Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΡΩΝΕΙ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ" ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Το 2ο Πανελλαδικό Τζούνιορ, το 2ο
Παπαφλέσσεια Tennis Open και το Τουρνουά Βετεράνων

Η ΑΥΛΑΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 1ο ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

ΔΥΟ μήνες γεμάτοι σασπένς και πολύ τένις τζούνιορ, ερασιτεχνών και βετεράνων! Η πόλη της Καλαμάτας από τις 18 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου θα φορέσει τα «καλά» της καθώς θα βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού τένις καθώς φιλοξενεί τρεις μεγάλες διοργανώσεις πανελλαδικού επιπέδου και ενδιαφέροντος.
● Η αρχή θα γίνει το τετραήμερο 18 με 22 Ιουνίου, οπότε τα γήπεδα του Ομίλου στη Δυτική παραλία και στην «Τέντα» θα φιλοξενήσουν αγώνες του Πανελλαδικού πρωταθλήματος Ε2 για τζούνιορ αθλητές /τριες (12-14-16 ετών) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
● Η συνέχεια πάντοτε στα γήπεδα της Καλαμάτας, δίδεται με το μεγάλο τουρνουά ανοικτής συμμετοχής στην Καλαμάτα που πέρυσι προσέλκυσε περισσότερους από 100 αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και από φέτος εντάσσεται στη σειρά Peloponnesus Tennis Masters. Μια πρωτοβουλία των συλλόγων της ΑΕΚ Τρίπολης, Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας και Athlisis Tennis Club. Στο τουρνουά τένις «Peloponnesus Tennis Masters» θα υπάρξει prize money για τον πρώτο νικητή ή πρώτη νικήτρια και θα αποτελεί το τελευταίο τουρνουά μιας σειράς τουρνουά, τα οποία ήδη διεξάγονται (Παπαφλέσσεια – Athlisis Cup – Κολοκοτρώνεια) μέσα στην χρονιά. Οι αθλητές θα συγκεντρώνουν βαθμούς από τα τρία αυτά τουρνουά με στόχο την είσοδό τους στο Peloponnesus Tennis Masters. Την αυλαία θα ανοίγουν τα Παπαφλέσσεια του ΟΑ Καλαμάτας, θα ακολουθεί το Athlisis Cup του Athlisis Tennis Club και η αυλαία θα πέφτει με τα Κολοκοτρώνεια της ΑΕΚ Τρίπολης. Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά του Peloponnesus Tennis Masters θα έχουν μόνο οι 8 πρώτοι άνδρες και γυναίκες των επιμέρους open.
● Τρίτη διοργάνωση είναι το 1o Kalamata Tennis Open Βετεράνων που θα γίνει 24 Ιουλίου με 2 Αυγούστου που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας. Πρόκειται για το πρώτο βαθμολογημένο τουρνουά βετεράνων στην Καλαμάτα σε συνεργασία με τον Σ.Β.Α.Ε. (Σύνδεσμο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδας) ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 1.000 μέλη σε όλη την χώρα!
Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στα ΜΜΕ ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος και ο τεχνικός Διευθυντής Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας Χρήστος Χριστόπουλος, κάλεσαν εν όψει των επικείμενων τουρνουά τένις που θα διοργανωθούν στην πόλη μας το επόμενο δίμηνο, όλο τον κόσμο της πόλης και του νομού να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ενεργά.



Διονύσης Λαμπρόπουλος(Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας)

«Αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια στον όμιλό μας, να φέρουμε σε επαφή πολύ κόσμο με το άθλημα του τένις κι παράλληλα να έρθει κόσμος στην Καλαμάτα και να χαρεί εδώ το τένις.
Θα διοργανώσουμε το Ε2 Πανελλαδικό Πρωτάθλημα. Ένα σημαντικό πρωτάθλημα που δίνεται μέσα σε 2 μήνες, δεύτερη φορά στον όμιλο Καλαμάτας, κάτι που δεν συνηθίζεται, αλλά επειδή έγινε μια άρτια διοργάνωση πριν από δυο μήνες, με τη βοήθεια και του Δήμου και όλων των εθελοντών του ομίλου μας, μας δίνεται και πάλι το ίδιο πρωτάθλημα. Θα γίνουν τα Παπαφλέσσεια Tennis Open, δεύτερη χρονιά. Ένα τουρνουά που θέλουμε να το κάνουμε θεσμό για να συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές της περιοχής της Πελοποννήσου. Θα γίνει για πρώτη φορά το τουρνουά Βετεράνων Ελλάδας. Ερασιτέχνες αθλητές του τένις απ’ όλη την Ελλάδα θα έρθουν στην πόλη μας να παίξουν τένις και να κάνουν διακοπές στην πόλη μας.
Πιστεύουμε ότι τουρνουά θα κάνει πολύ καλό και οικονομικά στην πόλη μας, γιατί πολύς κόσμος έρχεται και μένει και χαίρεται την Καλαμάτα, κι αφήνει τα λεφτά του κάνοντας καλό στην τοπική οικονομία.
Όλες αυτές οι διοργανώσεις γίνονται με τη βοήθεια του Δήμου και τον εθελοντισμό των μελών του ομίλου, γιατί όπως ξέρετε ο όμιλος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Οι διοργανώσεις γίνονται για να φέρουμε το τένις στο κοινό και να χαρεί το άθλημα…»

Χρήστος Χριστόπουλος(Τεχνικός Διευθυντής Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας)

«Το Πανελλαδικό Τουρνουά απευθύνεται σε ηλικίες 10-16 ετών. Το αντίστοιχο τουρνουά του Μαρτίου προσέκλισε 200 παιδιά στην Καλαμάτα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους καλύτερους αθλητές όλης της χώρας στην Καλαμάτα. 200 αθλητές σημαίνουν μαζί με τους συνοδούς τους περίπου 500 άτομα για πέντε ημέρες τα οποία είχαν μείνει στα ξενοδοχεία της πόλης. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.
Το τουρνουά αυτό θα είναι από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου και πάλι πιστεύουμε ότι θα έχουμε εξίσου μεγάλο αριθμό συμμετοχών και περιμένουμε πολύ ποιοτικό τένις στα γήπεδα της δυτικής παραλίας και ταυτόχρονα στην «Τέντα».
Το δεύτερο Τουρνουά είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι. Το Παπαφλέσσεια Tennis Open που απευθύνεται σε ερασιτέχνες παίκτες. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό.
Πέρυσι προσέκλισε 120 και πάνω ερασιτέχνες από όλη την Πελοπόννησο, Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Φέτος υπάρχει μια διαφορά στο τουρνουά. Με την πρωτοβουλία των συλλόγων Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ΑΕΚ Τρίπολης και Άθλησης Tennis Club Ρήγα Αργολίδας, δημιουργήσαμε μια σειρά από τουρνουά που περιέχει το «Παπαφλέσσεια Tennis Open», το Τουρνουά «Κολοκοτρώνεια» στην Τρίπολη και το Άθλησης Club που γίνεται στο Άργος σε ένα Peloponnesus Tennis Masters. Δηλαδή, όποιοι συμμετέχουν σε αυτά τα τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν και σε άλλα Masters τουρνουά που θα κρίνουν τον πρωταθλητή Πελοποννήσου. Όλα αυτά βέβαια σε ερασιτεχνικό επίπεδο είναι μια πρωτοβουλία των τριών συλλόγων και είναι μια καινοτομία για το τένις το ελληνικό, που φέρνει ακόμη πιο κοντά ερασιτέχνες με το τένις και τη δυνατότητα να αθλούνται και να παίζουν στα τουρνουά.
Εξάλλου, μη ξεχνάμε πως από την Καλαμάτα ξεκίνησαν τα Open Επιπέδων, όπου δίνουμε και σε πολύ αρχάριους την δυνατότητα να αναμετρώνται μεταξύ τους και να μετά από 2 χρόνια εφαρμογής, έχει ξεκινήσει και η Μεσσήνη, η Σπάρτη και η Τρίπολη να κάνουν το ίδιο.
Ποντάρουμε πολύ στην καινοτομία για να φέρουμε πιο πολύ κόσμο κοντά στο άθλημα.
Το Παπαφλέσσεια Tennis Open είναι από 25 Ιουνίου (ξεκινά αμέσως μετά το Πανελλαδικό τζούνιορ) και λήγει στις 5 Ιουλίου.
24 Ιουλίου ξεκινά μια καινούργια συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδας. Ένας πολύ μεγάλος οργανισμός, αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα και θα συνεργαστούμε να συνδιοργανώσουμε το πρώτο, για την Καλαμάτα, τουρνουά βετεράνων. Αυτό έχει πάρα μεγάλη σημασία γιατί οι βετεράνοι φέρνουν και τις οικογένειές τους μαζί, κάνουν διακοπές εκεί όπου παίζουν τένις. Πιστεύουμε να προσεγγίσουμε πάνω από 100 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα. Έχει ονομαστεί το 1o Kalamata Tennis Open Βετεράνων. Ευελπιστούμε και στην μέγιστη συμμετοχή όλων των καλαματιανών αθλητών και ερασιτεχνών σε αυτά τα τρία Τουρνουά, για να μπορούμε να δείξουμε κι εμείς πόσο καλοί είμαστε στο άθλημα!
Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας σε αυτά τα τουρνουά, είτε για να συμμετέχουν είτε για να δουν ποιοτικό τένις, όλων των ηλικιών. Να έρθουν να δουν και τον χώρο που έχει διαμορφωθεί εδώ, όπου εκτός από χώρος άθλησης είναι πολύ όμορφος για όλη την οικογένεια.»

Πολλές οι συμμετοχές στο
καλοκαιρινό tennis camp
Σε ό,τι αφορά στο καλοκαιρινό tennis camp, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως και 16 ετών ξεκινάει από 16 Ιουνίου. Περιλαμβάνει 7 ανεξάρτητες 5ημερες περιόδους, πλην της πρώτης που ελέω των σχολικών υποχρεώσεων των παιδιών θα είναι 4ημερη.
Ήδη η πρώτη εβδομάδα έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών όχι μόνο από την πόλη μας αλλά και από την Αθήνα. Όπως και πέρυσι το καμπ θα έχει και φέτος στυλ οικογενειακό. Τα γκρουπ αποτελούνται αυστηρά από 24 παιδιά για λόγους ποιότητας, σωστής διδασκαλίας των παιδιών. Τέσσερις προπονητές είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένο αριθμό παιδιών και παρακολουθεί προσεκτικά και μεθοδικά την πρόοδό τους. Εναλλακτικά αθλήματα που περιλαμβάνει το καμπ που κρατούν δυνατό το ενδιαφέρον των παιδιών είναι το Beach Soccer και Beach Volley, με επίκεντρο ωστόσο το τένις με σκοπό την εκμάθηση.

«Το τένις Καλαμάτας
είναι ανοικτό στον κόσμο της»
Δράττοντας την ευκαιρία που του δόθηκε ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ., θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για κλαμπ, αλλά για Όμιλο. Τι σημαίνει αυτό; «Το κλαμπ σημαίνει κάτι κλειστό. Το τένις Καλαμάτας δεν είναι κλειστό στον κόσμο της πόλης. Τα κλαμπ έχουν συνδρομές 500 και 1.500 ευρώ το χρόνο, εμείς έχουμε 150 ευρώ και μπορεί να παίζει κανείς απεριόριστα. Το να λες κλαμπ έναν σύλλογο που έχει 12 ευρώ το μήνα συνδρομή οδηγεί το μυαλό σε άλλα κλαμπ. Επίσης τα γήπεδα είναι ανοικτά με ώρες κοινού κι εδώ και στη Τέντα», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.
Διευκρινίστηκε δε πως όλα όσα γίνονται στον Όμιλο, γίνονται χάρη στην προσπάθεια των ιδίων των μελών του συλλόγου και τη σπουδαία συμβολή των εθελοντών του ενώ οι πληρωμές γίνονται με χρήματα από τα δίδακτρα των μαθητών και τις συνδρομές μελών.
Ο κ. Χριστόπουλος εξήγησε επίσης πως ο Ο.Α. Καλαμάτας είναι πιθανότατα το μοναδικό μη κερδοσκοπικό σωματείο σε δημοτικό επίπεδο στη χώρα (όχι ιδιωτικό κλαμπ) αυτοσυντηρούμενο, δίχως καμία επιβάρυνση για τους δημότες. Στάθηκαν επίσης στο προσιτό πρόσωπο του τένις, που στο παρελθόν θεωρείτο άθλημα των πλουσίων, κάτι που δεν ισχύει πλέον. «Το τένις δεν είναι ελιτίστικο άθλημα», μας είπαν οι άνθρωποι του συλλόγου (όχι βεβαίως όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό, όπου λογικό είναι πως τα μεγέθη και οι οικονομικές προϋποθέσεις αλλάζουν), θέλοντας να διορθώσουν την λανθασμένη αντίληψη πως το τένις είναι άθλημα με υψηλό κόστος. Οι άνθρωποι του Ο.Α.Κ. έχουν ήδη ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης εκ των έσω επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσουν μια «γέφυρα» και ο κόσμος να καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο προσιτό είναι να παίξει κανείς. Πληροφορίες δίδονται στα γήπεδα του συλλόγου στην δυτική παραλία Καλαμάτας.


Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου