Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δυο χρόνια, δυο πρωταθλήματα, μια άνοδος και μια παραμονή!

ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΤΙΖΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 1888 ΠΟΥ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ: «ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ»

ΔΥΟ χρόνια, δυο δύσκολα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, μια άνοδος και μια παραμονή. Η φετινή παρουσία του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 στην Α2 Εθνική Γυναικών τον έφερε ξανά στο προσκήνιο του γυναικείου ελληνικού βόλεϊ και των ομάδων με παρόν και μέλλον.
Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888 παρά τα όσα δύσκολα κλήθηκε να αντιμετωπίσει στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κερδίζοντας όχι μόνο την παραμονή του στον Β΄ Όμιλο της Α2 Εθνικής Γυναικών, αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων του. Γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να χτίσει βάσεις για ένα υγιές μέλλον, κάτι που επιδιώκει σταδιακά και με τρόπο μεθοδικό, τα τελευταία δυο χρόνια ο Σύλλογος με αποκορύφωμα τις κινήσεις που γίνονται ώστε τη νέα χρονιά ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. να έχει τις δίκες του ακαδημίες.
Όσο για τη μεγάλη ομάδα οι περσινές μεταγραφές ήταν λίγες και καλές. Θυμίσουμε πως στα «πράσινα» ντύθηκαν πέρυσι οι Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σεσίλια Μάνα, Ζωή Παναγοπούλου όλες μεταγραφή από τον Ακρίτας Καλαμάτας, από τον οποίο με τη μορφή δανεισμού ενός έτους επέστρεψε η Ιφιγένεια Σαμπάτη. Το ρόστερ πλαισίωσαν και οι Αναστασία Κακριδώνη (μεταγραφή από Α.Ο. Θήρας), Εβελίνα Μπεσή (μεταγραφή από Λύκαια Μεγαλόπολης), Σπυριδούλα Σκλήρη (υποσχετική ενός έτους από Α.Σ.Π. Κόρινθος), Πωλίνα Σπανού (μεταγραφή από Δραπετσώνα Πειραιώς).
Στην ενεργό δράση επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας και η Κωνσταντίνα Τζούλου και μαζί με τις Αναστασία Σιρίνινα, Ελένη Εξηνταβελόνη, Βάσια Καλιδώνη, Όλγα Νίκα, Χρύσα Νταγιοπούλου, Κατερίνα Φωτεινάκη και Βασιλεία Δόλγυρα πλαισίωσαν το φετινό ανταγωνιστικό ρόστερ του Μ.Γ.Σ.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια
η Γωγώ Σουρή

Φωτό: Παν. Μουστάκης
Στα επιτεύγματα των τελευταίων δυο ετών και την φετινή ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής του Μ.Γ.Σ. στην Α2, κομβικό ρόλο από τον πάγκο αλλά και εντός του παρκέ έπαιξε η Γωγώ Σουρή.
Η πολυτάλαντη παίκτρια και όπως αποδεικνύεται ικανότατη νεαρή προπονήτρια, κατόρθωσε φέτος να στήσει ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα. Ένα σύνολο που χτίστηκε με φρέσκια ματιά και πάνω σε νέο σχεδιασμό που στόχο έχει ο Μεσσηνιακός στα χρόνια που θα ’ρθουν να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που στα μεγάλα πρωταθλήματα της γυναικείας πετοσφαίρισης θα έχει προπαντός παρουσία και όνομα με διάρκεια και ισχύ!
Για τον φετινό τερματισμό που οδήγησε στην άνετη παραμονή της ομάδας, η Σουρή εξέφρασε μόνο πίστη στην ομάδα της. Ομάδα για την οποία ζήτησε και πήρε πίστωση χρόνου και δικαιώθηκε δια του αποτελέσματος. Η «Φ» συνομίλησε με την προπονήτρια και παίκτρια Γωγώ Σουρή και φυσικά μιας εκ των πρωταγωνιστριών του φετινού αγώνα, για το παρόν και το μέλλον.
● Αρχίζοντας το πρωτάθλημα, πίστευες πως η ομάδα σου μπορεί να πετύχει την παραμονή της;
«Όταν ξεκινούσαμε ήμουν σίγουρη για τη παραμονή της ομάδας μου, δεν ξέρω αν ήταν άγνοια κινδύνου (γέλια) …άλλα πίστευα πολύ σε αύτη την ομάδα.»
● Έπαιξες κομβικό ρόλο στην φετινή επιτυχία του Μ.Γ.Σ. τόσο ως προπονήτρια όσο και ως παίκτρια. Αποτελεί για σένα δικαίωση η παραμονή σας;
«Δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξα ακριβώς, ήταν πολύ δύσκολος ρόλος! Πολύ κουραστικός, γιατί δεν απολαμβάνεις κανέναν από τους δυο! Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και τις παίχτριες μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, άκουσα πολλά κακόβουλα σχόλια, όχι βέβαια από την ομάδα μου… άλλα ναι, το φινάλε με δικαίωσε πλήρως!»
● Τι γεύση σου άφησε το φινάλε;
«Το φινάλε μου άφησε γλυκόπικρη γεύση... κι αυτό γιατί ο Μεσσηνιακός είχε άλλο πρόσωπο στο πρώτο και άλλο στον δεύτερο γύρο. Ήμασταν πολύ καλύτερες στον δεύτερο και γινόμασταν καλύτερες μέχρι το τέλος. Ήθελα να κρατήσει λίγο παραπάνω (γέλια)…
Υπήρχαν κάποιες στιγμές μέσα στα παιχνίδια που έλεγα "μπράβο τελικά τα καταφέραμε", γιατί μου άρεσε το θέαμα που έβλεπα και πίστεψέ με το "μπράβο" οι αθλήτριες μου το άκουσαν λίγες φορές (γέλια).»
● Ποια τα κέρδη για τον Μεσσηνιακό, πλην βεβαίως του αυτονόητου, της παραμονής, από τη χρονιά που πέρασε;
«Ο Μεσσηνιακός κέρδισε μετά από αρκετά χρονιά μια θέση σε εθνική κατηγορία χωρίς να πέσει κατευθείαν, ήταν μια προσπάθεια 2 χρόνων! Η άνοδος και η παραμονή, έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη του ιστορία ως Σύλλογος. Κατάφερε να αποκτήσει μια νέα ομάδα, νεανική, με πολλά νέα άτομα, να έχει ένα εντελώς νέο πρόσωπο σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά και θεωρώ κέρδος το γεγονός πως όλες οι αθλήτριες που ήρθαν, καθώς και άλλες που δεν το κατάφεραν, εκτιμούν την ομάδα μας και ήθελαν οι ίδιες να έρθουν σε αυτή και εμείς βέβαια περισσότερο!
Φωτό: Παν. Μουστάκης
Τέλος, το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι η ομάδα κέρδισε το σεβασμό των άλλων ομάδων και του φιλάθλου κοινού, γιατί έπαιξε ανταγωνιστικό βόλεϊ.»
● Θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο και με τον ίδιο τρόπο η συνεργασία σου με την ομάδα του Μεσσηνιακού και τη νέα χρονιά;
«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζω πως θα συνεχιστεί η συνεργασία μου με την ομάδα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προς το παρόν θέλω να μη σκέφτομαι το βόλεϊ… για λίγο διάστημα!»
● Τη νέα χρονιά τι προσδοκούμε για τον Μεσσηνιακό. Θα υπάρξουν αλλαγές και προσθαφαιρέσεις;
«Τη νέα χρονιά ο Μεσσηνιακός θα προσπαθήσει να χτίσει στις βάσεις που έβαλε και να κάνει κάτι καλύτερο, με διάρκεια. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα κι αυτό συνεπάγεται δυσκολίες, θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, θα δούμε στη συνέχεια, πάντως σίγουρα κινήσεις θα γίνουν!
Περιμένουμε κάτι, σαν ομάδα, που αν συμβεί τότε όλα θα είναι διαφορετικά για το μέλλον της!»
● Υπάρχει κάποιο πλάνο δημιουργίας ακαδημίας;
«Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. τη νέα χρονιά θα έχει τις δίκες του ακαδημίες. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Σύλλογος.»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου