Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για πρώτη φορά
στην ιστορία του ο Τσικλητήρας Πύλου!

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ 1000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

  
Για πρώτη φορά στην 47χρονη ιστορία του, ο Τσικλητήρας Πύλου στέφθηκε Κυπελλούχος Μεσσηνίας!
Οι «πυλιώτες» νίκησαν τον Απόλλωνα Καλαμάτας στον χθεσινό τελικό που διεξήχθη στον Κορδία με 4-2 στα πέναλτι μετά το «στείρο» 0-0 της κανονικής διάρκειας και πήραν το τρόπαιο μετά από δυο χαμένους τελικούς που έχουν δώσει μέχρι σήμερα. Όσο για τον Απόλλωνα των δυο Κυπέλλων Μεσσηνίας, αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος χαμένος τελικός μετά το 2013 από τον Μεσσηνιακό.
Στο γήπεδο παρευρέθησαν περισσότεροι από 1000 φίλοι των δυο ομάδων και του ποδοσφαίρου, δημιουργώντας μια πανέμορφη ατμόσφαιρα.
Ειδικά οι «πυλιώτες», πήραν την μάχη της κερκίδας και εμψύχωναν συνεχώς τους ποδοσφαιριστές τους, οδηγώντας τους μέχρι και την νίκη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και είχαν τις σημαντικότερες φάσεις του αγώνα.
Μάλιστα, είχαν δοκάρι στο 13΄ με τον Καλδή και σημαντικές στιγμές με τους Διακουμή, Νάτση να αστοχούν από καλή θέση. Στην επανάληψη οι «απολλωνιστές» ισορρόπησαν το παιχνίδι, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αντίθετα, η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη ήταν αυτή που απείλησε με τον Ο. Εμμανουήλ να χάνει φοβερή ευκαιρία στο 74ο λεπτό! Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 90+2΄ αν ο Διακουμής δεν έχανε την ισορροπία του πριν βγει τετ α τετ με τον Αντωνόπουλο υπό την πίεση του Μάλαμα.
Στην παράταση δεν παίχτηκε ιδιαίτερα όμορφο ποδόσφαιρο, με τον Απόλλωνα να έχει μια πολύ καλή στιγμή με τον Πανταζή στο 118΄!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Τσικλητήρας: Σημαδεύει εύστοχα αριστερά ο Κουτίβας
Απόλλωνας: Αποκρούει ο Μίντζηρας το πέναλτι του Κουκέα
Τσικλητήρας: Αποκρούει ο Αντωνόπουλος το πέναλτι του Διακουμή
Απόλλωνας: Στο οριζόντιο δοκάρι το πέναλτι του Κουπούζου
Τσικλητήρας: Εύστοχος ο Ο. Εμμανουήλ
Απόλλωνας: Την δεξιά γωνία σημαδεύει εύστοχα ο Πανταζής
Τσικλητήρας: Σκοράρει ψηλά αριστερά ο Ν. Εμμανουήλ
Απόλλωνας: Το ίδιο και ο Κλουβάτος!
Τσικλητήρας: Στο αριστερό «Γ» το πέναλτι του Σεφεράσι!
Φάσεις – γκολ
13΄ ο Διακουμής σπάει αριστερά στον Καλδή, αυτός κάνει την σέντρα σουτ και η μπάλα βρίσκει στην συμβολή των δοκών του Αντωνόπουλου και απομακρύνεται εν συνεχεία!
18΄ φάουλ του Διακουμή από αριστερά, με γροθιές ο Αντωνόπουλος
25΄ γύρισμα του Δούνια από αριστερά, ο Διακουμής κατεβάζει στο 1ο δοκάρι και κάνει με τη μια το γυριστό σουτ, όμως ο Αντωνόπουλος αποκρούει με 2η προσπάθεια
29΄ σουτ του Δούνια εκτός περιοχής, ο Αντωνόπουλος αποκρούει δύσκολα και στην επαναφορά ο Νάτσης πλασάρει εξ’ επαφής, όμως ο «μελανόλευκος» πορτιέρο του κλείνει καλά το οπτικό πεδίο και το σουτ καταλήγει άουτ
34΄ βολέ του Μπιτσάνη από δεξιά, άουτ η μπάλα
43΄ απευθείας φάουλ του Πανταζή, εύκολα ο Μίντζηρας
74΄ ο Διακουμής βγάζει ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας στον Ο. Εμμανουήλ ο οποίος βγαίνει απέναντι στον Αντωνόπουλο, όμως πλασάρει ψηλά άουτ!
90+2΄ ο Δούνιας βγάζει στον Διακουμή και αυτός λίγο πριν βγει τετ α τετ με τον Αντωνόπουλο και υπό την πίεση του Μάλαμα χάνει την ισορροπία του και πέφτει!
93΄ σουτ του Μπιτσάνη από αριστερά, άουτ η μπάλα
98΄ απευθείας φάουλ του Κλουβάτου, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μίντζηρα η μπάλα
118΄ απευθείας φάουλ του Πανταζή, ο Μίντζηρας διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
● Διαιτησία: Γ. Μπλάνας, Σ. Λάμιας, Π. Σερεμέτης, Η. Αλεξέας (4ος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 102΄ Πετράκος
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Αντωνόπουλος, Κουκέας, Πετράκος, Κλουβάτος, Κουπούζος, Μιχαλόπουλος (119΄ Αντωναίος), Τρικουράκης, Σαραντόπουλος, Πανταζής, Μάλαμας, Μπιτσάνης (104΄ Γιακουμής)
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης):  Μίντζηρας, Ο. Εμμανουήλ, Ν. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Εμμανουήλ, Μουράτης, Γ. Παπαγεωργίου (119΄ Μαραβέλας), Δούνιας, Διακουμής, Νάτσης, Καλδής (88΄ Σεφεράσι)

Αφιερώνει το τρόπαιο
στον γιο του ο Κακαλέτρης
Πέρα από την ευτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου, ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης είχε και έναν άλλο λόγο να πανηγυρίζει! Πρόκειται για τα γενέθλια του γιού του, στον οποίο αφιέρωσε την επιτυχία αυτή. Σε δηλώσεις του, ο πολύπειρος τεχνικός ανέφερε τα εξής:
«Είναι μια σπουδαία νίκη έστω και με αυτόν τον τρόπο, η οποία μας δίνει την δυνατότητα να πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι ένα τρόπαιο το οποίο νομίζω ότι δικαιωματικά το κατακτήσαμε γιατί φτάσαμε στον τελικό ως μια από τις αήττητες ομάδες. Θέλω να συγχαρώ τον Απόλλωνα για το παιχνίδι του, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα.
Όταν φτάνεις στα πέναλτι δεν κερδίζει σίγουρα ο πιο ικανός πολλές φορές αλλά ο πιο εύστοχος και πιο ψύχραιμος. Από κει και πέρα θεωρώ πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για την ομάδα της Πύλου η οποία μπορεί να "χτίσει" πάνω σε αυτήν την επιτυχία γιατί τέτοιες επιτυχίες δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην φανέλα, στην ιστορία της ομάδας και χτίζουν τα όνειρα και τους προγραμματισμούς των διοικήσεων.
Να τονίσω ότι το σημερινό παιχνίδι μπορεί να μην ήταν τρομερό με πάρα πολλές φάσεις ή να είχε τρομερό σασπένς, αλλά σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι πολύ συναδελφικό μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ένα παιχνίδι που στην κερκίδα υπήρχε πολιτισμός και νομίζω πως γενικότερα εμείς δείξαμε και δώσαμε σήμερα από εδώ ένα δείγμα και ένα σημάδι ότι σε αυτήν την Ελλάδα που υπάρχουν τόσα προβλήματα και με ψήγματα βίας κ.τ.λ., εμείς δείξαμε ότι όλες οι ομάδες ήταν μαζί, οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν ακόμα και αν το αποτέλεσμα ήταν άσχημο για τον δεύτερο. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα, στην ομάδα μου και θέλω να αφιερώσω τέλος αυτήν την επιτυχία στον γιό μου που σήμερα (σ.σ. χθες) έχει τα γενέθλιά του και γίνεται 5 χρονών.»

Σε πελάγη ευτυχίας

Διακουμής – Σεφεράσι!
Δηλώσεις στην «Φ» έκαναν και δυο εκ των πρωταγωνιστών στην φοβερή πορεία του Τσικλητήρα Πύλου έως τα τελικά, οι Φώτης Διακουμής και Άλμπερτ Σεφεράσι.
Ο Σεφεράσι με λίγα λόγια σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω ότι δικαίως πήραμε το Κύπελλο με αυτά που έχουμε αποδώσει στο γήπεδο».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Τσικλητήρα Φώτης Διακουμής τόνισε: «Πραγματικά είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα. Εγώ, επειδή είμαι από την Πύλο ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ένα τέτοιο Κύπελλ δίνει τεράστια χαρά και συνέχεια. Αυτός ο κόσμος που ήρθε σήμερα ήταν πιστεύω φανταστικός. Μας ενισχύει, είναι η ομάδα ολόκληρη. Πιστεύω ότι το δικαιούμαστε όπως είπε και ο Άλμπερτ (σ.σ. Σεφεράσι) γιατί κάναμε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, ειδικά στο Κύπελλο, ήμασταν αήττητοι, το θέλαμε πάρα πολύ και έστω και στο τέλος, στα πέναλτι, καταφέραμε και το πήραμε το πολύτιμο τρόπαιο».


Γρηγορόπουλος: «Δίκαια
χάσαμε το τρόπαιο»
Στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά στάθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιώργος Γρηγορόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε πως η ομάδα του έχασε δίκαια το Κύπελλο. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα όλη την εβδομάδα, ενώ δεν έλειψε να συγχαρεί και τον Τσικλητήρα για την κατάκτηση του τρόπαιου: «Δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δίκαια χάσαμε το Κύπελλο. Είχαμε όλη την εβδομάδα προβλήματα τραυματισμών συγκεκριμένα του Μάριου Μπιτσάνη και του Βασίλη Πανταζή που μας επηρέασαν στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε κάποιες επιθετικές ενέργειες από αυτές τις δυο μονάδες.
Σχεδόν η πλειοψηφία των παικτών μας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, δεν μπορέσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε εμείς με καλή κυκλοφορία και ρυθμό όπως τον θέλαμε. Βρήκαμε απέναντί μας μια στημένη ομάδα που ήταν πάρα πού κλειστή και φρέναρε οποιεσδήποτε ενέργειες κάναμε. Στο 2ο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή αλλά όμως επειδή ήμασταν επηρεασμένοι από την κακή εμφάνιση του 1ου ημιχρόνου, δεν καταφέραμε να διασπάσουμε την άμυνα.
Μην ξεχνάτε πως παίζει και ένας αντίπαλος, θέλανε και αυτοί το Κύπελλο όσο το θέλαμε και εμείς.
Είχα δηλώσει όλη την εβδομάδα πως για εμάς ο τελικός είναι μια γιορτή, αν αναλογιστεί κανείς πως πέρσι η ομάδα πήγε να πέσει κατηγορία.
Βάλαμε το κεφάλι κάτω, δουλέψαμε η διοίκηση και εγώ προσωπικά και κάναμε κάποιες επιλογές, η ομάδα είναι σταθερά στην 3η θέση από την αρχή του πρωταθλήματος και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου.
Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στους ποδοσφαιριστές μου, το ρόστερ είναι μικρό με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας χωρίς να με δικαιολογεί αυτό, αλλά όμως είναι πραγματικότητα.
Τα επόμενα χρόνια θεωρώ ο Απόλλωνας αν δουλέψει σωστά και σε βάσεις θα του ανήκει το μέλλον εξ’ ολοκλήρου.
Δεν περιμέναμε να πάμε στα πέναλτι, περιμέναμε να πετύχουμε κάποιο γκολ έστω από μια "μισή φάση" όπως λέμε. Όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα να πάμε στα πέναλτι. Συγχαρητήρια στην Πύλο για την κατάκτηση του Κυπέλλου και στους φιλάθλους της που έκαναν τόσο δρόμο για να την ενισχύσουν».


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου