Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Ώρα …Πανθυρεατικού
για τον Τσικλητήρα Πύλου!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ

  
Λίγες μόνο ώρες απέμειναν πριν την μεγάλη «μάχη» που θα δώσει ο Τσικλητήρας Πύλου απέναντι στον Κυπελλούχο Αρκαδίας Πανθυρεατικό, για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Το σύνολο του Νίκου Κακαλέτρη παρά την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου δεν έχει ξεκούραση, παρά μόνο έναν πολύ δυνατό αγώνα απέναντι σε έναν άκρως αξιόλογο αντίπαλο.
Για τον Τσικλητήρα, οι Γιάννης Κατσίγιαννης, Δημήτρης Νικολόπουλος δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ομάδα, ενώ ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου ήταν μέχρι πρότινος αμφίβολος, όμως θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στον σημερινό αγώνα.
Η «Φ» συγκέντρωσε ενδιαφέροντα αγωνιστικά στοιχεία των δυο ομάδων, που αναφέρονται κυρίως στην πορεία τους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.
Παράλληλα, παρουσιάζονται τα «βαριά πυροβολικά» των δυο μονομάχων, καθώς και οι σημαντικότεροι παίκτες τους.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΠΥΛΟΥ
Μια αρκετά καλή σεζόν διανύει φέτος ο Τσικλητήρας Πύλου στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας.
Η ιστορική ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, έχοντας παράλληλα απολογισμό τερμάτων 36-32.
Κατέχει την 6η καλύτερη επίθεση και 5η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό βάσει της δυναμικότητας της κατηγορίας που είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη του Νομού Αρκαδίας.
Αν και ξεκίνησε την σεζόν με τον Μιχάλη Ζάγκο στον πάγκο του, ο Τσικλητήρας πορεύεται πλέον με τον πολύπειρο Νίκο Κακαλέτρη.
Υπό τις οδηγίες του Κακαλέτρη, ο Τσικλητήρας έχει ρεκόρ 6-6-2 στο πρωτάθλημα από την 12η αγωνιστική και έπειτα, σε σύγκριση με το 4-2-5 που είχε η ομάδα με τον Μιχάλη Ζάγκο.
Πρώτος σκόρερ του Τσικλητήρα στο πρωτάθλημα παραμένει ο Φάνης Κάνιστρας, ο οποίος ωστόσο έχει αποχωρήσει από την περίοδο του Ιανουαρίου για τον Πάμισο Μεσσήνης και ακολουθεί ο Φώτης Διακουμής με 7 γκολ και ο Νίκος Εμμανουήλ με 6.
Η απώλεια του Κάνιστρα δημιούργησε κενό στην επιθετική γραμμή του Τσικλητήρα, που καλείται να καλύψει κατά κύριο λόγο ο Διακουμής μαζί με τους Παναγιώτη Καλδή και Θύμιο Νάτση, με τον 2ο να έρχεται ως μεταγραφή τον Γενάρη και να αφήνει εξαιρετικά δείγματα γραφής.
Ο Τσικλητήρας έχει αρκετά δυνατό ροτέισον, καθώς στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους Νίκο Εμμανουήλ, Δημήτρη Κουτίβα, Νίκο Παπαγεωργίου, Φώτη Μίντζηρα, Γρηγόρη Παπαγεωργίου, Θύμιο Νάτση, Παναγιώτη Καλδή, Φώτη Διακουμή, Γιώργο – Ζώη Μάρη, Άλμπερτ Σεφεράσι, Χρήστο Μαραβέλα, Μάρκο Μουράτη, Θανάση Δούνια, Δημήτρη Μπουντά και Κέιντι Χύσα.

Η πορεία του Τσικλητήρα
στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Όσο για το Κύπελλο, υπό τις οδηγίες του Ζάγκου ο Τσικλητήρας κατάφερε να αποκλείσει κατά σειρά τους Αίαντα (3-0, 1-1), Μεσσηνιακό (2-3, 0-0) αλλά και Πάμισο (1-0, 0-1)!
Στα ημιτελικά και με τον Κακαλέτρη στον πάγκο απέκλεισε εύκολα το Διαβολίτσι με 2 νίκες (3-0, 1-2) φτάνοντας στον τελικό αήττητος!
Εκεί νίκησε τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 4-2 στα πέναλτι και κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του!


ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ
Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αρκαδίας αυτή τη στιγμή, αφού πέρα από Κυπελλούχος βρίσκεται και στην 1η θέση της Α΄ κατηγορίας. Βέβαια, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της δυναμικότητας της συγκεκριμένης κατηγορίας με την αντίστοιχη της Μεσσηνίας! Είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη κατηγορία του Νομού μας είναι ανώτερη από τις περισσότερες (αν όχι όλες) της Πελοποννήσου!
Έχει συγκεντρώσει 55 βαθμούς σε 23 αγωνιστικές και μόνο με «θαύμα» θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, καθώς απέχει 6 βαθμούς από την 2η Δόξα Μεγαλόπολης με 3 αγωνιστικές να απομένουν.
Φυσικά η μεταξύ τους διαφορά θυμίζει κάτι από … Κυπαρισσία – Πάμισο, καθώς πέρα από την ίδια διαφορά των δυο ζευγαριών, αμφότερα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο φινάλε της Α΄ κατηγορίας!
Κατέχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 67 τέρματα (ήτοι 3,19 ανά αγώνα), αλλά και την 3η καλύτερη άμυνα με 16 τέρματα παθητικό (πίσω από την 3η ΑΕΚ Τρίπολης και την 2η Δόξα Μεγαλόπολης), δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 τέρμα ανά αγώνα.
Επίσης, τρέχει ένα πολύ καλό σερί, καθώς από την 13η αγωνιστική και μετά την εντός έδρας ήττα από την Δόξα Μεγαλόπολης (1-2), παραμένει αήττητος με 8 νίκες και 1 ισοπαλία!
Έχει αρκετά μεγάλο ροτέισον, αφού πέραν των 7 βασικότατων ποδοσφαιριστών υπάρχουν 9 ακόμη παίκτες που κυμαίνονται στα 700΄ - 1000 λεπτά συμμετοχής στους 21 αυτούς αγώνες!
Στηρίζονται στο «βαρύ πυροβολικό» που κατέχουν στην επίθεση και δεν είναι άλλος από τον 26χρονο Γιώργο Αγγελόπουλο.
Ο δυναμικός φορ έχει σκοράρει 22 φορές σε 21 ματς πρωταθλήματος (!), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε πετύχει 20 σε 17 αγώνες, αλλά τον φρέναρε ένας μικροτραυματισμός.
Στο Κύπελλο έχει σκοράρει μόλις 1 φορά, όμως είχε πολύ δυνατούς συμπαραστάτες. Τον Κώστα Μπάρλα που έχει σκοράρει 11 τέρματα συνολικά, αλλά και τον Παναγιώτη Πολυμενάκο που έχει 8.
Όσο για τα λεπτά συμμετοχής, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι μακράν του δεύτερου ο πρώτος!
Οι ποδοσφαιριστές που κατά κύριο λόγο στηρίζεται ο Άρης Σαβούρδος είναι οι κάτωθι: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αδάμης Δημήτριος, Αδάμης Ιωάννης, Μπάρλας Κωνσταντίνος, Πολυμενάκος Παναγιώτης, Σούρσος Ιωάννης και Σαμαρτζής Αναστάσιος.
Από κει και πέρα, υπάρχουν οι παίκτες που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο ροτέισον και πρόκειται για τους εξής: Χατζηγιάννης Κωνσταντίνος, Μπάρλας Γεώργιος, Σακελλαράκης Άγγελος, Λυτρίβης Χαράλαμπος, Ιατρίδης Ηλίας, Χάρμπαλης Γεώργιος, Κοκκώνας Δημήτριος, Μπάρλας Βασίλειος, Κοδέλλας Κωνσταντίνος και Δημάκος Δημήτριος.
Η πορεία του Πανθυρεατικού
στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Αήττητος κατέκτησε το Κύπελλο Αρκαδίας ο Πανθυρεατικός, αν και αυτό ούτως ή άλλος αναμενόμενο είναι αφού όλοι οι αγώνες είναι μονοί!
Πέρασε χαλαρά από την 2η και 3η φάση με νίκες επί των Ολυμπιακού (3-0) και Βασιών (1-3), όμως στον ημιτελικό τα βρήκε «σκούρα» με την Δόξα Μεγαλόπολης.
Ωστόσο, κατάφερε και νίκησε στα πέναλτι με 5-4 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου έζησε ένα από τα …ίδια σκηνικά.
Χρειάστηκε να φτάσει στην «ρώσικη» ρουλέτα με το Λεωνίδιο, αφού στο 90λεπτο και στην παράταση δεν επιτεύχθηκε κάποιο τέρμα. Στα πέναλτι έγινε το… «έλα να δεις», όμως ο Πανθυρεατικός ήταν αυτός που χαμογέλασε με 3-2, κατακτώντας το Κύπελλο Αρκαδίας για 2η φορά!
● Για την ιστορία, το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών έχουν ως εξής:
Ώρα 15:30:
● Δημ. Πύλου: Τσικλητήρας Πύλου - Πανθυρεατικός
(Μαρκαντωνάτος Γιώργος, Πήττας Άγγελος, Λάττας Χρηστός Σ.Δ.Π. Ηλείας)
● Νταλούζ: Άρης Πατρών - ΑΟ Διλινάτα
(Γκιάφης Δ., Καλύβας Κ.,  Τριανταφύλλου Β. Σ.Δ.Π. Αιτωλοακαρνανίας)


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου