Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΟ ΑΘΛΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
μαθημάτων Motocross στην πίστα Mx Park Messinias

ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η ΑΡΧΗ είναι το ήμισυ του παντός και όταν αυτή γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τότε σίγουρα η συνέχεια δεν θα απογοητεύσει. Σε αυτή την αρχή πιστεύουν και όσοι εμπνεύστηκαν και έκαναν πράξη το πρώτο σχολείο Motocross στην πόλη μας!
Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάιου στην πίστα Mx Park Messinias πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος μαθημάτων Motocross με καλεσμένο ομιλητή και «δάσκαλο» τον ταλαντούχο και διακεκριμένο αθλητή Γιώργο Γεωργούση.

Η προσέλευση των αναβατών όχι μόνο από τη Καλαμάτα αλλά και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Σπαρτή, Τρίπολη και ορισμένοι από την Αθήνα, ξεπέρασαν τις 15 γεγονός που ικανοποίησε αρκετά σαν πρώτη προσπάθεια και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον τόσο για τον Γιώργο Σπύρη και την Μεσσηνιακή ομάδα motocross όσο και την πίστα MX Park Messinias που φιλοξένησε το πρώτο αυτό σχολείο, καθώς αποδεικνύει πως όχι μόνο έπεται συνέχεια αλλά το ενδιαφέρον για τα παντός τύπου μηχανοκίνητα και ειδικά το Motocross στην Περιφέρειά μας ζωντανεύει όλο και περισσότερο.
 

Ταλέντα εξελίξιμα, αθλητές με ικανότητες
και νέοι με ταλέντο εντόπισε ο Γεωργούσης

Ο πρώτες εντυπώσεις τόσο για το δάσκαλο όσο και τους μαθητές ήταν θετικές και σε κλίμα εξαιρετικό έγιναν τα μαθήματα στην πίστα MX Park Messinias, όπου βασικό θέμα ήταν η σωστή στάση του αναβάτη επάνω στη μοτοσικλέτα και συνάμα ο πιο σωστός και ασφαλής τρόπος στροφής.
Μετά από αρκετή θεωρία και μπόλικη πράξη ποιες οι πρώτες διαπιστώσεις του Γιώργου Γεωργούση είναι θετικές. Ο έμπειρος αναβάτης εντόπισε ταλέντα εξελίξιμα, αθλητές με τσαγανό και νέοι με ταλέντο και όνειρο!
«Ξεκινήσαμε με θεωρία, όπου λύσαμε ορισμένες βασικές απορίες και ακολούθως κάναμε πράξη κυρίως πάνω σε στροφές αλλά και στον σωστό τρόπο να τοποθετούμε το σώμα μας στη μοτοσικλέτα.
Μετά την θεωρία άρχισε η πράξη και με μοτοσικλέτες εισήλθαμε στην πίστα όπου ασχοληθήκαμε με την σωστή θέση του σώματος, και μετά ένας ένας αθλητής, μόνος του έκανε ορισμένους γύρους. Κάναμε πολλά κομμάτια της πίστας.» Όσο για την συνολική εικόνα οι διαπιστώσεις του Κορίνθιου αθλητή του Motocross για το επίπεδο των καλαματιανών αθλητών ήταν όπως προαναφέραμε, θετικές. «Υπάρχουν οδηγοί όπως ο Νίκος Βερράρος με πείρα και είναι ένας πολύ καλός οδηγός. Ο Σπύρης είναι εξελίξιμος οδηγός και εξίσου καλός.
Υπάρχουν επίσης 2 - 3 παιδιά ακόμη με προοπτική βρίσκονται όμως σε αρχικό στάδιο. Παρόλα αυτά προσπάθησαν να κάνουν αυτά που τους είπα και θα συνεχίσουν μέχρι το επόμενο μάθημα μας!
Όσο για το μέλλον της Μεσσηνίας στον Motocross ο Γιώργος Γεωργούσης φαίνεται αισιόδοξος: «Υπάρχει κόσμος που αγαπήσει το άθλημα. Αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει είναι διχόνοια. Όλοι μαζί και σωστά!»

Τέλη Ιουνίου ο νέος
κύκλος μαθημάτων

Οι πρώτες εντυπώσεις του Γιώργου Σπύρη, που ήταν εκ των εμπνευστών αυτής της προσπάθειας, μας δήλωσε τα εξής: «Όλοι όσοι παραβρεθήκαν έμειναν ευχαριστημένοι για τα μαθήματα motocross. Είχαμε σύνολο 16 αναβατών, πέντε μόνο εκ των οποίων ήταν από την Καλαμάτα, δυστυχώς! Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν από Σπάρτη Τρίπολη, Κυπαρισσία και Αθήνα.»
Ενώ για τα όσα ειπώθηκαν κατά το μάθημα μας είπε: «Είναι αρκετά αυτά που μας δίδαξε ο Γεωργούσης. Οι στροφές ήταν το κύριο θέμα και το σωστό στήσιμο επάνω στη μοτοσυκλέτα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε…
Έπεται όμως και συνέχεια. Αφού οι μεσσήνιοι διοργανωτές ήδη σχεδιάζουν έναν νέο κύκλο μαθημάτων για τα τέλη του μηνός, πιθανότατα στην Πύλο.
«Τέλος του μηνός (σ.σ. Ιουνίου) θα τον καλέσουμε πάλι μιας και τον συμπάθησαν τα παιδιά (χαμόγελα) για ένα ακόμα σχολείο. Είναι μοναδική ευκαιρία για πολλούς χρήστες αγωνιστικής μοτοσικλέτας να γνωρίζουν αναβάτες όπως ο Γεωργούσης, αλλά και να μαθαίνουν τα βασικά έστω. Άλλωστε από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς, ακόμη και όσοι θέλουν να πηγαίνουν μια βόλτα στο βουνό…»









Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου