Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ «VAIDANIS», ΤΗ Νο1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

«Αργυρή» η ομάδα «BlueLine Free Motion »
στο Πανελλήνιο κύπελλο Match Race 2015

«ΑΡΓΥΡΗ» η ιστιοπλοϊκή ομάδα «BlueLine Free Motion» στο Πανελλήνιο κύπελλο Match Race 2015, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 12-13 Δεκεμβρίου στον Πειραιά, με σκάφη τύπου Yngling (κοινά για όλες τις ομάδες).
Ο skipper Γιώργος Δρακόπουλος και το πλήρωμά του αποτελούμενο από την Ιωάννα Σιψά και τον Αντώνη Παναγιωτόπουλο χάρη στην εμπειρία, την απαιτούμενη πειθαρχία, τη καλή γνώση της ιστιοπλοΐας, τη συνεχή ενασχόληση και την καλαματιανή επιμονή κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν σε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση.
Όπως εξηγεί ένας εκ των νεαρότερων κυβερνητών, γέννημα θρέμμα καλαματιανός και ιστιοπλόος από τα γεννοφάσκιά του, ο Γιώργος Δρακόπουλος η προσπάθεια ήταν μεγάλη και απέφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα:
«Την πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε το Round Robin (η διαδικασία που μονομαχούν όλοι με όλους μεταξύ των 9 ομάδων) με ιδανικές συνθήκες ανέμου, 10-25 knots βοριά και αρκετό κρύο.

Την διαδικασία αυτή η ομάδα μας την τερμάτισε με σκορ 5 νίκες - 3 ήττες και πέρασε στα ημιτελικά ως 4η σε ισοβαθμία με την 3η ομάδα. Η πρόκρισή μας αυτή κρίθηκε στο τελευταίο match της πρώτης φάσης με νίκη που πήραμε από την ομάδα Vaidanis που είναι πρώτη μεταξύ των Ελλήνων στην παγκόσμια κατάταξη.
Την επόμενη ημέρα νωρίς με λίγο άνεμο πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή αγώνα ένα round robin για την κατάταξη των ομάδων για τις θέσεις 5-9. Μέτα ήρθε η σειρά των ημιτελικών μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της προηγούμενης φάσης "final 4''.
Η ομάδα «NTPlastics» που τερμάτισε την πρώτη φάση αήττητη είχε σαν πλεονέκτημα να επιλέξει τον αντίπαλό της για τον ημιτελικό, όπου διάλεξε την 2η ομάδα της πρώτης φάσης και έτσι εμείς θα αγωνιζόμασταν για μια θέση στον τελικό με την ομάδα Duente, την δεύτερη Ελληνική ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από την ομάδα του Μιχάλη Βαϊδάνη.
Τελικά η ομάδα «NTPlastics» με σκορ 2-1 και η ομάδα μας με σκορ 2-0 ήταν αυτές που πέρασαν στον τελικό.
Αρχικά ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να κριθεί στις τρεις νίκες αλλά λόγω της άπνοιας και της μεγάλης αναμονής -περιμένοντας τον αέρα -δόθηκε μόνο μία εκκίνηση, οριακά με τα χρονικά περιθώρια που είχαν οριστεί.
Μετά από ένα πολύ ωραίο match ο τελικός κρίθηκε στη μια νίκη και αυτή ήταν για την ομάδα από την Κρήτη «NTPlastics», δίκαια, αλλά δυστυχώς χωρίς να έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία να ανακάμψουμε στο σκορ, κατατάσσοντάς μας στη 2η θέση του Πανελληνίου Κυπέλλου.
Ευχαριστούμε πολύ τις επιτροπές για τη φιλοξενία και πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, ιδιαίτερα στους νικητές!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου