση πως τόσο ο Ακρίτας όσο και ο έτερος σύλλογος που εκπροσωπεί τη Μεσσηνία στην Α2 Γυναικών, ο Μεσσηνιακός - επόμενος αντίπαλος της ομάδας του κ. Ξεροβάσιλα - δεν θα δυσκολευθούν να «σφραγίσουν» την ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής τους στην κατηγορία!
Με το σκεπτικό αυτό, αλλά και την κοινή φιλοσοφία που μοιράζεται με την διοίκηση του συλλόγου, ο κ. Ξεροβάσιλας σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε αρκετά νεαρά κορίτσια προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν παιχνίδια και τις επόμενες σεζόν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.
«Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές το πιο πιθανό είναι ότι και ο Ακρίτας και ο Μεσσηνιακός δεν κινδυνεύσουν να πέσουν. Αυτό λοιπόν που θέλουμε να κάνουμε σε σχέση με την φετινή χρονιά είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να δοκιμάσουμε νέα παιδιά, τα οποία θα έχουμε του χρόνου που δεν ξέρουμε τι Όμιλος και πόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για να μπορούν να ανταποκριθούν.
Ο φετινός όμιλος που μετέχουν οι δυο καλαματιανές ομάδες είναι εύκολος. Ο άλλος Όμιλος είναι πιο δύσκολος. Του χρόνου όμως δεν ξέρεις αν θα πέσεις σε εύκολο ή δύσκολο όμιλο, οπότε κάνουμε στην ουσία μια προετοιμασίας για να μπορούμε του χρόνου να έχουμε ετοιμάσει κάποια παιδιά και να μπορούν να ανταποκριθούν.
Σε αυτό το σκεπτικό στηρίχθηκε και η παρουσία ορισμένων αθλητριών που δεν είχαν τόσο βασικό ρόλο στην ομάδα στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τον Απόλλωνα.
Όσο για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ο νέος κόουτς του Ακρίτα κ. Ξεροβάσιλας δήλωσε στη «Φ»: «Θεωρητικά περιμέναμε ένα πολύ πιο εύκολο, ξέραμε ότι η δυναμικότητα του Απόλλωνα ήταν πιο μικρή, ήμασταν πιο χαλαροί. Όταν βρήκαμε την αντίσταση στο πρώτο σετ λίγο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας αλλά μετά σιγά σιγά βρήκαμε τον δρόμο μας κι έτσι φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα» ενώ για τη συνέχεια είχε να πει τα εξής: «Ο Ακρίτας είναι μια ομάδα ανταγωνιστική, έχει πολύ καλές παίκτριες. Σιγά σιγά όμως θέλουμε να παίρνουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά και να βλέπουμε πόσο μπορούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή αλλά και πόσο μπορούν να βελτιωθούν για να βοηθήσουν τις επόμενες χρονιές.»


Η ώρα του καλαματιανού ντέρμπι
Πλησιάζει η ώρα του καλαματιανού ντέρμπι. Το προσεχές Σάββατο Μεσσηνιακός και Ακρίτας θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά φέτος επίσημα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 και κοινός στόχος των δυο ομάδων είναι η νίκη. Μια νίκη γοήτρου, επιβλητικότητας και βεβαίως βαθμολογικής σημασίας. Οι δυο σύλλογοι διεκδικούν φέτος την παραμονή τους στην Α2 Εθνική και τον Β΄ Όμιλο, κόντρα σε αρκετά ισχυρές και παραδοσιακές ομάδες της κατηγορίας. Ο Μεσσηνιακός ως γηπεδούχος (τυπικά) φαίνεται να είναι αυτός που θα έχει το άγχος στο μεθαυριανό παιχνίδι αφού μέχρι στιγμής έχει μηδενικό «τζίρο» και μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει ακόμη γευτεί τη χαρά της νίκης, έχοντας ωστόσο ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα μέχρι τώρα.
Από την άλλη, ο «φιλοξενούμενος» Ακρίτας έχει περισσότερες παραστάσεις στα εθνικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και φέτος θέλει να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στην δύσκολη κατηγορία της Α2 χτίζοντας παράλληλα γερές βάσεις για το μέλλον.
Το σίγουρο είναι πως οι δυο ομάδες έχουν να προσφέρουν πολλά στην κατηγορία και φυσικά στο κοινό της Καλαμάτας, αφού το μεταξύ τους παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δυνατό!
Στις πρώτες του δηλώσεις και εν όψει ενός τόσο ιδιαίτερου αγώνα, ο Βασίλης Ξεροβάσιλας απέφυγε τις προβλέψεις μένοντας μόνο στις δυσκολίες που παρουσιάζει, καλώντας παράλληλα τον φίλαθλο κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τον αγώνα!
«Το επόμενο είναι ντέρμπι τοπικό. Δεν ξέρουμε τι  θα δούμε… θα δούμε!!! Σε τέτοια παιχνίδια πλέον ούτε προβλέψεις χωράνε…
«Παίζει» πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχολογία και κάποια άλλα πράγματα, έχει ανταγωνισμό και μια ιδιαιτερότητα. Το θέμα είναι να παιχθεί καλό βόλεϊ…»

Ο 2ος ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Αποτελέσματα – 3η αγωνιστική
ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΣΠ Ίωνες           3-0
(25-7, 25-12, 25-19)
ΓΣ Χαλανδρίου - Φιλαθλητικός Πρέβεζας 3-0
(25-18, 25-15, 25-22)
Θρίαμβος Χαϊδαρίου - Φιλαθλητικός Λαρ.           0-3
(12-25, 23-25, 22-25)
ΕΑ Λαρίσης - Ένωση Ελασσόνας     2-3
(25-13, 18-25, 20-25, 25-20, 15-10)
ΓΣ Πετρούπολης - ΓΣ Μεσσηνιακός           3-1
(25-19, 23-25, 25-22, 25-22)
Ακρίτας Καλαμάτας - ΑΣΠ Απόλλων         3-1
(18-25, 25-19, 25-11, 25-11)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΟΦ Πορφύρας         9-1    9
-. Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός    9-1    9
-. ΓΣ Χαλανδρίου 9-0    9
4. ΕΑ Λαρίσης     8-4    7
5. ΑΟ Ακρίτας     7-5    6
-. ΓΣ Πετρούπολης         6-4    6
7. ΓΣ Ένωση Ελασσόνας         7-5    5
8. ΑΟ Θρίαμβος   4-7    3
9. ΦΓΣ Πρέβεζας 1-9    0
-. ΑΣΠ Ίωνες        0-9    0
-. ΓΣ Μεσσηνιακός        2-9    0
-. ΑΣΠ Απόλλων  1-9    0
ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
**** ΦΓΣ Πρέβεζας - ΑΟΦ Πορφύρας
Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ώρα 18.00:
● Κλειστό Παραλίας: ΓΣ Μεσσηνιακός - ΑΟ Ακρίτας
● Κλειστό Ελασσόνας: ΓΣ Ένωση Ελασσόνας – Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
Ώρα 19.00:
● Κλειστό Ν. Ιωνίας: ΑΣΠ Ίωνες - ΓΣ Πετρούπολης 
Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 17.00:
● Κλειστό Απόλλωνα: ΑΣΠ Απόλλων - ΑΟ Θρίαμβος
Ώρα 18.00:
● Κλειστό Νεάπολης Λάρισας: ΕΑ Λαρίσης - ΓΣ Χαλανδρίου



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου