Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Τα 12α Ατομικά Πρωταθλήματα Σκάκι Ανδρών και Γυναικών 2016

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 8-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 
ΜΙΑ ακόμα σπουδαία αναπτυξιακή διοργάνωση ανέλαβε το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Πρόκειται για το 12ο Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ 2016 και το 12ο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΣΣΠΕΠ 2016τα οποία θα διεξαχθούν το τριήμερο 8 με 10 Απριλίου στην Καλαμάτα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδρίων – εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «"Ostria», όπου αναμένεται να συμμετέχουν αθλητές απ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όλων των ηλικιών και θα θα αναδείξουν τον Πρωταθλητή και την Πρωταθλήτρια της ΕΣΣΠΕΠ που αποτελεί και πρόκριση για το 25ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 18ο Πανελλήνιο Ανοικτό Πρωτάθλημα Γυναικών.
Σ’ αυτό το σκακιστικό τριήμερο δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους τους αθλητές να αγωνιστούν, να προπονηθούν και να περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους σκακιστές που έχουν δελτίο αθλητικό να συμμετάσχουν ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να αναβαθμίσουν το σκακιστικό άθλημα στη Περιφέρειά μας και να βοηθήσουν μέσα από αυτούς τους αγώνες τους νεαρούς σκακιστές να γίνουν καλύτεροι.

Σύστημα διεξαγωγής αγώνων
Το 12ο Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ (2016) και το 12ο Ατομικό Πρωτάθλημα ΕΣΣΠΕΠ Γυναικών 2016 θα γίνει σε ένα ενιαίο τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση. Ανάλογα με τη δυναμικότητα οι παίκτες θα χωριστούν σε 2 ομίλους Α' και Β'. Στον Α' όμιλο θα αγωνιστούν παίκτες με ΕΛΟ μεγαλύτερο από 1200 ενώ στον Β' με ΕΛΟ μικρότερο από 1200. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις κατά την κρίση της επιτροπής αγώνων.

Πρόγραμμα αγώνων
Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα πέντε ( 5 ) γύρων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
● Παρασκευή 08 Απριλίου:
Επιβεβαίωση συμμετοχών
Ώρα 17:00: κλήρωση
Ώρα 18:00 1ος Γύρος
● Σάββατο 09 Απριλίου:
Ώρα 10:00: 2ος Γύρος
Ώρα 18:00: 3ος Γύρος
● Κυριακή 10 Απριλίου:
Ώρα 09:00: 4ος Γύρος
Ώρα 16:00: 5ος Γύρος
Ώρα 20:00: Τελετή Λήξης 

Γενικός Διαιτητής των αγώνων θα είναι ο Αντρέας Κοντοκάνης και Διευθύντρια των αγώνων η Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα, ενώ οι διαιτητές θα οριστούν από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Χρόνος σκέψης
Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη, είναι 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30") χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής - σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Άρση ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ -1 (βαθμοί αντιπάλων)
γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Αρχική κατάταξη
Σύμφωνα με την ισχύουσα γενική οδηγία της ΚΕΔ, ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ - τίτλο, με δεύτερο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ - τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.


Έπαθλα - Προκρίσεις
Θα δοθούν κύπελλα στον πρώτο και πρώτη του Α' ομίλου και μετάλλια στους 3 πρώτους και των 2 ομίλων καθώς και στην κατηγορία γυναικών και <18. Ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια (Έλληνες αθλητές της ΕΣΣΠΕΠ) ανακηρύσσονται πρωταθλητές ΕΣΣΠΕΠ και προκρίνονται για το 25ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 18ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών αντίστοιχα.

Δικαίωμα και παράβολο συμμετοχής
Λόγω μικρού αριθμού γύρων και μικρού αριθμού συμμετεχόντων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν δικαίωμα πρόκρισης στην τελική φάση του Ανοικτού Πρωταθλήματος Ελλάδος. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται σε 5 ευρώ και για αθλητές <18 ετών, ορίζεται σε 3 ευρώ. Τα παράβολα θα κατατεθούν στο χώρο των αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών και αθλητριών θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 7 Απριλίου στον συνδιοργανωτή σύλλογο, Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και στην υπεύθυνη Τούλα Χαζηπαναγιώτου στο τηλέφωνο. 6945 499716 ή στο email της ΕΣΣΠΕΠ : esspep.skaki@gmail.com
● Τους αγώνες διοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και η ΕΣΣΠΕΠ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Θάρρος και το τηλεοπτικό κανάλι Μεσόγειος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου