Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Καθαρή κι εύκολη νίκη γοήτρου για τους «λύκους»!

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΛΛΗΝΗ
MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΦΡΟΙΞΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ

ΕΥΚΟΛΗ νίκη επί της ισχυρής Παλλήνης με 3-1 σετ (25-13, 21-25, 25-18, 26-24) πέτυχαν οι πετοσφαιριστές της «Καλαμάτα ’80».
Παρότι η νίκη αυτή δεν έχει βαθμολογική σημασία πια για τους «λύκους» που έχουν κατοχυρώσει την 4η θέση στον Β΄ Όμιλο της Α2 Εθνικής Βόλεϊ Ανδρών, ωστόσο το τρίποντο αυτό προσέφερε ηθική ικανοποίηση και αποκατάστησε το «πληγωμένο» τους γόητρο από την ήττα του α΄ γύρου!
Στο πρώτο σετ -όπως χαριτολογώντας είπε στους παίκτες του ο προπονητής Ιωάννης Φάκας – η Παλλήνη βρισκόταν ακόμη στο …Αρτεμίσιο! Αυτό φανέρωσε η εικόνα τους που ήταν έξω από τα συνηθισμένα και αρκετά κακή!
Οι «λύκοι» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, μπήκαν από την αρχή δυνατά και σοβαρά διεκδικώντας με αξιώσεις το αποτέλεσμα κατακτώντας εύκολα το πρώτο σετ με 25-13! Η Παλλήνη συνήλθε κάπου στα μέσα του δεύτερου σετ και σιγά σιγά κρατώντας τη διαφορά στον πόντο κατάφερε να πατσίσει τα σετ σε 1-1. Να σημειωθεί πως το 2ο σετ πήγαινε πόντο πόντο (10-9, 12-11, 14-13, 16-16, 19-19) με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές μετά το 20-20 καταφέρνοντας να κερδίσουν με 21-25.
Θέλεις τα πολλά και καλά τελειώματα του νεαρού MVP του αγώνα, Φροίξου Κωτσάκη; Οι φοβερές ενέργειες του εντυπωσιακού κεντρικού Παναγιώτη Κακαλέτρη; Η εμπειρία του Δήμου Μπουσούνη στην πάσα και η προσφορά όλων των αθλητών στο παιχνίδι; Αυτά σε συνδυασμό με την φοβερή ψυχολογία και την αλάνθαστη -σε πολλά σημεία- ροή που είχε το παιχνίδι των «λύκων» ήταν τα στοιχεία που τους οδήγησαν στο 2-1 (25-18) αλλά αποτέλεσαν την κομβική διαφορά στο 4ο σετ (26-24) που τους ανέδειξε νικητές μπροστά σε 250 και πλέον φιλάθλους που ήταν το απόγευμα του Σαββάτου πιστοί στο ραντεβού γεμίζοντας τις κερκίδες του κλειστού της παραλίας.
Η εξέλιξη του αγώνα
● Στο πρώτο σετ, η «Κ80» βρέθηκε μπροστά με 4 -0 και τον Μπουσούνη στο σέρβις. Σέρβις Αντωνάκη / υποδοχή, ο Φρ. Κωτσάκης έσπασε το μπλοκ του Αγγελή 6-2. Ο Κακαλέτρης έμεινε δυο φορές στο σέρβις ανεβάζοντας το σκορ στο 7-3. Σέρβις Βραχνά / υποδοχή ο Μήττας σημάδεψε πολύ ψηλά και άουτ (9-4). Σερί του Φρ. Κωτσάκη στο σέρβις ανέβασε το σκορ στο 13-7. Σέρβις Μπουσούνη/ υποδοχή, ο Μήττας σημάδεψε δυνατά στη διαγώνιο για το 15-9. Σέρβις Μήττα/ υποδοχή και γρήγορο πρώτο χρόνο με Κακαλέτρη για το 16-9. Σέρβις Περπινάκης / υποδοχή πολύ ψηλά από τον Χομαγιούν εκεί ο Κακαλέτρης σηκώθηκε και απευθείας κέρδισε τον πόντο 17-9. Ο Περπινάκης έμεινε άλλες τρεις φορές στο σέρβις με το σκορ να ανεβαίνει στο 19-10. Σέρβις Αντωνάκου /υποδοχή ο Μπουσούνης ανέβασε σε πρώτο χρόνο τον Κακαλέτρη για το 20-10. Σέρβις Βραχνά/ /υποδοχή, ο Μήττας πέρασε τη μπάλα, η «Κ80» στην αντεπίθεση με τον Φροίξο Κωτσάκη να πλασάρει πίσω από το μπλοκ, εκεί ο Μπαλογιάννης αντέδρασε όχι όμως και οι συμπαίκτες του… (22-11). Σέρβις Φρ. Κωτσάκη /υποδοχή ο Μήττας σημάδεψε τον Ντάκουρη (λ) κερδίζοντας πόντο (24-12). Σέρβις Χομαγιούν/υποδοχή και επιστροφή με τον Βραχνά, ο Μήττας στην αντεπίθεση σημάδεψε το φιλέ για το τελικό 25-13.
● Στο δεύτερο σετ, ο Μπουσούνης έκανε το πρώτο σέρβις ο Μήττας με διπλή επίθεση πήρε τον πόντο. Ωραίο σέρβις του Τσικάτου /υποδοχή ο Κακαλέτρης σηκώθηκε σε πρώτο χρόνο και με τη βοήθεια του φιλέ πάτσισε το σκορ (1-1). Σέρβις Περπινάκης/υποδοχή, ο Τσικάτς από θέση άμυνας σημάδεψε στην ευθεία για το 1-2. Δυο σέρβις του Κωτσάκη έφεραν το ματς στα ίσια, 5-5. Σέρβις του Καρρά έδωσε έναν άσο με τη βοήθεια του φιλέ (7-6)! Νέο σέρβις του Καρρά /υποδοχή, ο Αγγελής σημάδεψε άουτ (8-6). Σέρβις Αντωνάκου /υποδοχή, μπλοκ άουτ στον Περπινάκη από τον Κουλοχέρη (9-7). Σέρβις Κακαλέτρη /υποδοχή ο Λιοντάς στη δεύτερη μπαλιά ξεγέλασε την άμυνα των «λύκων» (11-10). Σέρβις Εξαρχέα /υποδοχή, ο Τσικάτος σημάδεψε ευθεία πάνω στον Βραχνά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (13-13). Σέρβις Αντωνάκη υποδοχή άουτ από τον Εξαρχέα (14-14). Σέρβις (2ο) Μπαλογιάννη /υποδοχή και επιστροφή με τον Περπινάκη, στην αντεπίθεση ο Αγγελής έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ (17-17). Άσο στο σέρβις με τη βοήθεια του φιλέ για τον Περπινάκη (18-17). Επανάληψη φάσης, σε σέρβις του Κουλοχέρη, τελικά ο πόντος πήγε υπέρ της «Κ80» χάρη στην ωραία επίθεση στη διαγώνιο από τον Κωτσάκη 20-20. Σέρβις Λιοντά /υποδοχή, ακολουθεί διπλή επίθεση με τον Κωτσάκη να κερδίζει τελικά τον πόντο (21-21). Σέρβις Μηττά λάθος αντίδραση στην υποδοχή από τον Β. Ντάκουρη (21-23). Ο Μηττάς έμεινε δυο φορές ακόμη στο σέρβις για να σφραγίσει το σετ σε 21-25.
● Στο τρίτο σετ, πάλι στον πόντο η διαφορά των δυο ομάδων (2-1, 4-4, 6-6, 8-7, 11-11). Το ματς ισοφαρίστηκε έξι φορές μέχρι το 18-17 - από τον Κακαλέτρη σε πρώτο χρόνο -απ’ όπου οι «λύκοι» πήραν τη διαφορά χάρη στα σταθερά σέρβις του Παναγιώτη Ντάκουρη, τα άουτ του Αγγελή και του εκνευρισμένου Μηττά. Μάλιστα στον πάγκο της Παλλήνης υπήρξε δυσαρέσκεια για τη διαιτησία. Σέρβις Αγγελή / υποδοχή, ο Κακαλέτρης σε πρώτο χρόνο η μπάλα στον ώμο του Μπαλογιάννη (21-18). Σέρβις (3ο) Κακαλέτρη οδηγεί σε φάση διαρκείας που μετά από επαφή του Κοντοδήμα στο φιλέ ο πόντος πήγε υπέρ της «Κ80» 24-18. Τέταρτο σέρβις του Κακαλέτρη, φοβερό μπλοκ του Καρρά στον Μηττά για το τελικό 25-18.
● Στο τέταρτο σετ, σέρβις Μπουσούνη / υποδοχή, ο Αγγελής κάρφωσε η μπάλα όμως πήρε στροφές πάνω στο φιλέ και επέστρεψε στο τερέν της Παλλήνης (1-0). Νέο σέρβις του Μπουσούνη / υποδοχή, μπλοκ άουτ Βραχνά στον Αγγελή 1-1. Τρία σέρβις του Τσικάτου για το 2-3. Σέρβις Κακαλέτρη / υποδοχή, ο Μηττάς είδε το κενό βαθιά στην άμυνα των καλαματιανών (3-5). Σέρβις Κουλοχέρη / υποδοχή, ο Κωτσάκης έσπασε το μπλοκ των Κουλοχέρη – Λιοντά (4-5). Σέρβις του Βραχνά οδηγεί σε φάση διαρκείας με τον Λιοντά να αντιδρά γρήγορα και στη δεύτερη μπαλιά να βρίσκει το κενό στο παρκέ της «Καλαμάτας ’80» (4-6). Τρία ακόμη σέρβις του Λιοντά ανέβασαν τη διαφορά στο 5-8. Σέρβις Αντωνάκη / υποδοχή, ο Ντάκουρης χτύπησε δυνατά πάνω στον Αντωνάκη κάνοντας το 8-10. Σέρβις Μπουσούνη / υποδοχή, ο Αγγελής πέρασε τη μπάλα, ο Βαγγέλης Ντάκουρης έκανε ένα φοβερό σώσιμο στην άμυνα, ο Βραχνάς πέρασε, η Παλλήνη στην αντεπίθεση με τον Αγγελή που σταμάτησε στο μπλοκ του Βραχνά (9-10)! Δυο σέρβις του Τσικάτου για το 11-12. Σέρβις Κακαλέτρης / υποδοχή, ο Μηττάς όμορφα στη μικρή διαγώνιο για το 12-14. Σέρβις Κουλοχέρη / υποδοχή, ο Κωτσάκης πλάσαρε και ξεγέλασε τον Αντωνάκη για το 13-14. Σέρβις Λιοντά / υποδοχή, ο Βραχνάς από θέση άμυνας κέρδισε το μπλοκ του Μηττά (14-15). Σέρβος (2ο) Μηττά / υποδοχή, «τάπα» Αγγελή στον Καρρά. Ακολουθεί μικρή λεκτική διαμάχη ανάμεσα στους παίκτες με τον ρέφερι να δείχνει κίτρινη κάρτα σε Μπουσούνη και Αγγελή. Σέρβις Καρρά / υποδοχή, ο Αγγελής σημάδεψε ωραία στην ευθεία (15-19). Σέρβις Αντωνάκη / υποδοχή, ο Κακαλέτρης σε πρώτο χρόνο μείωσε σε 16-19. Σέρβις Μπαλογιάννη / υποδοχή, ο Ντάκουρης έσπασε το μπλοκ του Αγγελή (17-20). Σέρβις Αγγελή / υποδοχή, θεαματικό πρώτο χρόνο από τον Κακαλέτρη για το 18-21. Σέρβις (2ο) Βραχνά οδηγεί σε φάση διαρκείας, με τον Μηττά να μπλοκάρει σταθερά τον επιτιθέμενο Βραχνά για το 21-23. Σέρβις Λιοντάς / υποδοχή, μπλοκ άουτ Αντωνάκη σε Κωτσάκη (22-23). Τρία σέρβις του Κωτσάκη ισοφάρισαν σε 24-24. Σέρβις Μηττά / υποδοχή, ο Ντάκουρης πέρασε, αντεπίθεση της Παλλήνης με τον Τσικάτο τον οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Καρράς 25-24. Σέρβις Καρρά κακή άμυνα από το λίμπερο της Παλλήνης Κ. Βογιατζίδη για το τελικό 26-24.
● Να σημειωθεί πως στον πάγκο της Καλαματιανής ομάδας αντί του άρρωστου Χρήστου Δημητρακόπουλου, το ρόλο του προπονητή ανέλαβε με επιτυχία ο συνεργάτης του Αντώνης Κάτσος. Με ενοχλήσεις στον αυχένα ο Μάριος Περπινάκης έμεινε στον πάγκο τα δυο τελευταία σετ, τη θέση του πήρε ο Παναγιώτης Ντάκουρης.
● Διαιτησία: Κωνσταντίνος Σαραβελάκης, Παναγιώτης Χανδρινός.
Σημειωτής: Βενετία Λιακουνάκου.
Τα σετ: 25-13, 21-25, 25-18, 26-24.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80» (Κάτσος): Καρράς, Μπουσούνης, Περπινάκης, Κατσαλέτρης, Βραχνάς, Κωτσάκης, Ντάκουρης Ε. (λ )/ Εξαρχέας, Ντάκουρης Π.
ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (Φάκας): Λιόντας, Μήττας, Αντωνάκης, Κιττάτος, Αγγελής, Κουλοχέρης, Βογιατζίδης (λ)/ Κοντοδήμας, Χομαγιούν, Μπαλογιάννης.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου