Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Νέα χρονιά, περισσότερα πρόσωπα
και πολλή διάθεση για βόλεϊ!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 

ΤΟ ΝΕΟ «αίμα» της μεσσηνιακής πετοσφαίρισης που πέρυσι «ντεμπουτάρισε» στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π. φτάνοντας σε σημείο παρότι «rookie» να διεκδικήσει την άνοδο, ακούει στο όνομα Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας! Ο νεανικός σύλλογος που πέρυσι επαναλειτούργησε το γυναικείο τμήμα, ξεκίνησε προχθές το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Παραλίας την προετοιμασία του εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και τη συμμετοχή του με αξιώσεις στο Περιφερειακό /Τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών της Πελοποννήσου.
Η περσινή επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση του γυναικείου τμήματος, που στην ουσία αποτελείτο από κορασίδες και παγκορασίδες αποτελεί το έναυσμα για ακόμη καλύτερη συνεχεία! Παρότι πέρυσι, έτσι και φέτος, αγωνιστικός στόχος δεν υπήρξε για την ομάδα, το ταλέντο και η θέληση των νεαρών κοριτσιών ανέβασαν ψηλά τον πήχη και έφεραν τις ίδιες σε θέση να διεκδικήσουν δίχως ιδιαίτερη δυσκολία την άνοδο.
Το άλμα να μην έγινε. Κανείς όμως δεν στεναχωρήθηκε αφού ποτέ δεν ήταν αυτό το κίνητρο!
Ο Ν.Ο.Κ. έκανε την αρχή μιας προσπάθειας που έχει πραγματικό επίκεντρο την υποδομή! Επιδιώκει δηλαδή να «χτίσει» από την αρχή γερές βάσεις με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον!
Αυτό σημαίνει πως ούτε φέτος μπαίνει κάποιος ιδιαίτερος αγωνιστικός στόχος, διότι πολύ απλά υπάρχει ένας πιο σημαντικός! Πρόκειται βεβαίως για όλα όσα προαναφέραμε, για την ευκαιρία που δίδεται στα νεαρά κορίτσια του ΝΟΚ, που στελεχώνουν τις ομάδες Παγκορασίδων (2 τμήματα) και Κορασίδων με τη λειτουργία του γυναικείου τμήματος να έχουν μέλλον στον ίδιο τον σύλλογο που τα αναδεικνύει.
Το δύσκολο αυτό έργο κλήθηκε πέρυσι να φέρει σε πέρας ο Γιάννης Σκαρτσίλης, που έχοντας στο πλευρό του τα ικανά και ορεξάτα για δουλειά διοικητικά στελέχη του ΝΟΚ, τους Γιώργο Καράμπελα, Κώστα Παπουτσή, Χρήστο Ζάχαρη και τα υπόλοιπα στελέχη της 5μελούς επιτροπής Δημήτρη Μαργέλη, Μιχάλη Μαγγουρίλο και Ελένη Κοντογόνη, υπεύθυνα για το άθλημα της πετοσφαίρισης, κατόρθωσε να κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα...
Φυσικά η ικανοποίηση δεν κρύβεται για την περσινή πορεία, δεν αλλάζει όμως τα σχέδια που έχουν γίνει. Όπως δήλωσε στην «πρώτη» της χρονιάς ο κόουτς κ. Σκαρτσίλης, που φέτος θα έχει στο πλευρό του και τον εξίσου έμπειρο προπονητή, Δημήτρη Σκαρτσίλη: «Πέρυσι δεν ήταν στόχος μας η πρωτιά και η άνοδος... όμως μας «βγήκε» και την διεκδικήσαμε. Να σκεφθεί κανείς πως πέρυσι στα δυο κρίσιμα παιχνίδια είχαμε τραυματίες τις δυο καλύτερες παίκτριες, δεν μας πειράζει όμως!
Ούτε φέτος υπάρχει για εμάς ιδιαίτερος στόχος, γι’ αυτό και δεν ενισχυθήκαμε. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε «βάση», να δουλέψουμε με τα δικά μας παιδιά για το μέλλον».
Η επιτυχία των γυναικών δεν πέρασε απαρατήρητη, αντιθέτως έφερε το ΝΟΚ στο επίκεντρο κι αυτό φάνηκε από το μεγάλο αριθμό παιδιών που συμμετείχε στο πρώτο καμπ του συλλόγου το καλοκαίρι.
Γεγονός που «γέννησε» μια ακόμη ιδέα… Τη σκέψη λειτουργίας και ανδρικού τμήματος! Ήδη μάλιστα έχει δημιουργηθεί μια μικρή βάση παιδιών και στο προσεχές μέλλον δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί επίσημα η λειτουργία του από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Το ρόστερ
Πολυπληθέστερο σε σύγκριση με την περσινή λίστα αθλητριών το φετινό ρόστερ του συλλόγου, που αριθμεί συνολικά 45 αθλήτριες. Φέτος τη γυναικεία ομάδα του Ν.Ο.Κ αποτελούν οι: Χρύσα Καράμπελα, Γιώτα Κοντογόνη, Όλγα Μαργέλη, Ορέστεια Μέγγου, Αναστασία Μυλωνά, Λυδία Μανωλοπούλου, Σταυρίνα Μυλωνά, Ρένια Γιακουμή, Ευγενία Καράμπελα, Ελένη Μαργέλη, Ελένη Παπουτσή, Κατερίνα Ρομπάκη, Αγγελική Φιλιπποπούλου, Ευγενία Μπότη, Καλλιρόη Μπότη.
Το ρόστερ στις Κορασίδες - Παγκορασίδες έχει ως εξής: Παυλίνα Τσεκούρα, Θεοδώρα Μπότη, Γαρυφαλλιά Αραπάκη, Κατερίνα Γαλανοπούλου, Δώρα Γαλανοπούλου, Μαρία Αγγελοπούλου, Σωτηρία Πατσιλίβα, Όλγα Μπαλάμη, Χριστιάνα Μπίτσικα, Γεωργία - Μαύρα Μπίτσικα, Ιωάννα Νικολοπούλου, Αλεξάνδρα Νικολοπούλου, Αναστασία Πάσχου, Κωνσταντίνα Σπηλιώτη, Μαρία Ζαφειροπούλου, Σωτηρία Αθανασοπούλου, Γεωργία Αθανασοπούλου., Νεφέλη Καπουλέα, Άννα Σκαρτσίλη, Αντωνία Μαυράκη, Αμαλία Δημητροπούλου, Ειρήνη Σακελλαρίου, Σταυρούλα Μπάκα, Γωγώ Μπάκα, Μαρία Γρουσουζάκου, Αγγελική Φλαούνα, Ελένη Γαϊτανάρου, Ειρήνη Μανιάτη, Πηνελόπη Τζώρτζη, Γωγώ Νικολιτσέα.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου