Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΤΟΠΛΟΪΑ

«Αίολος» και Ν.Ο.Κ. ενώνουν τις δυνάμεις τους για να
υποδεχθούν το περιφερειακό Ν.Ε. Optimist - Laser 4.7



ΝΑΣΚ «Αίολος» και Ν.Ο. Καλαμάτας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διοργανώσουν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος ιστιοπλοΐας Optimist και Laser 4.7.
Σάββατο 21, Κυριακή 22, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαρτίου (Spare Day η 25η Μαρτίου) η Καλαμάτα πρόκειται να αποτελέσει πόλο έλξης περίπου 140 ιστιοπλόων και φιλοξενίας συνολικά 250 έως και 300 αθλητών, προπονητών, συνοδών, επισκεπτών που θα μετέχουν στο μεγάλης αγωνιστικής σημασίας Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ν.Ε. Optimist και Laser 4.7. Μια διοργάνωση που συμβάλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και του αθλητικού τουρισμού μέσα από τη γνωριμία ακόμη περισσότερου κόσμου με τον καλύτερο ίσως στη χώρα υγρό στίβο του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει 34 σωματεία ιστιοπλοΐας κι αυτό την καθιστά ως τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και τις προτάσεις για την διοργάνωση των ανωτέρω αγώνων αρκετές. Μεταξύ των συλλόγων που έθεσαν υποψηφιότητα ήταν οι Ι.Ο. Πατρών, Ι.Ο. Σικυωνίων και Ν.Ο. Αιγίου, ελκυστικότερη όλων ήταν η κοινή υποψηφιότητα του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» και Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» μεγάλου ατού της οποίας αποτελεί αναπόφευκτα, πέραν της εξαιρετικής αίσθησης φιλοξενίας των δυο συλλόγων, ο υγρός στίβος που προσφέρει ο μεσσηνιακός κόλπος. Η διεκδίκηση ήταν δύσκολη, παρόλα αυτά η προτίμηση των σωματείων κατόπιν ψηφοφορίας ήταν σαφής! Η Καλαμάτα επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής των αγώνων τον προσεχή Μάρτιο.
«Η υποψηφιότητα μας ήταν καλύτερη σε επίπεδο φιλοξενίας και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο "Elite City Resort" που με το σκεπτικό που έχει αναπτύξει πάνω στον αθλητικό τουρισμό μας έδωσε την πλέον ανταγωνιστική προσφορά φιλοξενίας για το σύνολο των συμμετεχόντων», δηλώνει στη «Φ» ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αιόλος», Χάρης Βγεννής και συνέχισε: «Οι αγώνες θα γίνουν το 4ημερο 21 με 24 Μαρτίου και κρατάμε την 25η Μαρτίου ως spare day σε περίπτωση λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορέσουν τις προηγούμενες ημέρες να ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες».
Εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπάρξει συνάντηση σε τοπικό επίπεδο, μεταξύ των ανθρώπων των δυο διοργανωτών συλλόγων προκριμένου να εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες και απαραίτητες ενέργειες γα την άψογη την διοργάνωση των αγώνων του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ν. Ελλάδος και βεβαίως την φιλοξενία του συνόλου των επισκεπτών.
Τη νέα κλάση αγώνων σκαφών τύπου Bug ολοένα και αναπτυσσόμενη στην Ελλάδα πρωτοπορεί και φέρνει στη Μεσσηνία ο ΝΑΣΚ «Αίολος». Πρόκειται για μια νέα κατηγορία σκαφών χαμηλού κόστους (προμηθειών εξοπλισμού και συντήρησης), απλών στη χρήση και κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο. Τον επόμενο Αύγουστο/Σεπτέμβριο, οπότε ο ΝΑΣΚ «Αίολος» διοργανώνει τους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας, όπως και κάθε χρόνο, έχει καταθέσει αίτηση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προκειμένου την ίδια περίοδο να διοργανώσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bug.
Η απάντηση της Ε.Ι.Ο. ενδεχομένως να είναι θετική, δεδομένου και του μεγάλου εύρος επιτυχημένων διοργανώσεων που έχει ο ΝΑΣΚ «Αίολος» στο ιστορικό του.


Σίσσυ Τριάντου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου