Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

«Ξεκινώντας τη σεζόν κι όπως τα είχα στο μυαλό μου πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω…»

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ 
Φωτό: Παν. Μουστάκης
«ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΟΜΙΛΟ» ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο LEADER ΤΩΝ «ΛΥΚΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ

 
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ του 2013 όταν η τότε αγωνιστική χρονιά έφτανε στο τέλος της η «Καλαμάτα ’80» πανηγύριζε την άνοδό της στην Α2 Εθνική Βόλεϊ Ανδρών. Δυο χρόνια μετά η ομάδα των «λύκων» παραμένει μεταξύ των ισχυρών ομάδων της κατηγορίας και του Ομίλου που την φιλοξενεί, διεκδικώντας κάθε χρονιά το κάτι παραπάνω.
Η φετινή κούρσα βρήκε τους καλαματιανούς με διαφορετικό πρόσωπο στον πάγκο, όπου τη θέση του Παναγιώτη Ντάκουρη στο τιμόνι πήρε ο παλαίμαχος πια, διεθνής πετοσφαιριστής και ένας εκ των πιο αξιόλογων αθλητών στη θέση λίμπερο, Χρήστος Δημητρακόπουλος, ενώ στο ρόστερ προστέθηκαν ο κεντρικός Ηλίας Καρράς από τον Παμβοχαϊκό (Α1 Εθνική) και ο Βαγγέλης Ντάκουρης από την Καρδίτσα, όπου σπούδαζε και παράλληλα αγωνιζόταν με την τοπική ομάδα στην Α2 Εθνική, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα κορυφαία λίμπερο για τη σεζόν 2013-14.
Από νωρίς στην φετινή κούρσα της Α2 Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών που μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε, η «Καλαμάτα ’80» ξεχώριζε για το ποιοτικό της ρόστερ, την σωστή τεχνική της κατάρτιση, την αγωνιστικότητα και το … τσαγανό της! Μια επαρχιακή ομάδα με μπόλικο … μπρίο και θέληση, που μόλις δυο χρόνια πριν είχε κατακτήσει την άνοδό της στην Α2 Εθνική και έκτοτε παραμένει μεταξύ των αξιόλογων και δυναμικών συγκροτημάτων του Ομίλου έχοντας μεγάλο σύμμαχο τον σπουδαίο κόσμο της.
Παρόλα αυτά ούτε φέτος ευτύχησε στο μεγάλο άλμα. Αυτό το άλμα πέτυχε το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Παναχαϊκή με έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της όπως οι Λιβαθηνός, Ν. και Μ. Ρουμελιώτης και εκ Καλαμών καταγόμενος Στάθης Ντονάς! Οι «λύκοι» του Χρήστου Δημητρακόπουλου κατόρθωσαν παρόλα αυτά να κοντράρουν στα ίσια όλες τις ομάδες ακόμη κι εκείνους που κρατούσαν γερά την 2η και 3η θέση, παίκτες της Ερυθραίας και της Παλλήνης, αντίστοιχα. Μάλιστα επί της Παλλήνης η «Κ80» πήρε τη ρεβάνς του β΄ γύρου με 3-1 σετ!
Η 4η θέση, την οποία από νωρίς στο πρωτάθλημα είχε κατοχυρώσει με τις εμφανίσεις της η ομάδα των «λύκων», σίγουρα άφησε ικανοποίηση, όχι όμως απόλυτη καθώς την κράτησε στο μεταίχμιο… εκεί δηλαδή όπου είσαι καλός ώστε να μην κινδυνεύεις, όχι όμως κοντά στην άνοδο!
Ωστόσο η «Καλαμάτα ’80» μετρά σα κέρδος το νέο αίμα και αθλητές όπως ο Φροίξος Κωτσάκης που αποτελεί πια μόνιμο στέλεχος του εθνικού συγκροτήματος Παίδων αλλά και το μέλλον του μεσσηνιακού βόλεϊ, μαζί με τους νεαρούς Γρηγόρη και Δημήτρη Σκαρτσίλη που φέτος ακολούθησαν σε αρκετές αποστολές την ομάδα. Μάλιστα στο ματς του φινάλε με την Παναχαϊκή ο Γρηγόρης Σκαρτσίλης πήρε χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο σετ.

«Σε έναν πιο ισορροπημένο Όμιλο»ελπίζει ο leader Δήμος Μπουσούνης

Ο αρχηγός της ομάδας Δήμος Μπουσούνης, έμεινε ικανοποιημένος από το φινάλε και μίλησε για ένα θεαματικό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνίδι με αδιάφορο αποτέλεσμα, από βαθμολογικής σκοπιάς.
«Το παιχνίδι ήταν άνευ βαθμολογικής σημασίας, αυτό που θέλαμε ήταν ένα τελευταίο καλό παιχνίδι, νομίζω ότι ήμασταν αρκετά καλοί. Στο τελευταίο σετ χάσαμε λίγο το ενδιαφέρον…
Με δεδομένο ότι οι πιο έμπειροι παίκτες της Παναχαϊκής απουσίαζαν οι Μ. Ρουμελιώτης, Ρουμελιώτης, Λιβαθινός και Στάθης Ντονάς, θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ ισοδύναμων ομάδων πλέον, παίχτηκε καλό βόλεϊ ήταν ωραίο θέαμα για τελευταίο παιχνίδι.»
Από δω και πέρα το πλάνο περιλαμβάνει αποσυμφόρηση… Η χρονιά έφτασε στο τέλος της και πλέον άπαντες σκέπτονται τρία πράγματα… ξεκούραση, ηρεμία και διακοπές!!! Η πραγματικά πιεστική χρονιά δοκίμασε τις δυνάμεις όλων των ομάδων και όλων των αθλητών και όπως είναι φυσικό το προσεχές διάστημα άπαντες θα επιδιώξουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για τη χρονιά που ακολουθεί.
Μια χρονιά που έρχεται για να αλλάζει τους στόχους όχι όμως τα δεδομένα του πρωταθλήματος, αφού και πάλι θα γίνει σύμφωνα με σύστημα τριών ομίλων και επίτευξη ανόδου μέσω μπαράζ!
«Το πλάνο της ομάδας είναι να συνεχίσουμε τις προπονήσεις. Θα κάνουμε φυσικά ένα διάλλειμα για να ξεκουραστούμε κυρίως πνευματικά…», μας δήλωσε ο αρχηγός και πασαδόρος των «λύκων».
Ο Δήμος Μπουσούνης πλέον προσμένει σε όσα πρόκειται να φέρει ο νέος χρόνος στην Α2 Ανδρών και ο όμιλος που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων ομάδων την ομάδα της «Καλαμάτας ’80», με το όνειρο της ανόδου να μην έχει εντελώς …ξεθωριάσει από το μυαλό του ιδίου και των συμπαικτών του, παρά την φετινή άκαρπη (σ.σ. όσον αφορά την άνοδο) κούρσα…
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σεζόν. Πάλι θα είμαστε στην Α2, πάλι σε ένα σύστημα με τρεις ομίλους, πάλι η άνοδος θα κρίνεται στα μπαράζ!
Ελπίζω να έχουμε έναν πιο ισορροπημένο Όμιλο, γιατί φέτος είχαμε είτε ομάδες σαν τη Παναχαϊκή που ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί σε όλα τα παιχνίδια και τελείωσαν το πρωτάθλημα αήττητοι, είτε ομάδες … παρωδία οι οποίες πραγματικά δεν ήταν επιπέδου ούτε τοπικού!
Είναι λογικό όταν συμμετέχουν τόσες πολλές ομάδες στους ομίλους να υπάρξει αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε κάτι ακόμη καλύτερο ό,τι κι αν είναι αυτό!»

Ντεμπούτο με γλυκόπικρη γεύση
για τον Χρήστο Δημητρακόπουλο

Γλυκόπικρο ήταν το παρθενικό ταξίδι του Χρήστου Δημητρακόπουλου ως προπονητή αυτό που τελείωσε το περασμένο Σάββατο. Ο νεαρός παλαίμαχος αθλητής και πλέον προπονητής, έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της «Καλαμάτας ’80» την οποία ένα χρόνο πριν υπηρετούσε από τη θέση του λίμπερο. Ο ίδιος κρατά τα καλύτερα δεν παύει ωστόσο να πιστεύω πως η ομάδα του άξιζε και μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα εάν είχε την τύχη με το μέρος της σε αρκετές αναμετρήσεις στη διάρκεια της χρονιάς και πολύ περισσότερο τη συγκέντρωση και το μεγάλο κίνητρο που χάθηκε μετά την ήττα από την Παλλήνη στο εκτός έδρας ματς του α΄ γύρου (3-1 σετ).
«Είμαστε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι. Για μένα ήταν η πρώτη χρονιά προπονητικά και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Όπως συμβαίνει σε όλες τις σεζόν περνάς μέσα από δύσκολες κι εύκολες στιγμές, ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις, νίκες κι άσχημα αποτελέσματα, στεναχώριες, ότι διέπει όλες τις ομάδες καθόλη τη διάρκεια μιας σεζόν.
Παρόλα αυτά θέλω να κρατήσω τις πιο όμορφες στιγμές που υπήρξαν στη διάρκεια αυτής της σεζόν, να ευχαριστήσω τα παιδιά που συνεργαστήκαμε σε γενικές γραμμές με έναν ομαλό τρόπο, πάντα υπάρχουν εξάλλου δυστοκίες». Όσο για τη χρονιά είπε: «Μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση …γιατί πάντα υπάρχει το καλύτερο! Ξεκινώντας τη σεζόν και όπως τα είχα στο μυαλό μου πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας και ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω…»

Η απώλεια του μεγάλουκινήτρου στην Παλλήνη

Ο α΄ γύρος δημιούργησε την αίσθηση πως το πρωτάθλημα θα ήταν για την «Καλαμάτα ’80» μια εύκολη κούρσα, κι αυτό διότι μέχρι το ματς με την Παλλήνη είχε χάσει μόνο στο ματς της 2ης αγωνιστικής από τους δευτεραθλητές της Ερυθραίας. Η κομβική ώρα για την «Καλαμάτα ’80» που θα έκρινε το που τελικά θα έμπαινε το …«ταβάνι» στους στόχους της- εάν δηλαδή θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο- ήρθε στην 9η αγωνιστική του α΄ γύρου. Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, οι «λύκοι» βρέθηκαν στην Παλλήνη όπου αντιμετώπισαν την τοπική ομάδα πιστεύοντας σε μια νίκη που τελικά δεν ήρθε… Παρότι η «Καλαμάτα ’80» το πάλεψε και ισοφάρισε τα σετ μετά το 1-0 σε 1-1, δεν είχε διάρκεια και υπέκυψε με 25-22, 25-23 και 3-1 σετ στην πίεση της αποφασισμένης Παλλήνης. Εκεί πια ο ενθουσιασμός φάνηκε να εξασθενίζει και να κόβει την όρεξη των Καλαματιανών, αφού με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ερμή επί του οποίου επικράτησε με 3-0 σετ, είχε απανωτές απώλειες στα ματς με Παναχαϊκή, Κόροιβο, Ερυθραία και Πήγασο για να ξαναχαμογελάσει την 15η αγωνιστική με την εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΠ Ολυμπιάς (3-0 σετ) και αμέσως μετά εκτός, κερδίζοντας την αδύναμη Λαμία (3-1 σετ).
«Κάνοντας τον απολογισμό μας, υπήρξαν κάποια παιχνίδια τα οποία ήταν κομβικά… Ξεκινήσαμε σε γενικές γραμμές καλά, είχαμε διάθεση, ενθουσιασμό, είχαμε θετικά αποτελέσματα, κερδίζαμε και κερδίζαμε εύκολα.
Υπήρξε ένα κομβικό παιχνίδι στην Παλλήνη, το οποίο θα μας κρατούσε σε επίπεδα πρωταθλητισμού και διεκδίκησης, δεν καταφέραμε εκεί να κερδίσουμε να φύγουμε επιτυχές αποτέλεσμα.
Μετά σταδιακά η αλήθεια είναι ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση… Χάθηκε το μεγάλο κίνητρο που έδινε ενθουσιασμό και υπήρχε πίστη απ’ όλους ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Μπήκαμε σε μια διαδικασία εορτών όπου αρχίζει η χαλάρωση, διάφορα θέματα και προβλήματα που τα γνωρίζουμε εντός της ομάδος και ακολούθως υπήρχε δυσκολία κατάρτισης ομάδας, να έρθει κόσμος στην προπόνηση ώστε να δουλέψουμε, μετά στα παιχνίδια να καταρτιστεί 6αδα… μονίμως παίζαμε με διαφορετικό ρόστερ, διαφορετικό κόσμο. Μετά πια δεν καταφέραμε σχεδόν ποτέ να βρούμε ρυθμό. Στον β΄ γύρο ωστόσο κάναμε κάποια παιχνίδια καλά…»
● Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος δεν φάνηκε και τόσο ευχαριστημένος απ’ την πορεία της ομάδας αφού όπως είπε πίστευε πως η ομάδα του μπορούσε παραπάνω: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία και την διάρκεια της ομάδας. Προσπάθησα να μεταφέρω τη δική μου νοοτροπία, φιλοσοφία στην ομάδα και πιστεύω ότι σε ένα βαθμό το κατάφερα, είναι δύσκολο να το πετύχεις σε μεγάλο βαθμό διότι η ομάδα δεν παύει να είναι ερασιτεχνική, να έχει του κόσμου τα προβλήματα, να βγαίνουν αυτά στην πορεία…»
● Άμεσες θα είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορούν στην τεχνική ηγεσία, αφού από μέρα σε μέρα ο νεαρός κόουτς πρόκειται να βρεθεί …πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους της Διοικούσας Επιτροπής για να κάνουν «ταμείο» και βάσει αυτού να αποφασίσουν εάν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους ή θα πάρουν διαφορετικούς δρόμους… «Απομένει τώρα να κάνουμε τον απολογισμό και με την διοίκηση να τα βάλουμε κάτω, να δώσει την κατεύθυνση για το ποιο θα είναι το πλάνο της επόμενης σεζόν και να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, ποια παιδιά θα μείνουν…»
Φωτό: Παν. Μουστάκης

● Ρίχνοντας μια …ματιά στο μέλλον και αποφεύγοντας τις όποιες προβλέψεις, εκείνο στο οποίο στάθηκε περισσότερο ήταν η δική του ομάδα τονίζοντας παράλληλα πως όλα θα καθοριστούν από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι διοικούντες. Από τον σχεδιασμό δηλαδή που θα γίνει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και που θα μπει το …«ταβάνι»! «Το βόλεϊ είναι άθλημα που θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάζεις την ομάδα σου να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της σεζόν και επειδή είναι άθλημα που έχει άμεση συνάρτηση με τον αντίπαλο, παίζει ρόλο και οι αντίπαλοι σε τι κατάσταση θα είναι και τι στόχο θα θέσουν… Πρώτα απ’ όλα δεν ξέρουμε εάν η ομάδα θα σχεδιαστεί για να κάνει πρωταθλητισμό, ή να κάνει μια καλή πορεία ή για να  μπουν νεαρότερα παιδιά. Γι’ αυτό και περιμένουμε να κάνουμε με τη διοίκηση τον απολογισμό και τον σχεδιασμό και αν συμπίπτουν οι απόψεις και οι φιλοσοφίες μας να πορευτούμε μαζί.»
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ορισμένες προπονήσεις σε ρυθμό ωστόσο …Πασχαλινό στοχεύοντας σε μια αγωνιστική «αποσυμπίεση». Μετά το Πάσχα θα υπάρξουν δυο μίνι προγράμματα τεχνικής και βελτίωσης εν όψει της νέας σεζόν, θα ακολουθήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές και στα τέλη της θερινής περιόδου θα ξεκινήσουν και πάλι επίσημα το …τρέξιμο!

Φωτό: Παν. Μουστάκης



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου