Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Άκουσε τα …εξ αμάξης και αποχωρεί!

ΑΚΟΥΣΕ τα εξ αμάξης κι αποχωρεί! Δυσανασχέτηση, έντονος προβληματισμός, έκπληξη κι απορία είναι μερικά από τα συναισθήματα που φαίνεται να έχουν κατακλύσει τον Κώστα Σταματίου. Ο άτυχος Βολιώτης προπονητής υποκύπτει καθώς φαίνεται στο αρνητικό κλίμα που εξ αρχής τροφοδότησαν ορισμένοι εναντίον του και έπειτα από συνεχείς επιθέσεις -από διάφορα μέτωπα- ανακοίνωσε προχθές το βράδυ την απόφασή του να αποχωρήσει, στον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Ράλλη. Από την πλευρά της ομάδας δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση και καθώς φαίνεται η παραίτηση του Βολιώτη προπονητή έγινε δεκτή! Ξανά λοιπόν η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για να τελειώσει τη χρονιά… Ονόματα δεν υπάρχουν για την ώρα, αν και δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει κάποια υποψηφιότητα!

Κύριος ήρθε και κύριος φεύγει…
Από την πρώτη κιόλας μέρα κιόλας άκουσε τα εξ αμάξης, δέχθηκε στοχευμένες επιθέσεις και μπήκε στο στόχαστρο δίχως να προλάβει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να πάρει αγωνιστική ευθύνη για την ομάδα της «Καλαμάτας». Έχοντας πλέον απηυδήσει με τα όσα –αδίκως- του καταλόγισαν ορισμένοι κι αναγκάστηκε να υπομείνει ο ίδιος και η οικογένειά του στον ένα περίπου μήνα που είναι στην πόλη μας, πήρε την απόφαση να φύγει…
Το έργο του Κώστα Σταματίου μοιάζει και είναι μικρό, δεν το λες όμως αρνητικό! Αποτέλεσμα των προσπαθειών του τον ένα μήνα που κάθισε στον πάγκο της ομάδας ήταν η βελτίωση έστω και στο ελάχιστο του υπερφορτωμένου κλίματος στα αποδυτήρια. Η αποδοχή των παικτών υπήρξε σε μεγάλο βαθμό και μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήταν όλα θετικά, ή εκείνα που όλοι θέλουν για την ομάδα, ωστόσο η προσπάθεια για να …ξορκιστεί το κακό είχε ξεκινήσει δειλά-δειλά και εάν είχε την ευχέρεια χρόνου ίσως να αποδείκνυε πως αυτή τη στιγμή ήταν αυτό που η ομάδα χρειαζόταν. Ήπιους τόνους και σταθερότητα.
Ο κ. Στραματίου χθες πήγε κανονικά στην προπόνηση της ομάδας, στο γήπεδο του Ασπροχώματος και απ’ ότι φαίνεται παραδίδει ηνία στον Ιωσήφ Λουκά, αφού δεν υπάρχει ακόμη κάποιο άλλο πρόσωπο.
Ο βολιώτης κόουτς θα είναι στην πόλη μας μέχρι και την Πέμπτη και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τα πάτρια εδάφη…

Η παραίτηση Σταματίου… διαδικτυακά
Στο διαδικτυακό «άκουσμα» της παραίτησης του κ. Σταματίου αρκετοί ήταν εκείνοι που ικανοποιήθηκαν και αρκετοί έσπευσαν να ζητήσουν και πάλι έναν «μεγάλο» προπονητή συνεχίζοντας να «κράζουν» τον απερχόμενο ως ακατάλληλο για την ομάδα της «Καλαμάτας».
Πυρά συνεχίζεται να δέχεται και η διοίκηση της ομάδας και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Ράλλης για αδιαφορία και κακές επιλογές. Μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν διαθέτει ισχυρό διοικητικό πρόσωπο και στερείται πυγμής.
Από δω και πέρα, ελλείψει στόχου: αφού η άνοδος έχει προ πολλού χαθεί και μπει στο …ντουλάπι των χαμένων ονείρων, έχει εξασθενίσει το ενδιαφέρον των περισσοτέρων… Σε αυτό συμβάλλουν και τα οικονομικά προβλήματα και η ώρα για νέες διαρροές δεν φαίνεται να αργεί και τόσο! Το Γενάρη τα «κρούσματα» ήταν αρκετά, ο προβληματισμός και η απογοήτευση έντονη και η ενίσχυση που έγινε κάλυψε στο ελάχιστο τις ανάγκες της ομάδας, που παρόλα αυτά αδυνατεί ακόμη να ικανοποιήσει τον κόσμο της. Η χρονιά περνά τα περιθώρια δεν υπάρχουν για την ανατροπή το μέλλον όμως μπορεί να είναι καλύτερο, εάν από τώρα ξεκινήσουν οι βάσεις για ένα οικοδόμημα πιο γερό, πιο οργανωμένο και προπαντός αξιόπιστο. Η αλλαγή θα πρέπει να γίνει από τη βάση και όχι πάνω στους ίδιους «χάρτινους πυλώνες». Εάν θέλουμε να λέμε πως η «Μαύρη Θύελλα» είναι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει όσοι την απαρτίζουν και τη στηρίζουν να είναι ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω, να προσφέρουν το κάτι περισσότερο, να καλύψουν πρόσωπα και καταστάσεις, να παλέψουν για την οικογένεια που λέγεται ομάδα! Διαφορετικά το κακό δεν ξορκίζεται…



Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου