Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία
του Οίκου Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον»

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!


 
ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 300 περίπου μέτρων, περιβαλλόμενη από τα βουνά του Ταϋγέτου και με θέα τον απέραντο Μεσσηνιακό κόλπο, σ’ ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον 25.000 τ.μ., σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιό της, στα Κατσέϊκα της Καλαμάτας, βρίσκεται η πολυτελέστατη μονάδα – Οίκος Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον».
Ένα μεγαλόπνοο και φιλόδοξο έργο του Μεσσήνιου επιχειρηματία Σταύρου Παπαδόπουλου που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, καθώς απομένει η διεκπεραίωση γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και η περάτωση των έργων της ΔΕΗ για την παροχή ρεύματος που για την ώρα γίνεται μέσω γεννήτριας, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Οκτωβρίου για το μεσσηνιακό και όχι μόνο κοινό.
Στόχος να προσφέρει υψηλή ποιότητα παροχών και υπηρεσιών με σεβασμό πάντοτε προς τα φιλοξενούμενα άτομα τρίτης ηλικίας και τις ανάγκες τους, αναλαμβάνοντας την πλήρη φροντίδα ατόμων που αυτοεξυπηρετούνται και μη…
Όσο για το εύρος της επένδυσης δεν υπολογίζεται ούτε και τελειώνει εδώ. Αφού ένα τέτοιο έργο δεν σταματά ποτέ να προσφέρει και να αναπτύσσεται. Η επένδυση έγινε με αποκλειστική χρηματοδότηση του κ. Παπαδόπουλου που έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, στην δημιουργία μιας μονάδας που θα βάλει την πόλη και το νομό μας στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού!

Επιθυμία του Σταύρου Παπαδόπουλου είναι όλοι όσοι επισκεφθούν το «Παπαδοπούλειο» να φύγουν ευχαριστημένοι και να αναδειχθεί σε διεθνή προορισμό για την Τρίτη Ηλικία. Όπως είπε μάλιστα: «Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν την Καλαμάτα! Με ήπιο κλίμα, ηλιοφάνεια 260 ημέρες το χρόνο να συνδυάζει βουνό και θάλασσα», χαρακτηρίζοντας την πόλη μας ως τόπο μοναδικής ομορφιάς στην οποία έχουν δικαίωμα όλοι.


ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μεγάλος σύμμαχος του «Παπαδοπούλειου» είναι πρωτίστως το μαγευτικό φυσικό τοπίο, το υγιεινό κλίμα και το εξειδικευμένο προσωπικό 45 μέχρι στιγμής ατόμων, που συνθέτουν την εικόνα μιας μονάδας πρότυπου ως προς τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας.
Πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο, υψηλής αισθητικής, με όλες τις προϋποθέσεις να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε άτομα που διανύουν την λεγόμενη «τρίτη ηλικία». Παρέχει ειδική φροντίδα για την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των φιλοξενουμένων του είτε απευθύνονται σε αυτό για φροντίδα είτε για αναψυχή!
Διότι η μονάδα του «Παπαδοπούλειου» έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τρόπο τέτοιο που την καθιστά ικανή να προσφέρει ισάξιες υπηρεσίες με μια τουριστική - ξενοδοχειακή μονάδα κι ακόμη περισσότερο…

Η φροντίδα ατόμων ή η διαμονή αναψυχής παρέχεται με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και τις κύριες ανάγκες των φιλοξενουμένων της μονάδας που χρονικά δεν περιορίζεται σε ολιγοήμερη ή πολυήμερη διαμονή, ενώ το κόστος θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε φιλοξενούμενου. Αν και σαν μια πρώτη εκτίμηση υπολογίζεται σε 2.500-3.000 ευρώ/μήνα η μονόκλινη ή δίκλινη. Ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την αγορά. Στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα τρία εφάμιλλα ιδρύματα (Κρήτη, Γέρακα και Αθήνα).
Γνωρίζοντας τις προδιαγραφές των τριών ανωτέρω ιδρυμάτων, στο «Παπαδοπούλειο» έχουν κάνει βήματα μπροστά, θέλοντας να παρέχουν πιο σύγχρονες και πληρέστερες υπηρεσίες.

ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ
Στον Οίκο Φιλοξενία «Παπαδοπούλειον» Α.Ε. επίκεντρο είναι ο άνθρωπος. Το μεγάλο όραμα του Μεσσήνιου επιχειρηματία κ. Παπαδόπουλου είναι να καταφέρει να γίνει διεθνής προορισμός για την Τρίτη ηλικία, να προσελκύσει άτομα κάθε εθνικότητας και να παρέχει μια ποικιλόμορφη κοινωνική ζωή.

«Πιστεύουμε στο τρίπτυχο της ζωής: Σώμα-Ψυχή-Πνεύμα. Αυτά τα τρία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και σε αυτό βασίζεται η όλη φιλοσοφία μας. Το «Παπαδοπούλειο» φιλοδοξεί να έχει μια ευρύτερη έκταση, να μην περιοριστεί μόνο στο τοπικό φιλοξενούμενο κοινό. Βλέψεις του κ. Παπαδόπουλου είναι να μεγαλώσει η Καλαμάτα τουριστικά, ποντάροντας στον ιατρικό τουρισμό», εξήγησε αρχικά ο υπεύθυνος λειτουργίας της μονάδας Παθολόγος-Γηρίατρος, Βασίλειος Στρούμπος και συνέχισε: «Πιστεύουμε με αυτά που θα προσφέρουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία /δεδομένα που υπάρχουν στην Ευρώπη, θα προσελκύσουμε βόρειους φιλοξενούμενους, Σκανδιναβούς, κι απ’ όλα τα κράτη βέβαια για να απολαύσουν τα προσόντα που προσφέρει η πατρίδα μας». Τέλος είπε: «Ευελπιστούμε και θέλουμε η περίοδος της Τρίτης Ηλικίας να είναι ευχάριστη. Όποιος είναι εδώ να περάσει καλά! Με μια ασφάλεια, καθώς θα υπάρχει φαρμακευτική φροντίδα».


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η μονάδα χωρίζεται σε δυο πτέρυγες: φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας. Διαθέτει γυμναστήριο, κουζίνα, καθιστικό, κυλικείο, τραπεζαρίες, βιβλιοθήκη και διαδίκτυο (Internet), βοτσαλολίμνη, κήπους, φυσικοθεραπευτήριο, ξενώνες φιλοξενίας συγγενών και επισκεπτών, πάρκινγκ. Υπάρχουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες για θεραπευτική χρήση και κολύμπι, με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα, ειδικές καρέκλες για βοηθητική χρήση από άτομα μη ή μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα. Υπάρχουν ηλεκτρικά αμαξίδια προς χρήση, ειδικό κάθισμα και κρεβάτι που βοηθά στο πλύσιμο του ασθενούς επί της κλίνης.
«Είναι προηγμένο το τεχνικό υλικό που έχουμε και φαντάζομαι ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε υποσχεθεί!», εξήγησε ο υπεύθυνος λειτουργίας της Μονάδας κ. Στρούμπος και παράλληλα διευκρίνισε ότι η μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και ικανή να ανταπεξέλθει στις ανάγκες φιλοξενούμενων που πάσχουν από Καρδιοπάθειες, Διαβήτη ενώ καλύπτονται και ανάγκες ΑμεΑ.

Δεν δύναται ωστόσο να φιλοξενηθούν πάσχοντες λοιμωδών νοσημάτων, ψυχοπαθών καταστάσεων και ασθενών τελικού σταδίου. Θα γίνεται επιλογή σύμφωνα με την ψυχική υγεία των φιλοξενουμένων με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Περιπτώσεις ανάγκης και εφόσον διαπιστωθούν επιδεινώσεις, αφού παραχθούν οι πρώτες βοήθειες ο ασθενής θα μεταφέρεται με ασθενοφόρο που διαθέτει η μονάδα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο. Έχοντας ελέγξει όλες τις δικλείδες ασφαλείας για κάθε περίπτωση η μονάδα δύναται να παρέχει για την μετακίνηση ιδιαίτερα επίφοβων περιπτώσεων και ελικόπτερο.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι πλήρεις. Θα βασίζονται πρωτίστως στην σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες για κάθε περίπτωση θεραπείας υπηρεσίες (κινησιοθεραπεία, φυσιοθεραπεία κ.α.) και εξετάσεις.

Ειδικότερα η μονάδα θα παρέχει τις κάτωθι υπηρεσίες:
● Η διατροφή θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου από ειδικό διαιτολόγιο με βάση την Μεσογειακή διατροφή, με 5 γεύματα ημερησίως που θα παρασκευάζονται εντός της μονάδας και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Μάλιστα σε αυτό αξίζει να πούμε πως η προμήθεια των πρώτων υλών θα γίνεται από τη Μεσσηνία και δεν θα περιλαμβάνει τυποποιημένα προϊόντα.
● Θα παρέχεται καθημερινή ιατρική παρακολούθηση από Ιατρό Παθολόγο-Γηρίατρο με δυνατότητα επίσκεψης απ’ όλες τις ειδικότητες καθώς και πλήρης εργαστηριακός έλεγχος και χορήγηση της δέουσας φαρμακευτικής αγωγής.
● Ειδικά προγράμματα φυσιοθεραπείας - κινησιοθεραπείας – εργοθεραπείας.
● Δύναται η ολιγοήμερη φιλοξενία: μιας βραδιάς, ολίγων ημερών ή και εβδομάδων.
● Υδροθεραπείες σε εξωτερική και εσωτερική πισίνα (τζακούζι) ειδικά διαμορφωμένες για άτομα τρίτης ηλικίας, εξοπλισμένες με ειδικά όργανα και αναρτήρα.
● Ιματισμός- αλλαγή 2 φορές/εβδομάδα σεντόνια και πετσέτες-πλύσιμο και σιδέρωμα ρούχων (χωρίς χρέωση).
● Βοήθεια στο προσωπικό λουτρό, ντύσιμο και χορήγηση ιατρικής αγωγής φαρμάκων.
● Η μονάδα αναλαμβάνει την συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων, όπως και τον τακτικό αιματολογικό έλεγχο.
● Βελονισμός για τόνωση του οργανισμού και συμπληρωματική θεραπεία στη φαρμακευτική αγωγή.
● Εξωτερικά και πνευματικά παιχνίδια (σκάκι, ντόμινο κ.ά.), περίπατοι στους μεγάλους χώρους του «Παπαδοπούλειου», βιντεοπροβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα.
● Η μονάδα διαθέτει πούλμαν για μετακινήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές κ.α.

54 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Η δυνατότητα της μονάδας ανέρχεται σε 54 κλίνες και ο σημερινός αριθμός εργαζομένων (45 σύνολο) φανερώνει την διάθεση του κ. Παπαδόπουλου για προσεκτική και πλήρη φροντίδα. Υπάρχουν δωμάτια δίκλινα και μονόκλινα και σε όλα έχουν κατασκευασθεί τουαλέτες /μπάνια με προϋποθέσεις εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Σε ό,τι αφορά τις κλίνες, καλώς εχόντων των πραγμάτων και την αγορά / ζήτηση στις σκέψεις του κ. Παπαδόπουλου είναι η επέκταση και αύξηση των κλινών.
Ειδικότερα το ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν οι Διευθυντής Φιλοξενίας, Προϊσταμένη Νοσηλείας, Γηρίατρος, Παθολόγος, Βελονιστής, Διατροφολόγος, Φυσιοθεραπευτής, Κοινωνικός Λειτουργός, Νοσηλευτές Γυμναστής, Εργασιοθεραπευτής – Υδροθεραπευτής, ενώ το βοηθητικό προσωπικό αποτελείται από την Ομάδα παρασκευής τροφής, Καθαριστές, Συντηρητές, Κηπουρός και φυσικά Ασφάλεια.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου