Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΤΟ 3-1 ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αναπτερωμένο ηθικό γεμάτο ελπίδες για μέλλον!
φωτό: Παν. Μουστάκης

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ «ροζ φύλλο» πήραν στα χέρια τους την περασμένη Κυριακή οι πετοσφαιριστές του Ακρίτα Καλαμάτας. Ο Γιώργος Κουλιέρης και οι παίκτες και συμπαίκτες του ξεπέρασαν εαυτούς και προβλήματα και επιβάλλοντας τελικά το δικό τους ρυθμό ανέτρεψαν τις βλέψεις για νίκη των αντιπάλων τους στέλνοντάς τους πίσω στην Αργυρούπολη με άδεια χέρια!
Ο Γιάννης Βραχνάς παραδέχεται πως το ξεκίνημα στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Αργυρούπολη δεν ήταν το ιδανικό «Μπήκαμε λίγο φοβισμένοι, κάπως νωθρά! Στη συνέχεια όμως ανασυνταχθήκαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε!»
Ενώ, για την Αργυρούπολη είχε μόνο θετικά σχόλια: «Είναι μαχητική ομάδα. Φαίνεται πως δουλεύει. Παίζει πολύ και καλή άμυνα. Ήμασταν όμως καλύτεροι και κερδίσαμε!»
Η σημασία της πρόσφατης νίκης είναι πράγματι μεγάλη. Γιατί δίνει την ευκαιρία στους παίκτες του Ακρίτα να σκεφθούν και να πιστέψουν στην παραμονή τους στην Α2. Επ’ αυτού ο νεαρός ακραίος δήλωσε στη «Φ»: «Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς αυτή η νίκη. Μας δίνει την ευκαιρία να σωθούμε… Όλα είναι στο χέρι μας! Από δω και πέρα τίποτε δεν είναι μάταιο! Μπορεί αν βγει ο κόπος και να μπορέσουμε να σωθούμε!»
Από το πρόσφατο ματς βεβαίως δεν έλειψαν και …οι αναποδιές! Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ακρίτας κλήθηκε να αντεπεξέλθει όχι μόνο στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα αλλά και στα δικά του προβλήματα! Με τον Γιώργο Κουλιέρη να χαμογελά από τη μια, για την επανεμφάνιση στο ταραφλέξ του Μάνου Ξενάκη που πήρε ξεπερνώντας τον τραυματισμό του πήρε τη θέση ξανά τη θέση του λίμπερο, από την άλλη δεν είχε στη διάθεσή του τους Μπελογιαννέα και Τσώνη, ενώ με ενοχλήσεις και τραυματισμούς αγωνίζονταν Ζαχαρόπουλος, Μητρόπουλος και Βραχνάς: «Συνέχεια έχουμε αναποδιές (τραυματισμούς και απουσίες), αλλά αυτά είναι στο πρόγραμμα και οι 14 παίκτες προσπαθούμε ώστε ο καθένας μας να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί!»

Πλησιάζει η ώρα του ντέρμπι!
Ο Ακρίτας κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα, με το 3-1 επί της Αργυρούπολης που τον ξεκόλλησε από την ουρά της βαθμολογίας του Β΄ ομίλου. Αυτό όμως ήταν μόνον η αρχή γιατί μέχρι το τέλος απαιτείται πολύ δουλειά και τα εμπόδια είναι ουκ ολίγα!
Ένα απ’ αυτά είναι και η συντοπίτισσα και πιο έμπειρη «Καλαμάτα ’80». Το ματς έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, όχι μόνο γιατί αντιμέτωποι βρίσκονται δυο ομάδες με στόχους όχι κοινούς, αλλά εξίσου σημαντικούς, διασταυρώνονται όμως παλιοί συμπαίκτες, γνωστοί και φίλοι. «Πιστεύω πως θα γίνει ένα ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι» αυτή είναι η πρόβλεψη του Γιάννη Βραχνά που μόλις έναν χρόνο πριν φορούσε την πράσινη φανέλα.
Το στοιχείο που σίγουρα θα μπορεί να δει κανείς σε έντονους τόνους και πολλές αποχρώσεις σε ματς τέτοιου χαρακτήρα, τοπικά δηλαδή ντέρμπι, είναι η ψυχολογία!
Το βόλεϊ ως άθλημα ψυχολογίας πρώτα μετά γνώσης και τεχνικής, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές φορές κρύβει εκπλήξεις και παγίδες. Γι’ αυτό ουδείς προβαίνει σε προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα της σαββατιάτικης αναμέτρησης αλλά προσμένει να κερδίσει ο καλύτερος. Από τη μεριά του ο Γιάννης Βραχνάς δίνει στο ματς υψηλό δείκτη δυσκολίας και επικίνδυνης ψυχολογίας.
«Σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια μετρά πολύ η ψυχολογία! Εμείς έχουμε βάλει κάποιους στόχους, έχουμε κερδίσει τον έναν που ήταν η Αργυρούπολη, αν έρθει και ένα κάλο αποτέλεσμα με την «Καλαμάτα ’80», τότε θα έρθει πιο γρήγορα  η σωτήρια μας!»
● Είναι μέσα στους στόχους της χρονιάς και η «Καλαμάτα80»;
«Όχι! Δεν είναι και τόσο μέσα στα πλανά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα κάτσουμε να χάσουμε! Είναι σίγουρα μια ευκαιρία για μας.»
● Θα κριθεί όντως στην ψυχολογία ή πιστεύεις πως η εμπειρία θα παίξει το δικό της ρόλο;
«Πιστεύω και τα δυο! Αλλά οποίος το θέλει περισσότερο θα το πάρει !
● Περιμένεις πως ο κόσμος να έρθει στο κλειστό το Σάββατο;
«Θέλουμε να έρθει και να χειροκροτήσει και τις δυο ομάδες.
Αυτό που βλέπω όμως όσο περνάει ο χρόνος είναι πως ο κόσμος απομακρύνεται από το βόλεϊ…»
● Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό; Μήπως απλά δεν έχουν κίνητρο;
«Δεν το γνωρίζω… Ίσως είναι από την πορεία που κάνουν οι ομάδες. Αλλά ούτε αυτό μπορώ να το πιστέψω!
Το κίνητρο είναι ένας παράγοντας. Ίσως όμως φταίει το γεγονός πως αυτό που παράγουν οι ομάδες και οι διοικήσεις τους είναι ερασιτεχνικό!



Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου