Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΙΣΘΗΤΟΣ Ο … "ΔΑΚΤΥΛΟΣ" ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Μια ακόμη Κυριακή που
η «Καλαμάτα» …θρήνησε το τρίποντο!

«ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ 80-20%, ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΑΙΞΑΝ 90-10%» ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΠΙΛΗΣ


 
«ΜΑΣ έπαιζαν 90-10%» κατήγγειλε ο Λεωνίδας Μπίλης ενώ ο Αντωνίου αντιλόγησε πως «η Σπάρτη κέρδισε δίκαια δίχως τη βοήθεια της διαιτησίας». «Μια χαρά και δέκα λύπες» το μάθημα της ποδοσφαιρικής ζωής του captain Άρη Γαλανόπουλου, με τον ποδοσφαιριστή της Σπάρτης Αλέξη Γκαλίτσιο να χαρακτηρίζει το γκολ του τέως επιθετικού της «Καλαμάτας» και νυν συμπαίκτη του Κώστα Ηλιόπουλου ως το γκολ της χρονιάς, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του κόουτς της Σπάρτης πως η ομάδα τους δεν πάει για άνοδο… φέτος!

Αντωνίου: «Εάν υπάρχει οφσάιντ θα βγω
και θα το πω… έχετε το λόγο μου…»
Σωτήρης Αντωνίου (κόουτς ΑΕ Σπάρτης): «Ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες, οι οποίες για τους δικούς τους λόγους ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωθρά το παιχνίδι και το πληρώσαμε, σε μια αδράνεια που είχαμε από ένα κόρνερ.
Παρόλα αυτά βρήκαμε τη δύναμη να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, να σημειώσουμε ένα πανέμορφο γκολ με τον Κώστα Ηλιόπουλο.
Είχαμε και μια αναγκαστική αλλαγή η οποίας μας επηρέασε όσον αφορά στα πλάνα. Στο β΄ ημίχρονο, μπήκαμε στα αποδυτήρια, είπαμε ότι το παιχνίδι στο τέλος θα «άνοιγε», γιατί και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη και μέχρι το τελευταίο λεπτό να την κυνηγήσουμε.
Θεωρώ ότι από το 10΄ μέχρι το 90΄ ήμασταν καλύτερη ομάδα, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία, είχαμε αρκετές φάσεις παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Θεωρώ πιο έξυπνα και νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια στο τέλος. Είναι μια μεγάλη νίκη την οποία θέλαμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερη πίστη στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που μπήκαν αλλαγή παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Αναστασάκος και Χαλίλι όλο τον καιρό, που γι’ ακόμη ένα παιχνίδι έδειξαν πραγματικά την ποιότητά τους… αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου, που μέχρι το τέλος παλέψανε για τη νίκη.
Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, που μας έδωσε πολλή μεγάλη δύναμη και βοήθεια, η νίκη είναι αφιερωμένη και σ’ αυτούς.
Κλείνοντας να ευχηθούμε περιστατικά και να αφιερώσουμε τη νίκη στον Δημήτρη Αϊβαλιώτη, ένα 17χρονο ποδοσφαιριστή που χθες (σ.σ. Σάββατο) έπαθε ένα ατύχημα  κι έσπασε το πόδι του, του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και να είναι κοντά μας όσο πιο γρήγορα γίνεται.
»Καλή συνέχεια στην ομάδα της «Καλαμάτας» και στον κ. Μπίλη, στον οποίο εύχομαι να υπάρξει ηρεμία για να μπορέσουν να δουλέψουν και οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές.»
● Σε ερώτημα σχετικό με το παιχνίδι (σ.σ.την αμυντική στάση της «Καλαμάτας» και το «σπάσιμο» του ρυθμού από τη Σπάρτη) και κατά πόσον η Σπάρτη το κυνήγησε όπως επέβαλε η βαθμολογική της θέση, αλλά πως πλέον διαμορφώνονται οι βλέψεις της για το φετινό πρωτάθλημα, ο κ. Αντωνίου απήντησε ως εξής:
«Η ομάδα της Σπάρτης δεν πάει για πρωτάθλημα. Έχει δημιουργηθεί με ένα διετές πλάνο για να μπορέσει του χρόνου να είναι έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη πρώτη θέση της βαθμολογίας κι αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο.
Οι ποδοσφαιριστές μου σε κανένα παιχνίδι δεν κάνουν καθυστέρηση, ο Βασίλης Κονταξής όντως είχε πρόβλημα, ρίσκαρα με τη συμμετοχή του με τη γρήγορη αλλαγή του Αναστασάκου στο 70, θα μπορούσα να μείνω με δέκα παίκτες. Πάντως καθυστέρηση δεν κάναμε. Και ο πόντος, εάν παίρναμε μέσα στην Καλαμάτα, σίγουρα είναι πάρα πολύ καλός για μας. παρόλα αυτά πήραμε τους τρεις πόντους και είμαι πιο ικανοποιημένοι»
● Ερωτηθείς για το γκολ του 2-1 και κατά πόσον δικαίως ο κόσμος της «Καλαμάτας», φωνάζει για οφσάιντ, είπε:
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει οφσάιντ.
Εάν υπάρχει οφσάιντ θα βγω και θα το πω αύριο! Έχετε το λόγο μου…»
Κλήθηκε επίσης να απαντήσει κατά πόσον οι καθυστερήσεις ήταν πραγματικές, αφού το ματς έληξε στο 98! «Κρατάνε καθυστερήσεις 3 -4 λεπτά… Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό… Θα μπορούσε και η «Καλαμάτα» να βάλει γκολ στο 95΄.»
Στη πιθανότητα η παρουσία του τέως επιθετικού της «Καλαμάτας» Κώστα Ηλιόπουλου να δυναμίτιζε την ατμόσφαιρα και τις σκέψεις που είχε πριν το αγώνα, απήντησε τέλος ο κ. Αντωνίου:
«Ο Κώστας είναι ένα ώριμο παιδί και πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι δεν έδειξε κάτι τέτοιο, είναι επαγγελματίας, έδειξε όμως την αγάπη του για την «Καλαμάτα», δεν πανηγύρισε στο τέρμα κι αυτό είναι προς τιμήν του.
Όντως άκουσε κάποια σχόλια από έξω ο Κώστας, αλλά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Κι αν πραγματικά η «Καλαμάτα» τον ήθελε το καλοκαίρι θα τον είχε κρατήσει και δεν έπαιζε στην Σπάρτη αυτή τη στιγμή.»

Μπίλης: «Οι ποδοσφαιριστές μου μπορούν
να αντιμετωπίσουν τα πάντα όχι όμως τους διαιτητές
«Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι σε ένα πάρα πολύ σκληρό γήπεδο, λασπωμένο, με δυσκολίες, παρόλα αυτά και οι 22 ποδοσφαιριστές προσπάθησαν πάρα πολύ και αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν σαν αλλαγή. Δύσκολα μπορούσες να επιβάλλεις το ρυθμό σου σε αυτό το γήπεδο.
Αλλά παρόλα αυτά και οι δυο ομάδες έδειξαν ότι θα μπορούσαν να έχουν φύγει χωρίς απώλειες. Γιατί σε ένα ντέρμπι το να τελειώσεις με ισοπαλία, μπορεί να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση και στους δυο», είπε αρχικά ο κόουτς της «Καλαμάτας» Λεωνίδας Μπίλης και αναφέρθηκε στην διαιτησία εκφράζοντας τη μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια του για τη στάση της:
«Οι ποδοσφαιριστές μου μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα και το έχουν αποδείξει και με Αιολικό και με Παναρκαδικό εδώ πέρα, δεν μπορούν όμως να αντιμετωπίσουν τους διαιτητές και δεν μιλάω για τη φάση του τελευταίου λεπτού που ήταν πεντακάθαρη, αλλά για 98 λεπτά (όσο κράτησε το παιχνίδι, επειδή κρατάω χρονόμετρο), γιατί το ματς έληξε στο 98΄ και το γκολ μπήκε στο 96΄, άρα λοιπόν δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί τους, αυτό είναι δεδομένο. Η «Καλαμάτα» σήμερα μπορεί να έχασε ένα βαθμό, η διαιτησία όμως έχασε πάρα πολλά πράγματα και κυρίως την αξιοπιστία της. Είχα παράπονα από το α΄ ημίχρονο και τα είπα στον διαιτητή ότι «μας παίζεις 80-20%», στο β΄ ημίχρονο μας έπαιζε 90-10%. Δεν υπήρχε διεκδικούμε φάση που να μη τη δώσει υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και δεν υπήρχε διεκδικούμενη φάση που ήταν προς τα εμάς που να μην την αφήσει να παίζουμε. Στεναχωρήθηκα. Μπορεί να μην έχει δομηθεί η ομάδα μας σε υψηλό επίπεδο φέτος, δηλαδή για πρωταθλητισμό, αλλά δεν μπορούν να την αδικούν έτσι κατάφορα.
Χάσαμε ένα βαθμό, στην πορεία θα τον πάρουμε πίσω. Η «Καλαμάτα» με τον τρόπο που δουλεύει κι αυτά που θα κάνουμε, δεν θα κινδυνεύσει αυτό σας το υπόσχομαι.
Από κει και πέρα, θα κοιτάξουμε να δομήσουμε ώστε να αντιμετωπίζει πολλές φορές και τη διαιτησία.
Επίσης ένα περίεργο πράγμα που έγινε, δυο λεπτά πριν την επίτευξη του γκολ οι παίκτες μου, μου διαμαρτυρήθηκαν ότι ο διαιτητής πήγε και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του επόπτη κι όταν τον ρώτησαν οι παίκτες μου τι του είπατε αυτός είπε «φύγετε από δω και κοιτάξτε τη δουλειά σας» και μετά δυο λεπτά έγινε η φάση που έγινε. Λυπάμαι πραγματικά για τη διαιτησία, στεναχωριέμαι πολύ. Νομίζω ότι δεν στάθηκε σήμερα στο ύψος της, παρόλα αυτά την προστατεύσαμε εμείς. Εγώ μπήκα μέσα, βοήθησα τους ποδοσφαιριστές μου να φύγουν, να μην γραφτεί τίποτε στο φ.α. να μη «φάμε» κόκκινες, να μη «φάμε» τίποτε άλλο. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας…»
● Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Αντωνίου λέγοντας το εξής: «Συγνώμη αλλά ..ο Λεωνίδας είναι φίλος μου, μιλάμε, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα της Σπάρτης κέρδισε δίκαια, χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας.»
Από τη μεριά του ο κ. Μπίλης ξεκαθάρισε: «Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με την Σπάρτη …»
Αντωνίου: «Δεν μας βοήθησε η διαιτησία όμως…»
Μπίλης: «Εντάξει… άποψή μας»
● Ερώτηση: Μόνο η διαιτησία έφταιξε για την σημερινή ήττα;
Μπίλης: «Για το σημερινό παιχνίδι, την ισοπαλία που έγινε ήττα έπαιξε ρόλο η διαιτησία 90-10%.
Για άλλα παιχνίδια, φυσικά σε όλα προσπαθούμε…
Πάντα, η ευθύνη είναι των κεφαλών. Εάν όλοι ψάχνουμε να βρούμε μια ευθύνη, πάντα την αναλαμβάνει ο προπονητής και μετά απ’ αυτόν ο πρόεδρος. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, κι αυτό δεν αλλάζει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έτσι είναι. Οι προπονητές έχουν την ευθύνη πάντα για τα αποτελέσματα και στο Λεβάντε, λοιπόν, όταν η ομάδα μου με ένα σουτ έφαγε γκολ στα 90λεπτο και σε 18 τελικές προσπάθειες δεν μπόρεσε να βάλει μπάλα μέσα, πάλι η ευθύνη είναι του προπονητή…
Δυστυχώς έτσι είναι το αποδεχόμαστε. Αλλά δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε σκληρά και με δουλειά, και οι παίκτες και όσοι είναι κοντά στην ομάδα, γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και τι θα γίνει. Υπομονή και θα τα πούμε στο μέλλον…»
● Ερώτηση: Συνεχίζουμε να μιλάμε για εύκολη ή για δύσκολη παραμονή;
«Συνεχίζουμε να μιλάμε για εύκολη παραμονή, γιατί έχουμε έναν ολόκληρο γύρο. Όλες οι ομάδες που έχουμε παίξει, εάν εξαιρέσουμε ένα τέταρτο νομίζω, μέσα στον Κανάρη Νενητών, όλες τις άλλες ομάδες δείξαμε ότι τις έχουμε, μπορούμε δηλαδή να κερδίσουμε. Η Σπάρτη είναι πολλή καλή ομάδα. Πολλή καλά δομημένη, πολύ καλά δουλεμένη, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Μιλάω για το σημερινό παιχνίδι και δεν θέλω να πω κάτι για την ομάδα της Σπάρτης, εγώ μιλάω για τη διαιτησία.
Τα παιδιά προσπαθούν, δουλεύουν σκληρά, παίρνουν αυτό που τους αναλογεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Κι αυτά που πρέπει να κάνουμε θα τα κάνουμε…»
● Ερώτηση: Επειδή τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, έχετε σκεφτεί την παραίτηση;
«Όχι, δεν υπάρχει αυτό. Εάν είχε γίνει κάτι και κάποιος δεν με άφηνε να δουλέψω σωστά, ή δεν ήταν οι επιλογές μου, ή δεν δουλεύαμε σωστά ή οτιδήποτε θα έλεγα ναι…
Πάντα υπάρχει αυτό στο μυαλό ενός προπονητή , αλλά όταν θα πάρει την απόφαση αυτή θα πιστέψει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Κι επειδή εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, γι’ αυτό να είστε σίγουροι όλοι.
Έχω καταλάβει ότι αυτοί που την παρακολουθούν κι από κοντά κι από μακριά και οι φίλαθλοι που ήρθαν εδώ, έχουν καταλάβει τα πάντα: ότι η ομάδα δουλεύει σκληρά. Πιστεύω ότι ομάδα που δουλεύει σκληρά δεν πρόκειται να χάσει τον στόχο της, ο οποίος είναι η παραμονή!»

Αλέξης Γκαλίτσιος
«…δεν πάμε για άνοδο»
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα τοπικό ντέρμπι σε ένα, θεωρώ, κακό αγωνιστικό χώρο. Όλη την εβδομάδα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό. Αυτό που με χαροποιεί τις τελευταίες δυο αγωνιστικές παλεύουμε τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στον τελευταίο αγώνα, το γυρίσαμε στο 88΄ και 93΄ παλεύουμε όλα τα παιχνίδια.
Θα συμφωνήσω με τον προπονητή δεν πάμε για άνοδο.
Είμαστε στην κορυφή! Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις και στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει.
Δεν έχουμε κανένα άγχος, κοιτάμε κάθε ομάδα ξεχωριστά και να κερδίζουμε είτε εντός είτε εκτός και στο τέλος ότι είναι να έρθει ας έρθει!
Καλή συνέχεια στην ομάδα της «Καλαμάτας». Κλείνοντας χαρακτήρισε το γκολ του συμπαίκτη του Κώστα Ηλιόπουλου, ως εξαιρετικό και το γκολ της χρονιάς!

Γαλανόπουλος:
«Μια χαρά και δέκα λύπες…»
Μια χαρά και δέκα λύπες έχει το ποδόσφαιρο κι αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό μάθημα που έλαβε στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του πορείας ο αρχηγός της «Καλαμάτας», Άρης Γαλανόπουλος: «Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι, είχε τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, αλλά πέρα απ’ αυτό υπήρχε η δυσκολία του αγωνιστικού χώρου, που δυσκόλεψε και τους 22 ποδοσφαιριστές.
Από τη μεριά μας έγινε η όποια προσπάθεια μπορούσε να γίνει, όσο διήρκησε ο αγώνας. Δεν τα καταφέραμε, αλλά  το ποδόσφαιρο έχει μια χαρά και δέκα λύπες, εγώ έτσι έχω μάθει τόσα χρόνια. Εάν είμαστε δυνατοί θα συνεχίσουμε.
Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή στα αποδυτήρια είμαστε δυνατοί, προσπαθούμε να απομονώσουμε ότι άσχημο υπάρχει απέξω να το κρατήσουμε και να το βγάλουμε στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν μας βγαίνει, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε και πολύ, αλλά έχουμε την πίστη ότι κάποια στιγμή θα μας βγει.
Έχουμε δυνατά αποδυτήρια, θα προσπαθήσουμε αυτό που θέλουμε σαν αποτέλεσμα να το πετύχουμε και στη πράξη. Το λέμε στα λόγια θα το πετύχουμε, πιστεύω ότι θα πετύχουμε και στην πράξη.»
Κατά πόσον ήταν αντιπροσωπευτικό το 2-1 είπε: «Δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο παιχνίδι μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ θα παιζόταν στο γκολ. Θα έλεγα κανονικά όποια ομάδα είναι πιο τυχερή, αλλά με όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη…
Πιστεύω όμως ότι θα ήταν ένα παιχνίδι που θα παιζόταν στο γκολ…»



Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου